Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Οι ΑΠΕ, τα "μυρμήγκια", οι "λαγοί" και οι δεσπότες

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitries-se-dasosΣτις 3/10/2015 η "ΔΕΗ Ανανεώσιμες" προσπάθησε να ξεκινήσει εργασίες για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο χωριό Άρδακτος, στην επαρχία Αγίου Βασιλείου-Ρέθυμνο. Λίγες μέρες πριν οι κάτοικοι είχαν αποφασίσει σε λαϊκή συνέλευση ότι ήταν αρκετό το κοινωνικό-περιβαλλοντικό αίσχος του αιολικού πάρκου στα Σιδερωτά και ότι άλλη ανεμογεννήτρια δε θα μπει στη περιοχή.

Του Δημήτρη Ψαρρά*

Περισσοτερα...

Απάντηση των εταιρειών αεριοποίησης βιομάζας στο άρθρο με τις σχετικές απόψεις του Αριστείδη Παπαδάκη

E-mail Εκτύπωση PDF

katsigarosΟι εταιρείες που έχουν προτείνει μονάδες για την παραγωγή ενέργειας με αεριοποίηση βιομάζας στην Κρήτη απαντούν εδώ σε σχετικό άρθρο. Με το κείμενό τους κατηγορούν το μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Αριστείδη Παπαδάκη για στείρα παραπληροφόρηση, αδιαφορία στην ενημέρωση, αδυναμία τεχνικής αντίληψης, σκόπιμη σύγχυση, προκλητική προτίμηση άλλης τεχνολογίας και ευελπιστούν σε άμεση αναθεώρηση των διατυπωμένων απόψεών του. Επειδή το κείμενο είναι ένα κράμα τυπικής ευγένειας και προσβολών και επειδή δεν είναι σκόπιμο να ανοίγει μια αυτοδιοικητική παράταξη διάλογο με ιδιωτικές εταιρείες δεν πρόκειται να υπάρξει άμεση απάντηση. Ωστόσο οι επισκέπτες του miakriti.gr μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Περισσοτερα...

Ψήφισμα και κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τη Θρυπτή στις 23 Μαρτίου 2014

E-mail Εκτύπωση PDF

HaΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Οι Φορείς και οι Σύλλογοι, που συμμετέχουμε στην οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, για την προστασία και την βιώσιμη ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Θρυπτής, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-4/05/2014, με αφορμή την πρόσφατη εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού στην κορυφή Παπούρα (Καλόγηρος) της Θρυπτής απο την εταιρία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ»

Περισσοτερα...

Καλώδιο ή ΑΠΕ; Η άγνοια είναι επιλογή

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitria-pouliaΕπιτέλους αρχίζουν να ανοίγουν τα πράγματα και να φαίνονται προθέσεις: άλλοι λένε ότι θέλουν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) χωρίς να το εννοούν, άλλοι λένε ότι θέλουν κανόνες αλλά είτε δεν το εννοούν είτε δεν ξέρουν πώς να τους φτιάξουν, άλλοι λένε ότι αγαπάνε τον τόπο, ενώ αγαπάνε την τσέπη τους που γεμίζει υποβαθμίζοντας αυτόν τον τόπο.

Τι συμβαίνει ξαφνικά και οι μοναδικοί που κώφευαν, οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες, στην ανάπτυξη των ΑΠΕ εδώ και 20 χρόνια όταν κάποιοι άλλοι τις ζητούσαν επίμονα, ξαφνικά αντάλλαξαν θέσεις;

Γιατί το καλώδιο διασύνδεσης αν και τεχνικά είναι η σωστή κίνηση δεν είναι και αναπτυξιακά.

Περισσοτερα...

Ο Κουτσοτρούλης ΑΠΕ-βίωσε

E-mail Εκτύπωση PDF

koutsotroulisΣυνέχεια αναφερόμαστε όλοι εμείς που αγαπάμε τη Κρήτη στο τι θα συμβεί σε αυτήν και στα βουνά της εάν μπουν έστω και ένα μικρό μέρος των βΑΠΕ που «σχεδιάζονται» στο νησί.

Κάπου - κάπου αναφερόμαστε και στο κέρδος και την προστιθέμενη άξια που προσφέρουν αυτές οι «επενδύσεις», ειδικά οι πολιτικοί που υπεραμύνονται την «πράσινη ανάπτυξη».

Οι απαντήσεις έχουν δοθεί εδώ και καιρό και είναι γραμμένες με γεγονότα και πράξεις.

Δυστυχώς «θυσιάστηκε» ένα ιστορικό βουνό για τους Μυλοποταμίτες, ο Κουτσοτρούλης.

Περισσοτερα...

Σελίδα 1 από 5