Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Ρεύμα τροφοδότησης του χρέους από τις ΑΠΕ

E-mail Εκτύπωση PDF

«Η ανάπτυξη της χώρας θα ξεκινήσει από την Γεωργία», δήλωνε ο Έλληνας πρωθυπουργός το 2010 [1]. Η κ. M. Αποστολάκη πρόσθετε λίγο αργότερα: «Ο πρωτογενής τομέας, η αγροτική παραγωγή είναι για την Ελλάδα ένας μονόδρομος, η βαριά μας βιομηχανία, και σε αυτή πρέπει να επενδύσουμε, αυτή να ανατάξουμε και με τις συγκεκριμένες πολιτικές μας και νομικές μας πρωτοβουλίες να την ενισχύσουμε και να τη στηρίξουμε γιατί έχει πολλά προβλήματα» [2]

Περισσοτερα...

Κτηνοτρόφος η βοσκός

E-mail Εκτύπωση PDF

sardinia-voskosΣτη Σαρδηνία δεν υπάρχει η λέξη κτηνοτρόφος αλλά η λέξη βοσκός.

Καταυτους η λέξη κτηνοτρόφος δεν περιέχει πολιτισμό και δεν «παράγει» κοινωνία ενώ η λέξη βοσκός είναι η καρδιά του παραδοσιακού πολιτισμού τους και φτιάχνοντας την ιστοσελίδα τους εξηγούν τι μέλλον έχει η Σαρδηνία χωρίς βοσκούς με τίτλο «Μια Σαρδηνία χωρίς βοσκούς - χωρίς ταυτότητα και χωρίς λαό».

Μεταφράζοντας την εισαγωγή που κάνει ο πρόεδρος του MPS (Movimento Pastori Sardi: Κίνημα Βοσκών της Σαρδηνίας) για να εξηγήσει τις κλιμακούμενες αντιδράσεις τους, θα καταλάβετε τι εννοώ:

Περισσοτερα...

Η Χάρτα της Αναγέννησης της Υπαίθρου

E-mail Εκτύπωση PDF

meronasτων Βέντελ Μπέρρυ, Τζιανότσο Πούτσι, Βαντάνα Σίβα, Μαουρίτσιο Παλλάντε

Αρχές

Η καλλιέργεια της Γης, μαζί με τις δασικές δραστηριότητες, είναι απαραίτητη για την ανθρώπινη επιβίωση.

Περισσοτερα...

Κτηνοτροφικές πρακτικές και βιοποικιλότητα από το ΚΠΕ Ιεράπετρας

E-mail Εκτύπωση PDF

ktinotrofia-02Το ΚΠΕ Ιεράπετρας, στα πλαίσια των δράσεών του, για την Δια Βίου Μάθηση Ενηλίκων, διοργανώνει την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, ημερίδα που απευθύνεται σε 25 κτηνοτρόφους του Νομού Λασιθίου, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Χριστού κ. Γιώργο Καραλάκη. Το θέμα της Ημερίδας είναι «ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ» και θα πραγματοποηθεί στο Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Χριστού Ιεράπετρας.

Περισσοτερα...

Τα αιτήματα του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ηρακλείου προς την Περιφέρεια Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

ktinotrofia-01ΑΙΤΗΜΑΤΑ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ & στο Υπ.Α.Α&Τ

Για την επιβίωση του κλάδου:

1. Ενεργοποίηση μηχανισμού στήριξης προμήθειας ζωοτροφών μέσω ΑΓΡΟΤΕΜΠΕ (με εγγύηση του δημοσίου στις τράπεζες και επιδοτούμενο επιτόκιο)
2. Άτοκη μακροπρόθεσμη ρύθμιση όλων των κτηνοτροφικών χρεών ληγμένων και άληκτων.
3. Προστασία της ντόπιας παραγωγής – Πάταξη της αισχροκέρδειας στις εισροές (ιδίως ζωοτροφές) - Πάταξη των ελληνοποιήσεων και των νοθειών.

Περισσοτερα...

Σελίδα 2 από 3