Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ανάπτυξη για τα παιδιά μας ή για την πάρτη μας;

E-mail Εκτύπωση PDF

ispania-tsimento-aktes01Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που η ακτογραμμή της συναγωνίζεται σε έκταση την ακτογραμμή ολόκληρης της Μεσογείου, παρατηρούμε με αγωνία μια συστηματική προσπάθεια για την ακαριαία και διαχρονική υποβάθμισή της. Εδώ και μερικές μέρες έχει τεθεί σε «δημόσια διαβούλευση» το σχέδιο νόμου για την «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» το οποίο τροποποιεί ή αντικαθιστά τον ισχύοντα νόμο 2971/2001. Σημειώνουμε εδώ ότι η πραγματική ανάπτυξη είναι αυτή που μένει για να την απολαύσουν και τα παιδιά μας. Κάθε άλλη «αναπτυξιακή» απόπειρα είναι μια κακώς εννοούμενη, μυωπική, πρόχειρη, ανεύθυνη και διαχρονικά καταστροφική οικονομική μεγέθυνση που δεν προσθέτει αλλά αφαιρεί και μάλιστα σημαντικά.

Περισσοτερα...

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της "ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, Περιβάλλον - Άνθρωπος”

E-mail Εκτύπωση PDF

parousiasi psifodeltiou 2014Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της έκανε σήμερα το μεσημέρι η παράταξη "ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, Περιβάλλον - Άνθρωπος” στην αίθουσα του περιφερειακού Συμουλίου στο Ηράκλειο. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Αντώνης Ανηψητάκης παρουσίασε τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους και ανέπτυξε τις βασικές προγραμματικές θέσεις της παράταξης.

Περισσοτερα...

Η τοποθέτηση της «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ» στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της ΣΜΠΕ του σχεδίου "ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ"

E-mail Εκτύπωση PDF

kavo-sidero-crystal-coveΟι προστατευόμενες περιοχές είναι μια πολύτιμη κληρονομιά που αποτελεί φυσικό και οικονομικό πλούτο για μας και τις ερχόμενες γενιές αλλά θα πρέπει να τις διαχειριστούμε με υπευθυνότητα και όχι σαν «αρπαχτή» αντιμετωπίζοντάς τις ως προνομιακό οικόπεδο με την πρώτη ευκαιρία. Όμως οι πρακτικές των υπουργείων «περιβάλλοντος» αλλά και της νεαρής αιρετής Περιφέρειας του νησιού μέχρι τώρα, με την συστηματική αδιαφορία να προωθήσουν διαχειριστικά σχέδια και φορείς διαχείρισης έχουν δείξει πως δεν ενδιαφέρονται να αναδείξουν τις περιοχές αυτές αλλά σκόπιμα να τις αφήσουν χωρίς σχέδιο και προστασία για να γίνουν εύκολη λεία και να χαθούν από τα χέρια των τοπικών κοινωνιών.

Περισσοτερα...

ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ»

E-mail Εκτύπωση PDF

kavo-sidero-crystal-coveΣυνοπτική ανασκόπηση στην ιστορία της επένδυσης:

Το 1998 η εταιρεία Loyalward Ltd συνάπτει συμβόλαιο ενοικίασης 26.000 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του ιδρύματος Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής της Μονής Τοπλού για 40+40 έτη. Αρχές του 2007 εκδίδεται Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίνεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που υπέβαλε η εταιρεία για επενδυτικό σχέδιο δημιουργίας 5 τουριστικών χωριών δυναμικότητας 7000 κλινών (ξενοδοχείων και παραθεριστικών κατοικιών με τις ανάλογες υποδομές: εστιατόρια, συνεδριακά κέντρα, χώρους αναψυχής, έργα αφαλάτωσης, επεξεργασίας λυμάτων κ.λπ.) καθώς και τη δημιουργία 3 γηπέδων γκολφ δυναμικότητας 18 οπών έκαστο.

Περισσοτερα...

Σελίδα 6 από 24