Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΖΩΑ

ΖΩΑ

Για την υπεράσπιση της άγριας ζωής της Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

hunterΑτζόκολοι, συκοφάδες, μελισσοφάδες, βυζάχτρες, βίγλες, πεδινές πέρδικες, ζουρίδες, αρκάλοι, μουρμούρια, αγρίμια και φάσσες, τσαλαπετεινοί και τρουλίτες, ζώα και πουλιά που κινδυνεύουν να' ναι για την νέα γενιά της Κρήτης μυθικά, να συναντιούνται μόνο σε παλιές ιστορίες για την ζωή, την ομορφιά και την ψυχή της Κρήτης. Πάνω από το 70% της πανίδας που έζησε δίπλα στον άνθρωπο στα χιλιάδες χρόνια της κρητικής ιστορίας έχει εξαφανιστεί ή είναι ήδη υπό εξαφάνιση. Πανίδα και χλωρίδα από τις πιο σπάνιες και πλούσιες της Μεσογείου εκπέμπει ένα τρομακτικό S.O.S. Αυτό που απειλείται, πιστέψτε με, δεν είναι μόνο η ομορφιά της Κρήτης, είναι η ίδια της η ψυχή. Η καταστροφή αυτή, η οποία συντελέστηκε μέσα στα τελευταία πενήντα χρόνια, δεν είναι τυχαίο ότι συμβαδίζει με την πλήρη καταστροφή των παραδόσεων της Κρήτης, την καταβαράθρωση των παραδοσιακών αξιών της λεβεντιάς, της παλικαριάς, της παρρησίας.

Περισσοτερα...

“Ας μιλήσουμε για ολική απελευθέρωση ή ας μη μιλήσουμε καθόλου”

E-mail Εκτύπωση PDF

 hoirosΟ πολυεκθειασμένος ισχυρισμός ότι οι άνθρωποι είναι «μοναδικοί» είναι αδιάφορος, μη κατατοπιστικός και ταυτολογικός. Κάθε είδος είναι μοναδικό, εξ’ ορισμού: το γεράκι, ο κροταλίας, ο ασημόραχος γορίλας, ο αφρικανικός ελέφαντας και το δελφίνι, είναι όλα μοναδικά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Έτσι οι άνθρωποι δεν είναι μοναδικοί ούτε καν στο να είναι μοναδικοί, απλά μοιράζονται αυτή τη βιολογική ιδιότητα που σχετίζεται με τη φυσική επιλογή και τη δημιουργία νέων ειδών.

Περισσοτερα...

Τύφλωσε το σκύλο του, συνελήφθει αλλά αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελέα...

E-mail Εκτύπωση PDF

skylosΤην οργή της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 100 ζωοφιλικών σωματείων της χώρας, προκάλεσε η απόφαση της εισαγγελέως υπηρεσίας Πρωτοδικιών Νεαπόλεως κ. Μαρίας Πολιτάκη να αφήσει ελεύθερο χωρίς να ορίσει δικάσιμο τον κτηνοτρόφο που σύμφωνα με καταγγελία τύφλωσε το σκύλο του -και μάλιστα μπροστά στο παιδί του- γιατί του έφαγε μια κότα!

Περισσοτερα...

Οι απαντήσεις της ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ στα ζωοφιλικά σωματεία

E-mail Εκτύπωση PDF

skylos-02ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 100 ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2010

Περισσοτερα...

Προτάσεις θεσμικών ρυθμίσεων για τα ζώα από τα ζωοφιλικά σωματεία

E-mail Εκτύπωση PDF

adespotoΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Περισσοτερα...

Σελίδα 1 από 2