Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Πρόταση Ανηψητάκη για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Πρόταση Ανηψητάκη για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου

E-mail Εκτύπωση PDF
Perifereia Krιtιs

Πρόταση που έχει καταθέσει ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον - άνθρωπος» Αντώνης Ανηψητάκης προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου:

«Διανύοντας τους τελευταίους μήνες της θητείας μου ως ΠΣ, αφού το Μάρτη του 2017 θα παραχωρήσω τη θέση μου στον εκλεκτό συνάδελφο Αριστείδη Παπαδάκη στο πλαίσιο της εναλλαγής που εφαρμόζουμε ως παράταξη, θα ήθελα να υποβάλω μια πρόταση που μόνο θετικά νομίζω έχει να προσφέρει και θα συνιστά μια ενδιαφέρουσα καινοτομία για την Αυτοδιοίκηση της χώρας μας.

Προτείνω σε κάθε συνεδρίαση, μισή ώρα πριν την κανονισμένη έναρξή της να καλούμε στην αίθουσα του ΠΣ έναν επιφανή κρητικό - κρητικιά για μια σύντομη ομιλία 15-20 λεπτών για όποιο θέμα ο ίδιος προκρίνει. Το υπόλοιπο από τη μισή ώρα θα αφορά μια σύντομη παρουσίαση του ομιλητή και την απονομή ενός τιμητικού αναμνηστικού δώρου από τον Περιφερειάρχη ή εσάς ως πρόεδρο του ΠΣ.

 

Η επιλογή των ομιλητών μπορεί να γίνει είτε από τους επικεφαλής, είτε από άλλη επιτροπή που θα συστηθεί επί τούτου. Προτάσεις θα μπορούν να υποβάλουν όλα τα μέλη του ΠΣ ενώ θα προβλέπεται αυξημένη πλειοψηφία για να διασφαλίζεται η επιλογή καταξιωμένων προσώπων.

Θεωρώ ότι η υιοθέτηση αυτής της πρότασης, όχι μόνο δεν κοστίζει τίποτε, αλλά θα συμβάλλει έμμεσα στην αναβάθμιση της λειτουργίας μας και θα φέρει πιο κοντά το ΠΣ στην κοινωνία. Οι ομιλίες αυτές μπορούν να συγκεντρώνονται κατά έτος σε ενα ηλεκτρονικό κατά αρχήν τόμο.

Μέχρι να κανονιστεί η σχετική διαδικασία προτείνω ως πρώτο ομιλητή για τη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου το Γιώργη Κλάδο που νομίζω απολαμβάνει την εκτίμηση όλων».

Με ειλικρινή εκτίμηση

Αντώνης Ανηψητάκης