Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

aftodioikisiΗ "Μια ΚΡΗΤΗ, Περιβάλλον - Άνθρωπος" ξεκινά μια έρευνα για τα πραγματικά προβλήματα της αυτοδιοίκησης που τείνουν άλλη μια φορά να αποκρυβούν από το παλαιοκομματικό σύστημα που απαξιώνει τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοσκόπηση αποβλέποντας στις εντυπώσεις της εκλογικής βραδιάς. Η έρευνα είναι ανοιχτή για όποιον αυτοδιοικητικό ήθελε να απαντήσει. Τα συμπεράσματα της έρευνας θα αναλυθούν σε δημόσια εκδήλωση. Μέσα άπο την έρευνα αυτή φιλοδοξούμε να βελτιώσουμε τις θεσεις μας. Ευχαριστούμε πολύ τους συμμετέχοντες.

 

Σταύρος Μπένος

E-mail Εκτύπωση PDF

«Ύστερα από σαράντα σχεδόν χρόνια στη δημόσια ζωή έχω καταλήξει με έναν τρόπο σχεδόν αξιωματικό – δογματικό, ότι οι δύο μεγαλύτερες άυλες υποδομές των δήμων και των περιφερειών είναι το σύστημα διοίκησης και η καθολική πολεοδομική και χωροταξική οργάνωση. Το πρώτο προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και το δεύτερο μια στρατηγική ματιά που χωρίς αυτήν ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης δρουν στα τυφλά. Χωρίς τη διοικητική μεταρρύθμιση ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης δεν μπορούν να διοικήσουν αξιοκρατικά και σωστά και χωρίς το πολεοδομικό και χωροταξικό σχέδιο δεν έχουν πυξίδα».

Περισσοτερα...

Φανούρης Οικονομάκης

E-mail Εκτύπωση PDF

«Το αναπτυξιακό σχέδιο μιας περιοχής δεν πρέπει να είναι προϊόν διαβούλευσης, θα πρέπει να είναι προϊόν συμμετοχής των ανθρώπων για τους οποίους γίνεται με τη βοήθεια και τη συμμετοχή επιστημόνων. Η διαδικασία της εκπόνησης του αναπτυξιακού προγράμματος μιας περιοχής με τη συμμετοχή των δημοτών, είναι το μισό της επιτυχίας του. Το μεγαλύτερο μέρος της εφαρμογής εξαρτάται από τους ίδιους τους δημότες και κατοίκους μιας περιοχής».

Περισσοτερα...

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας για την αυτοδιοίκηση

E-mail Εκτύπωση PDF

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας είναι διαθέσιμο εδώ για όποιον αυτοδιοικητικό ήθελε να απαντήσει. Δεν υπάρχει περιορισμός λέξεων, αλλά απλή σύσταση για σύντομες απαντήσεις.

Ευχαριστούμε πολύ τους συμμετέχοντες.

Περισσοτερα...