Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι άρχοντες του σκότους και ο εκλογικός μεσαίωνας στη Σητεία

E-mail Εκτύπωση PDF

tsantakis-emmanouilΣτην Αρχαία Ελλάδα, ο Περικλής στον «Επιτάφιο Λόγο» είχε πει τα εξής: «Γιατί είμαστε ο μόνος λαός που τον μη αναμειγνώμενο καθόλου στα κοινά δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο αλλά άχρηστο». Το να θες όμως να ασχοληθείς και να σε αποκλείουν πως θα το αποκαλούσαν άραγε οι πρόγονοι μας…. γρίφος για δυνατούς λύτες.

Περισσοτερα...

Το κακό υπάρχει όχι γιατί υπάρχουν κακοί άνθρωποι, αλλά γιατί οι καλοί δεν κάνουν τίποτα

E-mail Εκτύπωση PDF

kalo-kako2Η παραπάνω πρόταση ήρθε να απαντήσει στα βασανιστικά ερωτήματα που θέτω εδώ και πολύ καιρό στον εαυτό μου. Το κακό παράγινε, παρακαμώθηκε, σάπισε, εκπέμπει δύσοσμα στον αέρα και δυσκολεύομαι να αναπνεύσω. Τα γιατί που με σπαραγμό ψυχής υψώνω μέσα μου, πήραν την θέση του ΠΩΣ.

Περισσοτερα...

Βιωσιμότητα και Αειφορία

E-mail Εκτύπωση PDF

sustainabilityΟι λέξεις Βιωσιμότητα και Αειφορία χρησιμοποιούνται στη θέση του Αγγλικού όρου Sustainability. Αειφόρο ονομάζουμε ένα μηχανισμό που συνέχεια παράγει, ενώ βιώσιμη λέμε μια κατάσταση που απλώς επιβιώνει. Νομίζω πως η λέξη βιωσιμότητα εκφράζει πιο καλά την ζωή των παλιότερων γενεών, όπου μέσα σε κάμποση φτώχια, κατάφερναν να επιβιώνουν γενιές και γενιές μέχρι τη γενιά των παππούδων μας.

Περισσοτερα...

Το αναμμένο στουπί

E-mail Εκτύπωση PDF

preveli-fire01Του Κωστή Ζερβάκη

Ένα στουπί αναμμένο. Μια ζωντανή και αδιάψευστη μαρτυρία. Χέρι ανθρώπου το πέταξε. Kαταμόναχο και αναμμένο, το βρήκανε στο Βάι, στο μοναδικό Μνημείο φυσικού κάλλους του τόπου μας, για να δείχνει τον ένοχο ή τους ενόχους, του ανοσιουργήματος.

Περισσοτερα...

Ο δικός μας αγώνας για την Περιφέρεια Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

Όσο κι αν κανείς προσέχει,
όσο κι αν τα κυνηγά

πάντα πάντα θα ’ναι αργά
δεύτερη ζωή δεν έχει.

Περισσοτερα...

Σελίδα 10 από 10