Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Οικολογική γεωργία

E-mail Εκτύπωση PDF

 oikologiki-georgiaΜε τον όρο βιολογική ή οικολογική γεωργία εννοούμε την ήπια, φιλική προς το περιβάλλον γεωργία η οποία δεν χρησιμοποιεί χημικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Ωστόσο το να πούμε τι δεν χρησιμοποιείται είναι ένας αρνητικός ορισμός που μας λέει τι «δεν είναι» βιολογική γεωργία.

Περισσοτερα...

Φυσική καλλιέργεια στο Μέρωνα

E-mail Εκτύπωση PDF

meronasΤο Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο Μέρωνα του Ρεθύμνου μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου έγινε μια συνάντηση καλλιεργητών που συνεργάστηκαν για να φυτέψουν ένα κήπο.

Περισσοτερα...

Χυμός Βραζιλίας και γάλα Βρέμης

E-mail Εκτύπωση PDF

milk-orangeΑν για κάποια προϊόντα της φημίζεται η Κρήτη, είναι το πορτοκάλι, το λάδι, τα γαλακτοκομικά της κτηνοτροφίας της. Παραδοσιακές καλλιέργειες και δραστηριότητες αιώνων ή και χιλιετηρίδων, από τη Μινωική ακόμα εποχή.

Περισσοτερα...

Η μετάλλαξη της Κρητικής κοινωνίας

E-mail Εκτύπωση PDF

provataΣήμερα συνέβη ένα γεγονός που ενώ είχα ακούσει τα προεόρτια του, το έβλεπα να έρχεται, μα τώρα που συνέβη μου προκαλεί μια τεράστια λύπη και πολλά άλλα που δεν γράφονται. Είχα ενημερώσει προ καιρό ότι πλέον πεθαίνουν πρόβατα από την πείνα αλλά μάλλον κάνεις δεν συλλαμβάνει το μέγεθος αυτής της κατάστασης εάν δεν δει δεν ακούσει και εάν δεν σκεφτεί γιατί συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

Περισσοτερα...

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ- ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

ktinotrofia-02Για την παραδοσιακή κτηνοτροφία – αιγοπροβατοτροφία στην Κρήτη και για την σχέση της με τις άλλες παραγωγικές ομάδες του νομού ,γεωργία, μελισσοκομία, κυνήγι κ.λπ. έχουμε διαμορφώσει μια άποψη η οποία επιδέχεται εν καιρώ μικρές προσαρμογές όταν φυσικά οι συνθήκες διαφοροποιούνται.

Περισσοτερα...

Σελίδα 3 από 3