Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΑΠΕ και ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitria-pouliaΟ κάθε πλούτος για να καταστεί βιώσιμος πρέπει να αναπτύσσεται από τους τοπικούς πληθυσμούς, με το κάθε κέρδος να επανεπενδύεται στον ίδιο το τόπο. Αυτό πρέπει να γίνετε ΙΣΟΡΡΟΠΑ λαμβάνοντας υπόψη τον παραδοσιακό τοπικό πολιτισμό, την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) συνιστούν την λύση για το ενεργειακό όταν είναι μικρής κλίμακας, αποκεντρωμένες και προσαρμοσμένες στο κάθε φυσικό - πολιτισμικό περιβάλλον. Έτσι ο κάτοικος θα μείωνε την υπερκατανάλωση του, ώστε να έχει πλεόνασμα η μικρό υστέρημα ενέργειας και να νοιώθει στο σπίτι του σαν ένας μικρός ενεργειακός επιχειρηματίας, θα είχαμε μικρές εγκαταστάσεις που δεν επιβαρύνουν τις περιοχές με υψηλό δείκτη βιοποικιλότητας, το αγροτουριστικό τοπίο και η εγκατάσταση τους θα γινόταν από μικρά τοπικά τεχνικά γραφεία και όχι από απρόσωπες πολυεθνικές.

Περισσοτερα...

Ο αέρας και ο ήλιος του νησιού στο στόχαστρο οικονομικών και γεωπολιτικών σχεδιασμών

E-mail Εκτύπωση PDF

 anemogennitria-pouliaΤης Βάννας Σφακιανάκη

Πριν από πενήντα χρόνια οι «αγορές» ανακάλυψαν ότι μπορούν να έχουν μεγάλα κέρδη από τη μαζικοποίηση του τουρισμού, που μέχρι τότε ήταν προνόμιο λίγων. Η εποχή εκείνη για τη χώρα μας ήταν η εποχή της μαζικής μετανάστευσης, οικονομικοί πόροι δεν υπήρχαν και το μεγάλο ζητούμενο ήταν η ανάπτυξη. Έτσι, το σλόγκαν της εποχής: «O τουρισμός δίνει ψωμί σε πληθυσμούς περιοχών που στερούνται πλουτοπαραγωγικών πόρων», έπιανε τόπο.

Περισσοτερα...

Οι απόψεις του ΓΕΩΤΕΕ για τα αιολικά πάρκα στην Κρήτη

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitria-pouliaΑπό το δημοσίευμα στην εφημερίδα Νέα Κρήτη με τίτλο «Ανάπτυξη .. όχι ξεπούλημα .Εκδήλωση στο Ασήμι για τις ανανεώσιμες πηγές!»

Ναι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όχι στην εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Κρήτης από πολυεθνικές που θα κερδίζουν αλλά τα κέρδη τους θα φεύγουν από το νησί και από τη χώρα μας», είπαν οι κάτοικοι και οι φορείς των νότιων περιοχών του νομού Ηρακλείου, με τη συμμετοχή της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Ασήμι.

Περισσοτερα...

Τα συμπεράσματα από την ημερίδα στο Ασήμι για τα αιολικά πάρκα

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitria-pouliaΑπό το δημοσίευμα στο www.cretalive.gr με τίτλο "Βροχή" οι άδειες αιολικών πάρκων

Ομάδες πολιτών ζητούν από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές να παρουσιάσουν το σχέδιο για τις επενδύσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί

Περισσοτερα...

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ Α.Π.Ε. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitria-pouliaΕξοικονόμηση ενέργειας - σταδιακή και ελεγχόμενη διείσδυση των Α.Π.Ε. στο σύστημα της Κρήτης - Όχι στη διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα ή με την Αφρική. 

Η σημερινή κατάσταση στην Κρήτη

Περισσοτερα...

Σελίδα 3 από 5