Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Ζεστή και δυναμική η προεκλογική εκδήλωση στο Ηράκλειο

Ζεστή και δυναμική η προεκλογική εκδήλωση στο Ηράκλειο

E-mail Εκτύπωση PDF
proeklogiki-iraklio-03
proeklogiki-iraklio-01
proeklogiki-iraklio-02
proeklogiki-iraklio-04

Τη Δευτέρα το βράδυ έγινε η προεκλογική εκδήλωση της κίνησης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον – άνθρωπος» στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Από νωρίς μαζεύτηκαν οι φίλοι και οι υποψήφιοι της κίνησης και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να δοκιμάσουν μεζέδες από ντόπια προϊόντα που ετοίμασαν τα μέλη στα σπίτια τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Αριστείδη Παπαδάκη, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, ο οποίος μίλησε, εν συντομία, για το χαρακτήρα και τις προοπτικές της κίνησης. Αμέσως μετά κάλεσε τον Αντώνη Ανηψητάκη, υποψήφιο περιφερειάρχη και επικεφαλής της κίνησης, ο οποίος ανάπτυξε τις βασικές θέσεις μας δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι το νησί μας έχει ακόμα άλυτα τα μεγαλύτερά του προβλήματα, δηλαδή την παραγωγική του ικανότητα, την ενέργεια, τη διαχείριση του νερού και των απορριμμάτων, το χωροταξικό σχεδιασμό, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Με ευθύνη των πολιτικών αλλά και όλων μας, η Κρήτη, αντί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες και τα μοναδικά της χαρακτηριστικά, όπως τη γεωγραφική της θέση και το φυσικό της πλούτο, παραδόθηκε στην ερημοποίηση και στο τσιμέντο. Οι νέοι οδηγούνται στην ανεργία, τα χωριά ερημώνουν ενώ οι πόλεις μεγαλώνουν χωρίς όριο, τα κοινωνικά προβλήματα και η εγκληματικότητα πολλαπλασιάζονται.

Η αιρετή Περιφέρεια είναι μια ευκαιρία να βάλουμε στην άκρη τις αραχνιασμένες αντιλήψεις, να κάνουμε τόπο στους νέους και ν' αλλάξουμε την πορεία στο νησί μας. Αυτή την ευκαιρία θέλουμε να αξιοποιήσουμε εμείς που ξεκινήσαμε την ανεξάρτητη περιφερειακή κίνηση πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ». Είμαστε ενεργοί πολίτες που έχουμε συναντηθεί σε δράσεις για το περιβάλλον, την κοινωνία, την εργασία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αυτοδιοίκηση, σε όλο το νησί, απ’ τον Κάβο Σίδερο ως το Ελαφονήσι. Πιστεύουμε ότι τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι πολίτες και τοπικές κοινωνίες της Κρήτης που με δημοκρατία και συνεργασία μπορούν να φέρουν την πραγματική αλλαγή.

Μετά την ομιλία του ο Αντώνης Ανηψητάκης κάλεσε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του Ηρακλείου να ανέβουν στην σκηνή, αρκετοί από τους οποίους εν μέσω χειροκροτημάτων απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό. Η εκδήλωση έκλεισε με το Γιώργο Γκερεδάκη και το συγκρότημά του οι οποίοι έπαιξαν όμορφη μουσική και τραγούδια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί γνωστοί πολίτες μεταξύ των οποίων ο δικηγόρος τ. βουλευτής ΠαΣοΚ και υφυπουργός κ. Φοίβος Ιωαννίδης, ο τ. δήμαρχος Ανωγείων κ. Γιώργος Κλάδος, ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων ν. Ηρακλείου κ. Κώστας Καράτζης και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης και υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κώστας Καμπιτάκης.