Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Η σωστή διαχείριση των στερεών απορριμμάτων απαιτεί και σωστή μεταχείριση των εργαζομένων του κλάδου

E-mail Εκτύπωση PDF

anakyklosi-vlontakisΗ σημασία της ανακύκλωσης

Δεν ξέρω πόσοι από τους συμπολίτες μου στο Ηράκλειο έχουν μάθει για τη συνεχιζόμενη απεργία (εδώ και 50 μέρες) στη μονάδα ανακύκλωσης των στερεών απορριμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή της νέας λαχαναγοράς, κοντά στη Ν. Αλικαρνασσό. Σίγουρο είναι πάντως το γεγονός πως κανείς δεν νιώθει κάποια πίεση στην καθημερινότητά του από το γεγονός αυτό, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με μια απεργία των εργαζομένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Περισσοτερα...

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

E-mail Εκτύπωση PDF

 kriti-xoris-skoupidiaΕκδήλωση παρουσίασης της «Πράσινης Πρότασης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης» διοργανώνει το Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΟικοΚρήτη" την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ-ΤΑΚ, Πρεβελάκη και Γρεβενών στο Ηράκλειο.

Περισσοτερα...

Παραδόθηκε η Πράσινη Πρόταση Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

kriti-xoris-skoupidiaΤο Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΟικοΚρήτη" παρέδωσε σήμερα στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης υπόψη της Ομάδας Εργασίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Κρήτης την «Πράσινη Πρόταση Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης» που επεξεργάστηκε ο Δρ. Περιβαλλοντολόγος, κ. Φίλιππος Κυρκίτσος.

Περισσοτερα...

Αντιδράσεις από τις Σίσσες για τα σχέδια εγκατάστασης εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στους Πέρα Γαλήνους

E-mail Εκτύπωση PDF

kados-euro_150pxΜε επιστολή τους οι κάτοικοι των Σισσών του Δήμου Μυλοποτάμου στα όρια του οποίου είναι οι Πέρα Γαλήνοι εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους σε σενάρια που έχουν ακουστεί από ΜΜΕ και κάνουν λόγο για εγκατάσταση εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην περιοχή των Πέρα Γαλήνων.

Περισσοτερα...

Πρόσκληση κινητοποίησης για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας

E-mail Εκτύπωση PDF

kriti-xoris-skoupidiaΟι περιβαλλοντικές οργανώσεις της Κρήτης παίρνουν την πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση των φορέων και των πολιτών του νησιού σε ένα πλατύ μέτωπο για περιβαλλοντικά ασφαλή, κοινωνικά δίκαιη, οικονομική και συνολικά βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων και τους καλούν να συνυπογράψουν την παρακάτω πρόσκληση κινητοποίησης:

Περισσοτερα...

Σελίδα 1 από 3