Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

Τεχνικό Επιμελητήριο: Χωρίς τεκμηρίωση το αεροδρόμιο στο Καστέλλι

E-mail Εκτύπωση PDF

Eirini-VrenzouΓια έργο χωρίς τις αναγκαίες μελέτες και χωρίς επιστημονικά δεδομένα μιλά η κ. Ειρήνη Βρέντζου, πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης.

Την απουσία σχεδιασμού και τεκμηρίωσης για τη χωροθέτηση του αεροδρομίου στο Καστέλλι επισημαίνει η πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Ειρήνη Βρέντζου.

 

Περισσοτερα...

Απαθής η στάση της Περιφέρεειας Κρήτης για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι

E-mail Εκτύπωση PDF

aerodromio-irakliouΕνημέρωση από την Πρωτοβουλία Πολιτών Πεδιάδας μετά την παρουσία της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για το θέμα της αναθεωρημένης ΜΠΕ για το αεροδρόμιο Καστελλίου. Μια συζήτηση από την οποία έγινε εμφανές ότι δεν υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση για τις συνέπειες και τον σχεδιασμό του έργου, όπως τόνισαν αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι από διαφορετικές παρατάξεις.

Περισσοτερα...

Συστηματική η καταπάτηση αιγιαλού από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

E-mail Εκτύπωση PDF

boulntoza paraliaΣυστηματική η καταπάτηση και καταστροφή αιγιαλού, παραλιών, ακτών, ρεμάτων, αρχαιολογικών σημείων και εκτάσεων του δημοσίου από ξενοδοχειακές και άλλες επιχειρήσεις. Οι αρχές σφυρίζουν αδιάφορα!

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Εν μέσω οικονομικής κρίσης οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων έχουν αποθρασυνθεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν να αντιδρούν οι πολίτες καταγγέλλοντας τις ακραίες αυθαιρεσίες στην Ελούντα, στον Άγιο Νικόλαο, στη Χρυσή, στη Σταλίδα, τη Χερσόνησο, στις Γούβες, στα Χανιά και αλλού.

Περισσοτερα...

Τα «μπάνια του λαού» τελείωσαν

E-mail Εκτύπωση PDF

algarrobico-hotelΑς μην γελιόμαστε. Ο αιγιαλός γίνεται εμπορικό προϊόν: καταργούνται περιορισμοί προς όφελος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, νομιμοποιούνται αυθαίρετα που χρησιμοποιούνται για επιχειρηματικούς σκοπούς, διευκολύνονται έργα που εξυπηρετούν τις παραθαλάσσιες επιχειρήσεις.

Είναι προφανές προς όλους, εκτός από τους κρατούντες, ότι θα γεμίσουν οι παραλίες μας με ξαπλώστρες, ομπρέλες και αναψυκτήρια και οδεύουμε προς ένα μοντέλο τύπου Ισπανίας με all-inclusive ξενοδοχεία. Ένα μοντέλο που οι ίδιο οι Ισπανοί έχουν ήδη καταλάβει το λάθος της πολιτικής αυτής και έχουν γυρίσει σελίδα γκρεμίζοντας τις αυθαίρετες κατασκευές.

Περισσοτερα...

ΟΙ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

elaionas-kritiΔεν συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος ούτε στις κεντρικές πλατείες άλλων πόλεων. Αλλά διαμαρτύρονται κι αυτοί αγανακτισμένοι …. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει, εδώ και αρκετούς μήνες, το πλήθος των δημοσιευμάτων, ιδιαίτερα στον επαρχιακό τύπο της χώρας, και των ερωτήσεων των τοπικών βουλευτών στα αρμόδια Υπουργεία για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες γης υψηλής παραγωγικότητας στην άσκηση του ‘ιερού’ δικαιώματος της οικοδόμησης στον εξωαστικό χώρο. Ως εάν η ιδιοκτησία αυτή να είναι κατάρα κι όχι ευλογία.

Περισσοτερα...

Σελίδα 1 από 2