Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ημερίδα «οι ΑΠΕ στην Κρήτη» το Σάββατο 26.2.2011 στα Χανιά

E-mail Εκτύπωση PDF

ape-stin-kriti_idΗμερίδα με θέμα «οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Κρήτη» θα γίνει το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 9:30 π.μ. στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στα Χανιά. Η ημερίδα διοργανώνεται από τους Οικολόγους Πράσινους Κρήτης σε συνεργασία με τη Θεματική Ομάδα Κλίμα - Ενέργεια των Οικολόγων Πράσινων.

Περισσοτερα...

Οι ΑΠΕ στην Κρήτη σήμερα

E-mail Εκτύπωση PDF

fotovoltaika2Φωτοβολταϊκά: Συνωστισμός για μια θέση κάτω από τον Ήλιο

Η Κρήτη σήμερα, περισσότερο από την υπόλοιπη Ελλάδα, παρουσιάζει σημαντικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη Α.Π.Ε, ειδικά αιολικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Περισσοτερα...

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: Η ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

fotovoltaikaΗ συζήτηση για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών (Φ/Β) σε γεωργική γη, όπως αποτυπώνεται στον Ν. 3851/2010 για τις ΑΠΕ (4/6/2010) [1], στην εγκύκλιο ΥΠΕΚΑ (16/12/2010) [2] και στη σχετική ειδησεογραφία και αρθρογραφία, παρουσιάζει μια πρωτοφανή ασυμμετρία

Περισσοτερα...

Η ΕΕ για την αιολική ενέργεια και την πολιτική για τη βιοποικιλότητα

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitria-pouliaΚατευθυντήριες γραμμές για τον συμβιβασμό αντιθέσεων μεταξύ της ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας και της πολιτικής για τη βιοποικιλότητα
Μολονότι η αιολική ενέργεια δεν απειλεί εν γένει την άγρια πανίδα και χλωρίδα

Περισσοτερα...

Η διατήρηση της θερινής ώρας ωφελεί την υγεία και το περιβάλλον

E-mail Εκτύπωση PDF

therini-oraΗ μετακίνηση των δεικτών του ρολογιού κατά μία ώρα πίσω, το χειμώνα, είναι επιβλαβής για την υγεία, οδηγεί σε σπατάλη ενέργειας και σε αύξηση των ρύπων, σύμφωνα με βρετανούς και αμερικανούς επιστήμονες. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η εγκατάλειψη αυτής της πρακτικής θα έχει σημαντικά οφέλη τόσο για την υγεία όσο και για το περιβάλλον.

Περισσοτερα...

Σελίδα 4 από 5