Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: Αρχική

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Ο Δανέλλης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη

E-mail Εκτύπωση PDF

 danelisΗ εισήγηση του ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλλη στην εκδήλωση με θέμα  «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στην Κρήτη» που διοργανώθηκε από το Πολιτικό Εργαστήρι - Βήμα Πολιτικού Προβληματισμού  με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Φραγκίσκου Παρασύρη στις 11.03.2011 στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης στο Ηράκλειο.

Περισσοτερα...

Οι «Πολίτες εν δράσει» της Ιεράπετρας για την διαχείριση των απορριμμάτων

E-mail Εκτύπωση PDF

recycleΜε αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής μας, θεωρούμε έγκαιρο και αναγκαίο να καταθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας.

Περισσοτερα...

Μπορούμε ν' απαλλαγούμε από τον κατσίγαρο με σύγχρονες τεχνολογίες

E-mail Εκτύπωση PDF

Απόθεση λυμάτων ελαιουργείου στην περιοχή Σχοινιά στη Σητεία(Δεν υπάρχει όμως πολιτική βούληση και επιστημονική συνεργασία)

Τα υγρά απόβλητα των ελαιουργείων («κατσίγαρος» στην Κρήτη ή «μούργα» στην Κέρκυρα) αποτελούσαν και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερο οικολογικά προβλήματα στην Ελλάδα με τις μεγαλύτερες ποσότητες να παράγονται από τα ελαιουργεία της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις οργανικού φορτίου αιρούμενων στερεών και ελαίων.

Περισσοτερα...

Τι μπορούμε να κάνουμε για την Κερατέα από σήμερα

E-mail Εκτύπωση PDF

keratea-matΑναρωτιέμαι ποια είναι η έκφραση πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες της Κερατέας, του Γραμματικού, της Λευκίμμης, για όλους τους πολίτες της Ελλάδας που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φαύλο κύκλο των σκουπιδιών και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής τους;

Περισσοτερα...

Πληρώνω για όσα σκουπίδια πετάω: 4ο Φόρουμ διαλόγου

E-mail Εκτύπωση PDF

plirono-oso-petaoΒρισκόμαστε σε μια εποχή αλλαγών των πολιτικών διαχείρισης των απορριμμάτων. Μέχρι 28/12/2010 πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι προσπάθειες κλεισίματος και αποκατάστασης του περιβάλλοντος όλων των ΧΑΔΑ (αρκετές εκατοντάδες χώροι συνεχίζουν να λειτουργούν) διαφορετικά ο κίνδυνος επιβολής προστίμων από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων είναι άμεσος.

Περισσοτερα...

Σελίδα 2 από 3