Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: Αρχική

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αποχαιρετισμός στον Κώστα Λαμπρινό

E-mail Εκτύπωση PDF

Lambrinos-KostasΜιλούσες λίγο ορίζοντας το μέτρο. Πονούσες πολύ βιώνοντας την άμετρη ενεργειακή επέλαση στο νησί. Τιμούμε την ειλικρινή σου προσπάθεια να αντισταθείς. Δεν θα ξεχάσουμε το ανοιχτό σου βλέμμα.

Τα πιο θερμά συλλυπητήρια σε οικογένεια, φίλους, συνεργάτες.

Οι συντοπίτες σου
Αντώνης Ανηψητάκης, Αριστείδης Παπαδάκης
Για τη Μια Κρήτη, περιβάλλον - άνθρωπος.

Επερώτηση για την προώθηση της οικονομίας υπαίθρου στην Κρήτη

E-mail Εκτύπωση PDF

biodiversityΕπερώτηση προς τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη πρωτογενή τομέα κ. Θεανώ Βρέντζου με θέμα τη στήριξη του πρωτογενή τομέα και των μικρών επιχειρήσεων υπαίθρου μέσα από το μοντέλο του αγροτουρισμού κατέθεσε σήμερα ο Περιφερειακός Σύμβουλος της κίνησης «Μια Κρήτη, περιβάλλον - άνθρωπος» κ. Αριστείδης Παπαδάκης. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε τη σημασία και την αξία όλων των μορφών τουρισμού που έχουν σαν βάση δράσης την ύπαιθρο (οικοτουρισμος, τουρισμός δράσεων, περιπατητικός κ.ά.) και του αγροτουριστικού ως δραστηριότητες που συνδέουν άμεσα την αγροτική παραγωγή, τον πολιτισμό, τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την τοπική γαστρονομία με την παροχή υπηρεσιών ξενάγησης, διασκέδασης, εκμάθησης, φιλοξενίας και εστίασης. Γενικότερα είναι γνωστό ότι η οικονομία υπαίθρου συμβάλλει στη βελτίωση του εισοδήματος και των συνθηκών εργασίας των κοινωνιών της ενδοχώρας, στη συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού στον τόπο διαμονής του, στη βελτίωση και διάθεση των τοπικών προϊόντων, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κ.ά. προέρχεται και οργανώνεται από τον τοπικό πληθυσμό ή τους τοπικούς φορείς και προσελκύει επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα.

Περισσοτερα...

«Μια Κρήτη, περιβάλλον - άνθρωπος», ένα αυτοδιοικητικό πείραμα που αξίζει να προχωρήσει

E-mail Εκτύπωση PDF

anipsitakis-190910Εισήγηση του Αντώνη Ανηψητάκη, Μελιδόνι 2-2-2014

Θα προσπαθήσω τούτη η συνδιάσκεψη να βοηθήσει τη Μια ΚΡΗΤΗ να αναστοχαστεί τη μικρή, πλούσια διαδρομή της, την δική της κατάσταση, όχι ομφαλοσκοπικά, ούτε με ορίζοντα ποσοστών, ετεροκαθοριζόμενη από τις κυρίαρχες στοχεύεις ποικίλων δυνάμεων και συμφερόντων, αλλά με ορίζοντα λύσεων, κοιτάζοντας μακριά, για να αποκτήσει όραμα. Πρέπει να διαβάσουμε σωστά την εγχώρια κρίση και ειδικά την κρίση της αυτοδιοίκησης στην αλληλεξάρτησή της με όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να χαράξουμε πολιτικές χρήσιμες, που θα μας καταστήσουν μέρος της λύσης.

Περισσοτερα...

Έγινε με επιτυχία η Συνδιάσκεψη στο Μελιδόνι

E-mail Εκτύπωση PDF

MelidoniΗ Συνδιάσκεψη της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ - Περιβάλλον Άνθρωπος», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες, 2-2-14, στο Μελιδόνι Ρεθύμνου. Η συνδιάσκεψη έκρινε ομόφωνα ως θετική την ως τώρα πορεία της Κίνησης και αποφάσισε την συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας της. Ενέκρινε την πολιτική εισήγηση του επικεφαλής της κίνησης Αντώνη Ανηψητάκη, την εισήγηση του Αριστείδη Παπαδάκη για την οργανωτική ανασυγκρότηση και τον εσωτερικό κανονισμό, την εισήγηση του Αντώνη Παρασύρη για τα οικονομικά θέματα και την εισήγηση της Μαρίας Φραγκάκη - Δαμβόγλου για τις σχέσεις με τα media.

Η συνδιάσκεψη εξέλεξε 5μελή προσωρινή Περιφερειακή Γραμματεία από τους Αντώνη Ανηψητάκη, Γιάννη Αρνέλλο, Αριστείδη Παπαδάκη, Αντώνη Παρασύρη και Αντώνη Σαριδάκη για να συντονίσει τις δραστηριότητες της ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ το επόμενο διάστημα.

Εκδήλωση σπάνιου πολιτικού πολιτισμού συνιστά ο χαιρετισμός της αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή και του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Παρασύρη. Ο λόγος τους ιδιαίτερα θερμός και ανυπόκριτος για την πολιτεία των εκπροσώπων της ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, Αντώνη Ανηψητάκη και Αριστείδη Παπαδάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί έγινε μετά την εισήγηση του Αντώνη Ανηψητάκη ο οποίος ήταν αρνητικός σε προεκλογικές συνεργασίες.

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΛΙΔΟΝΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

mia-kriti-logo-skybluebackgΗ αυτοδιοικητική περιφερειακή παράταξη «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ Περιβάλλον – άνθρωπος» διοργανώνει στις 2 Φεβρουαρίου συνδιάσκεψη εν όψει των περιφερειακών εκλογών. Στις 10.30πμ θα μαζευτούμε στο ιστορικό Μελιδόνι Ρεθύμνου, στην «Αποθήκη Πολιτισμού» για να αποτιμήσουμε την ως τώρα πορεία μας και να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους και ευελπιστούμε σε μια ωφέλιμη συνάντηση.

Η Συνδιάσκεψή μας θα γίνει στην Κρητική ενδοχώρα. Το Μελιδόνι για μας έχει μια συμβολική σημασία, παραπέμπει στην άγνωστη και παραμελημένη Κρήτη των πατεράδων και των παππούδων μας.

Περισσοτερα...

Σελίδα 8 από 24