Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η περιπέτεια δύο επιστημόνων

E-mail Εκτύπωση PDF

Papadakis prisonersΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ

Η περιπέτεια δυο επιστημόνων που αντιμετώπισαν την αυταρχικότητα οργάνων και αρχών της δημόσιας τάξης στην Ιεράπετρα Λασιθίου από Χρ. Αναγνώστου, Δ/ντή Ερευνων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), και διδάσκοντα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Περισσοτερα...

Οι άλλοι είμαστε εμείς

E-mail Εκτύπωση PDF

closeeyeΌσοι πολίτες έχουν ανοιχτά μάτια  και θέλουν να κοιτάνε εκεί που διαδραματίζεται και αποφασίζεται  η ζωή τους και όχι εκεί που πέφτει ο "προβολέας", θα ξέρουν ότι το επίπεδο ζωής που έχουμε στο "δυτικό ημισφαίριο" είναι αποτέλεσμα της αφαίμαξης κάθε είδους πλούτου στον υπόλοιπο πλανήτη.

Στο Μπαγκλαντές και νότιο Πακιστάν οι κάτοικοι αναγκάζονται να χτίζουν τα σπίτια τους 2 φόρες το χρόνο γιατί οι μουσώνες τα καταστρέφουν και πνίγουν τα ζώα τους. Έτσι, 3 χρόνια μετά τις πλημμύρες που "βύθισαν το μισό Πακιστάν" οι άνθρωποι περιφέρονται ακόμη στους δρόμους άπρακτοι, γιατί το πακιστανικό ΑΕΠ πάει στην αγορά όπλων και στην παραγωγή οπίου για το δυτικό πολιτισμό.

Περισσοτερα...

Εμπόλεμη ζώνη. Μαρτυρία από την επίθεση της ΕΛΑΣ στο Σύνταγμα

E-mail Εκτύπωση PDF

aganaktismenoi-syntagma-matΤης Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου 

«Δε με νοιάζει αν με λερώσεις, μόνο την περούκα πρόσεχε. Ρίξε μου κι άλλο. Τσούζουν τα μάτια μου…»

Περισσοτερα...

Να δοθεί, επιτέλους, οριστική λύση στο πρόβλημα του Καταυλισμού των Τσιγγάνων στη Νέα Αλικαρνασσό

E-mail Εκτύπωση PDF

tsigganoi-01 
Κάθε συζήτηση για το πρόβλημα του Καταυλισμού των Τσιγγάνων στη Νέα Αλικαρνασσό θα πρέπει να έχει σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας που δεν είναι άλλη από την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει στους Ρομά τις απαραίτητες υποδομές

Περισσοτερα...

Σεμινάριο στο Ηράκλειο για τα θύματα των βασανιστηρίων και το άσυλο

E-mail Εκτύπωση PDF

vasanistiriaΣεμινάριο με θέμα: «Θύματα Βασανιστηρίων και προστασία τους στο πλαίσιο της Ελληνικής διαδικασίας του Ασύλου» διοργανώνει στο Ηράκλειο Κρήτης την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Διαχείριση Ασύλου στην Ελλάδα», και αποτελείται από δύο ξεχωριστά σεμινάρια.

Περισσοτερα...

Σελίδα 1 από 2