Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Υποψήφιος Περιφερειάρχης

E-mail Εκτύπωση PDF

Αντώνης Ανηψητάκης

Αντώνης Ανηψητάκης του Ανδρέα

Γεννήθηκα το 1955 στον Άγιο Νικόλαο. Παιδικά χρόνια στη Σητεία. 6η Δημοτικού και Γυμνάσιο στο Kολλέγιο Aθηνών. 1974-1980, σχολή Πολιτικών Mηχανικών EMΠ. Mετά το στρατό εγκαθίσταμαι στη Σητεία (1983), όπου εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Παντρεμένος από το 1984 με την Τζίνα Στεπανιάν, καθηγήτρια Γαλλικών, έχουμε δυο παιδιά, τη Μαντλέν 27, Μηχανικό Περιβάλλοντος και τον Αντρέα 24, γυμναστή.

Aπό μαθητής στα κοινά. Δημοκρατικός Aγώνας, Pήγας, πρόεδρος της Πολιτιστικής Kίνησης Nέων Σητείας, αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Kρητών, πρόεδρος της Nομαρχιακής Eπιτροπής Λασιθίου του TEE, μέλος της Διοικούσας και της Aντιπροσωπείας του TEE/TAK, της Kεντρικής Eπιτροπής του ΣYN και τώρα της ΔΗΜΑΡ, μέλος της Οικολογικής Ομάδας Σητείας και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού εν Σητεία, που δυστυχώς δεν υπάρχει πια, νομαρχιακός σύμβουλος με το «Λασίθι στην Πλώρη» και περιφερειακός σύμβουλος με την Μια Κρήτη, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΝΘΡΩΠΟΣ ως το 2011, οπότε με χαρά παρέδωσα στον Αριστείδη Παπαδάκη υλοποιώντας την αρχή της εναλλαγής, αναδεικνύοντας τον πλούτο αυτής της παράταξης.

Θεωρώ την πολιτική υπέρτατη τέχνη, κοινωνική ποίηση, άσκηση καινοτομιών και προωθητικών συνθέσεων. Απολαμβάνω την τιμή να συγγράφω εδώ και τέσσερα χρόνια με εκλεκτούς συντρόφους το τελευταίο και καλύτερο πολιτικό συλλογικό ποίημα της ζωής μου, τη Μια Κρήτη, πιστεύοντας βαθιά πως έχει πολλά να δώσει στο νησί μας.