Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περί θεάτρων

E-mail Εκτύπωση PDF

agioi-apostoloi-01Οι αγώνες των χανιωτών για την προστασία των Αγ. Αποστόλων -και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των πολιτών για τη διαφύλαξη γενικά των ελεύθερων χώρων- έχουν κατοχυρώσει στη συνείδηση όλων το αίτημα αυτό. Με δεδομένο το γεγονός αυτό, οι διάφοροι πολιτικοί δηλώνουν ότι υποστηρίζουν το λαϊκό αυτό αίτημα, είτε γιατί πραγματικά επιθυμούν να το προωθήσουν, είτε γιατί απλώς θέλουν να επιδείξουν "φιλολαϊκό προφίλ" εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Το πόσο σοβαρά έχουν ορισμένοι ασχοληθεί με το θέμα φαίνεται και από την αγαπημένη "καραμέλα" των τελευταίων χρόνων, που είναι η πρόταση για κατασκευή μεγάλου υπαίθριου θεάτρου στην περιοχή. Μια πρόταση για την οποία δεν υπάρχει ως τώρα καμμιά αναλυτική μελέτη.

Περισσοτερα...

Να μη γίνει πάρκινγκ το πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο!

E-mail Εκτύπωση PDF

georgiadi-parkoΣυνεχίζεται η διαμαρτυρία για το σχεδιαζόμενο υπόγειο πάρκιγκ στην πλ. Ελευθερίας του Ηρακλείου, που η κατασκευή του προβλέπεται να καταστρέψει τρία στρέμματα πρασίνου του πάρκου Γεωργιάδη. Η τελευταία πράξη του έργου ήταν η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων του πάρκιγκ την οποία καταψήφισε μόνο η παράταξη «Ηράκλειο ανθρώπινη πόλη» παρουσία δεκάδω Ηρακλειωτών που κατέκλυσαν για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους. Η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Πάρκου Γεωργιάδη και των Δημόσιων Χώρων» αναφέρει στο φυλλάδιο που μοίρασε πότι «για να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις ο δήμος προσπαθεί να απαξιώσει το πάρκο στα μάτια του κόσμου εγκαταλείποντας την καθαριότητα και τη συντήρησή του ή βαφτίζοντάς το επικίνδυνη και εγκληματική ζώνη».

Περισσοτερα...

Συναυλία για τη σωτηρία του πάρκου Γεωργιάδη στο Ηράκλειο

E-mail Εκτύπωση PDF

georgiadi-parko-concertΕκδήλωση - Συναυλία την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στο πάρκο Γεωργιάδη, στις 7μ.μ..

Θα υπάρχει ενημέρωση-συζήτηση σχετικά με τα σχέδια του Δήμου Ηρακλείου για την κατασκευή υπόγειου γκαράζ αυτοκινήτων κάτω από το πάρκο Γεωργιαδη  και την απειλή καταστροφής του.

Περισσοτερα...

Το 22ο συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ στα Χανιά

E-mail Εκτύπωση PDF

pandoiko-22-logo-400pxΗ διαφύλαξη με κάθε τρόπο των κοινοχρήστων χώρων των πόλεων από την επιστροφή στους ιδιώτες, η φροντίδα, η ανάδειξή τους αλλά και η σχεδιασμένη ενοποίησή τους είναι θεμελιώδης κοινωνική αλλαγή. Αυτό ήταν το μήνυμα του 22ου Συνεδρίου του Συνεδρίου του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων που με την υποστήριξη της ΚΕΔΚΕ διοργάνωσε η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων με την συνδρομή του Δήμου Χανίων, της Νομαρχίας Χανίων, της Νομαρχίας Λασιθίου, του Δήμου Ηρακλείου, του TEE-Τμήμα Δυτικής Κρήτης και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Περισσοτερα...

Σελίδα 2 από 2