Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

Τελευταία Ενημέρωση07:55:03 AM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

13ο Περιφερειακό Συμβούλιο, 9-10-2014. Μια Κριτική Αποτίμηση

E-mail Εκτύπωση PDF

Perifereia KrιtιsΟ στόχος αυτού του σημειώματος είναι να καλύψουμε ένα κενό ενημέρωσης προβληματισμού και να παρακινήσουμε έναν διάλογο για τις δυνατότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου για το πως το ίδιο, αλλά και συνολικά η Περιφέρεια Κρήτης  θα λειτουργεί λιγότερο διεκπεραιωτικά και θα αγγίζει τις ανάγκες της κοινωνίας.

του Αντώνη Ανηψητάκη

Το πρώτο ουσιαστικά Περιφερειακό Συμβούλιο, μη τυπικό, της δεύτερης θητείας χαρακτηρίστηκε από τις σημαντικές απουσίες και από το πλήθος των θεμάτων που το κράτησαν για περίπου 6 ώρες. Έλειψαν, μεταξύ άλλων, οι επικεφαλής των μεγαλύτερων παρατάξεων της μειοψηφίας Σεραφειμ Τσόκας και Μιχάλης Κριτσωτάκης, αλλά και οι αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Μαρία Λιονή και Απόστολος Βουλγαράκης, για διαφόρους λόγους. Συζητήθηκαν πάρα πολλά θέματα, εντός και εκτός ημερήσιας διάταξης. Οι πιο σημαντικές συζητήσεις αφορούσαν τις ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη για την πιθανή χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) και τις σχετιζόμενες κυρίως με το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ). Ήταν τρεις και αφορούσαν τις Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΥΜΠΕΡΑΑ), το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας (ΕΠΑνΕΚ) και το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας των Μεσογειακών Περιφερειών (MED). Από τα άλλα θέματα ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις για τις προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με τους Δήμους, για τη διαχείριση του νερού με αφορμή 29 γεωτρήσεις στα Χανιά και μια πρόταση ψηφιοποίησης 300.000 φακέλων αδειών οδήγησης προϋπολογισμού 1.500.000€.

Περισσοτερα...

Για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα

E-mail Εκτύπωση PDF

katsigarosΣτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Τρίτης 26 Αυγούστου που διήρκησε περίπου 7 ώρες, όλα τα άλλα θέματα συζητήθηκαν συνοπτικά για να επικεντρωθούμε στις 11 Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα που είχαν έρθει για γνωμάτευση, θέμα για το οποίο η αίθουσα ήταν γεμάτη μελετητές, επενδυτές, δημάρχους, εκπροσώπους τοπικών κοινωνιών, οργανώσεων και φορέων. Ως γνωστό το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται αυτές οι αιτήσεις. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έχει ορίσει όριο τα 15 μεγαβάτ για ολόκληρη την Κρήτη για αυτές τις τεχνολογίες που έχουν χαρακτηριστεί ΑΠΕ ενώ οι μονάδες ενός ή μισού μεγαβάτ που έκαναν αίτηση είναι σχεδόν 200. Όμως, μοναδικό κριτήριο για τη ΡΑΕ φαίνεται να είναι η σειρά προτεραιότητας και όχι η τεχνολογική επάρκεια των μονάδων ή η χωροθέτηση.

Περισσοτερα...

«Μια Κρήτη», μετεκλογική συνδιάσκεψη στο Πάνορμο στις 29/6/2014

E-mail Εκτύπωση PDF

mia-kriti-logo-skybluebackgΤην Κυριακή 29-6-14 στις 11 πμ θα γίνει η συνδιάσκεψη της περιφερειακής παράταξης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ περιβάλλον - άνθρωπος» στο Πάνορμο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Panormo Beach.

Στη συνδιάσκεψη θα συζητηθούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με το εκλογικό αποτέλεσμα, την μετεκλογική πορεία της παράταξης, την πολιτική φυσιογνωμία της παράταξης και θα εκλεγεί νέα Γραμματεία.

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης να συμμετάσχουν.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο του χωριού κοντά στην πλαζ Λίμνη και στο λιμάνι.

Οι χρήστες του facebook μπορούν να δηλώσουν την παρουσία τους ΕΔΩ.

Δήλωση Αντώνη Ανηψητάκη για το Β’ γύρο των Περιφερειακών Εκλογών

E-mail Εκτύπωση PDF

anipsitakis-190910Ο Αντώνης Ανηψητάκης, αφού μελέτησε με τους συνεργάτες του τις απαντήσεις του Σταύρου Αρναουτάκη, στα 9 σημεία που η "Μία Κρήτη" δημόσια έθεσε αμέσως μετά τον α’ γύρο των περιφερειακών εκλογών προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Θεωρούμε εποικοδομητική την απάντηση του Σταύρου Αρναουτάκη στα ζητήματα που θέσαμε εν όψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών. Σημειώνουμε τις δεσμεύσεις του στα σημεία που συμφωνούμε, αλλά και το ανοιχτό πνεύμα διαλόγου στα θέματα, όπου δεν ταυτίζονται οι θέσεις μας.

Λυπούμαστε γιατί αυτή η προγραμματική συζήτηση ξεκίνησε καθυστερημένα και η προεκλογική περίοδος αναλώθηκε σε μια ανούσια άγρα εντυπώσεων, που μεταξύ άλλων έπνιξε το διακριτό και συνθετικό προγραμματικό λόγο της παράταξής μας. Κάλλιο βεβαίως αργά, παρά ποτέ. Ελπίζουμε στο διάλογο που άνοιξε να συμβάλλουν και άλλες δυνάμεις και η προγραμματική αναζήτηση των αναγκαίων ευρύτατων προωθητικών συνεννοήσεων να μη σταματήσει στις 25 Μαΐου.

Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί οι φίλοι, οι ψηφοφόροι μας, αλλά και γενικότερα οι πολίτες της Κρήτης, μέσα από τη δημόσια αυτή συζήτηση που προκαλέσαμε, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεκτιμήσουν τα όποια πρόσθετα στοιχεία προέκυψαν ή θα προκύψουν».

Συνημμένα:
Το αρχικό δελτίο τύπου με τα 9 σημεία
Η απάντηση Αρναουτάκη

Ή απάντηση του Αρναουτάκη στα 9 σημεία

E-mail Εκτύπωση PDF

arnaoutakisΑπάντηση του Σταύρου Αρναουτάκη στην επιστολή του Αντώνη Ανηψητάκη με την οποία έθεσε ζητήματα για να απαντηθούν δημόσια:

Ηράκλειο 21 / 05 /2014
Αγαπητέ κ. Ανηψητάκη,   

Αμέσως μετά την οριστικοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων δεσμευθήκαμε δημόσια ότι θα μελετήσουμε τις προτάσεις των συνδυασμών που δεν συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο, προκειμένου να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας απόψεις συμβατές με τις αρχές του συνδυασμού μας. Η δημόσια τοποθέτησή σας μας διευκολύνει να λάβουμε υπόψη μας τα ζητήματα που θέσατε και να δεσμευθούμε με τη σειρά μας για εκείνα που συμφωνούμε, ανοικτοί ταυτόχρονα στο διάλογο σε όσα έχουμε διαφορετική προσέγγιση.

Περισσοτερα...

Σελίδα 3 από 24