Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τοπική Κοινωνία, Πολίτες, Δημοκρατία, Εκλογές

E-mail Εκτύπωση PDF

vote1Είναι πασιφανής η άρνηση των πολιτών να προσέλθουν στις κάλπες, για να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές. Η απογοήτευση ή μάλλον η αηδία τους είναι εύλογη.

Περισσοτερα...

Σημειώσεις προεκλογικής εκστρατείας (1)

E-mail Εκτύπωση PDF

tv-cameraΕχουμε μπεί στην τελική ευθεία. Μένουν 9 μέρες για τις εκλογές.

Περισσοτερα...

Άρτον και θεάματα...

E-mail Εκτύπωση PDF

roman-arenaΟι ρωμαϊκές αρένες ξαναβρίσκονται στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, λόγω των νεοσύστατων σχημάτων που αναπτύσσονται για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στην τοπική αυτοδιοίκησης.

Περισσοτερα...

Συγκρητισμός

E-mail Εκτύπωση PDF

crete_satelliteΗ λέξη "Συγκρητισμός" θα προτείνω να μπει ως υπότιτλος της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, για να θυμίζει διαρκώς πως το μέλλον του νησιού θα είναι ευοίωνο μόνον μέσα από τη παγκρήτια συνεννόηση σ' ένα πρόγραμμα συνεκτικό, ισορροπημένο χωρικά, χρονικά, κοινωνικά, ηλικιακά, στο οποίο όλοι μαζί θα συμβαδίσουμε τον 21° αιώνα.

Περισσοτερα...

Οι άρχοντες του σκότους και ο εκλογικός μεσαίωνας στη Σητεία

E-mail Εκτύπωση PDF

tsantakis-emmanouilΣτην Αρχαία Ελλάδα, ο Περικλής στον «Επιτάφιο Λόγο» είχε πει τα εξής: «Γιατί είμαστε ο μόνος λαός που τον μη αναμειγνώμενο καθόλου στα κοινά δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο αλλά άχρηστο». Το να θες όμως να ασχοληθείς και να σε αποκλείουν πως θα το αποκαλούσαν άραγε οι πρόγονοι μας…. γρίφος για δυνατούς λύτες.

Περισσοτερα...

Σελίδα 10 από 11