Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Τελευταία Ενημέρωση07:55:03 AM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Μια Κρήτη, περιβάλλον - άνθρωπος», ένα αυτοδιοικητικό πείραμα που αξίζει να προχωρήσει

E-mail Εκτύπωση PDF

anipsitakis-190910Εισήγηση του Αντώνη Ανηψητάκη, Μελιδόνι 2-2-2014

Θα προσπαθήσω τούτη η συνδιάσκεψη να βοηθήσει τη Μια ΚΡΗΤΗ να αναστοχαστεί τη μικρή, πλούσια διαδρομή της, την δική της κατάσταση, όχι ομφαλοσκοπικά, ούτε με ορίζοντα ποσοστών, ετεροκαθοριζόμενη από τις κυρίαρχες στοχεύεις ποικίλων δυνάμεων και συμφερόντων, αλλά με ορίζοντα λύσεων, κοιτάζοντας μακριά, για να αποκτήσει όραμα. Πρέπει να διαβάσουμε σωστά την εγχώρια κρίση και ειδικά την κρίση της αυτοδιοίκησης στην αλληλεξάρτησή της με όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να χαράξουμε πολιτικές χρήσιμες, που θα μας καταστήσουν μέρος της λύσης.

Περισσοτερα...

Έγινε με επιτυχία η Συνδιάσκεψη στο Μελιδόνι

E-mail Εκτύπωση PDF

MelidoniΗ Συνδιάσκεψη της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ - Περιβάλλον Άνθρωπος», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες, 2-2-14, στο Μελιδόνι Ρεθύμνου. Η συνδιάσκεψη έκρινε ομόφωνα ως θετική την ως τώρα πορεία της Κίνησης και αποφάσισε την συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας της. Ενέκρινε την πολιτική εισήγηση του επικεφαλής της κίνησης Αντώνη Ανηψητάκη, την εισήγηση του Αριστείδη Παπαδάκη για την οργανωτική ανασυγκρότηση και τον εσωτερικό κανονισμό, την εισήγηση του Αντώνη Παρασύρη για τα οικονομικά θέματα και την εισήγηση της Μαρίας Φραγκάκη - Δαμβόγλου για τις σχέσεις με τα media.

Η συνδιάσκεψη εξέλεξε 5μελή προσωρινή Περιφερειακή Γραμματεία από τους Αντώνη Ανηψητάκη, Γιάννη Αρνέλλο, Αριστείδη Παπαδάκη, Αντώνη Παρασύρη και Αντώνη Σαριδάκη για να συντονίσει τις δραστηριότητες της ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ το επόμενο διάστημα.

Εκδήλωση σπάνιου πολιτικού πολιτισμού συνιστά ο χαιρετισμός της αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή και του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Παρασύρη. Ο λόγος τους ιδιαίτερα θερμός και ανυπόκριτος για την πολιτεία των εκπροσώπων της ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, Αντώνη Ανηψητάκη και Αριστείδη Παπαδάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί έγινε μετά την εισήγηση του Αντώνη Ανηψητάκη ο οποίος ήταν αρνητικός σε προεκλογικές συνεργασίες.

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΛΙΔΟΝΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

mia-kriti-logo-skybluebackgΗ αυτοδιοικητική περιφερειακή παράταξη «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ Περιβάλλον – άνθρωπος» διοργανώνει στις 2 Φεβρουαρίου συνδιάσκεψη εν όψει των περιφερειακών εκλογών. Στις 10.30πμ θα μαζευτούμε στο ιστορικό Μελιδόνι Ρεθύμνου, στην «Αποθήκη Πολιτισμού» για να αποτιμήσουμε την ως τώρα πορεία μας και να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους και ευελπιστούμε σε μια ωφέλιμη συνάντηση.

Η Συνδιάσκεψή μας θα γίνει στην Κρητική ενδοχώρα. Το Μελιδόνι για μας έχει μια συμβολική σημασία, παραπέμπει στην άγνωστη και παραμελημένη Κρήτη των πατεράδων και των παππούδων μας.

Περισσοτερα...

Η Μεσόγειος δεν είναι σκουπιδοντενεκές

E-mail Εκτύπωση PDF

diadromi-aporripsisH ανησυχία μας για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο είναι απολύτως δικαιολογημένη. Από τις τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν φαίνεται ότι η ποσότητα των χημικών όπλων που ήταν έτοιμα για χρήση καταστράφηκαν στη Συρία μαζί με τις εγκαταστάσεις παρασκευής. Η διαδικασία καταστροφής των πρόδρομων ουσιών για την κατασκευή χημικών όπλων, που είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που παρέδωσε η Συρία, θα γίνει με υδρόλυση εν πλω πάνω σε αμερικάνικο πλοίο στα διεθνή ύδατα υπό τον συντονισμό του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), σε απόσταση περίπου 500 χλμ από την Κρήτη. Μετά από αυτή τη διαδικασία που θα διαρκέσει περισσότερο από 3 μήνες, οι παραγόμενες ουσίες που θα είναι επίσης τοξικές θα μεταφερθούν σε χερσαίες εγκαταστάσεις πιθανότατα στην Γερμανία και την Αγγλία για τελική επεξεργασία. Υπάρχουν συνεχείς διαβεβαιώσεις από τον Οργανισμό ότι δε θα απορριφθούν τοξικά στη θάλασσα και ότι δε θα υπάρχουν επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα και στις ακτές.

Περισσοτερα...

Επείγουσα επιστολή για το ζήτημα της αναθεώρησης της νομοθεσίας της ΕΕ για την Εμπορία των σπόρων

E-mail Εκτύπωση PDF

saving-seeds-Επείγουσα επιστολή προς τους Ευρωβουλευτές κ. Σπύρο Δανέλλη και κ. Γεώργιο Παπαστάμκο οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή της ΕΕ για τη Γεωργία (DG-Agri) για το ζήτημα της αναθεώρησης της νομοθεσίας για την εμπορία των σπόρων και του πολλαπλασιαστικού υλικού που συζητείται στην Επιτροπή τη Δευτέρα. Ανάλογη επιστολή εστάλεικαι προς όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Περισσοτερα...

Σελίδα 8 από 24