Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Αίτημα για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στις εκβολές Αποσελέμη και στο έλος Μαλίων

E-mail Εκτύπωση PDF

aposelemis-ekvolesΔιαμαρτυρία για τις καταπατήσεις, τις αυθαιρεσίες, τα μπαζώματα και την εγκατάλειψη των σπουδαίων για τη βιοποικιλότητα, την άγρια ζωή αλλά και τον τουρισμό υγροτόπων στις εκβολές Αποσελέμη και στο έλος Μαλίων υπέγραψαν οι 100 συμμετέχοντες στο σεμινάριο δια βίου μάθησης ενηλίκων «Η αξία των υγροτόπων της Κρήτης για τις τοπικές κοινωνίες και η σημασία τους για το περιβάλλον του νησιού» που διοργανώθηκε στις 12 και 13/2/2011 στις Γούβες

Περισσοτερα...

ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΜΑΛΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

omalosΗ μισο-κατασκευασμένη λιμνοδεξαμενή στο Οροπέδιο του Ομαλού είναι ένα έργο τεραστίων διαστάσεων που έχει ήδη αλλοιώσει το τοπίο. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα θα είναι περίπου όσο 40-50 γήπεδα ποδοσφαίρου!

Περισσοτερα...

Οριστικό όχι από το ΣτΕ στην επένδυση στον κάβο Σίδερο

E-mail Εκτύπωση PDF

kavosider-vai-notforsaleΔόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία γινεται δεκτή η αίτηση περίπου 300 κατοίκων του Λασιθίου και των περιβαλλοντικών οργανώσεων της Κρήτης, με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση του 2007 που ενέκρινε τους περιβαλλοντικοούς όρους για την τουριστική επένδυση της εταιρείας Minoan Group σε παραχωρημένη έκταση (περίπου 26.000 στρεμμάτων) του ιδρύματος Παναγία Ακρωτηριανή της Μονής Τοπλού.

Περισσοτερα...

Η περιπέτεια του βιοτόπου του Ομαλού

E-mail Εκτύπωση PDF

omalosΜπροστά στην απορρόφηση κονδυλίων η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι ψιλά γράμματα

Για την αμφισβητούμενη χρησιμότητα της λιμνοδεξαμενής στον Ομαλό έχουμε μιλήσει επανειλημμένα τόσο για τουριστικές δραστηριότητες όσο και για καλλιεργητικές. Εξ άλλου ο  περιοριστικός παράγοντας για τη γεωργία στο οροπέδιο του Ομαλού δεν είναι η έλλειψη νερού, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός.

Περισσοτερα...

Η λιμνοδεξαμενή του Ομαλού: Μια Όαση ή άλλο ένα Τερατούργημα; Ιδού η Απορία.

E-mail Εκτύπωση PDF

omalosΕπιστολή του συνταξιούχου γεωπόνου Γιάννη Α. Κατσανεβάκη με θέμα τη λιμνοδεξαμενή που κατασκευάζεται στον Ομαλό Λευκών Ορέων, όπως δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο τον Ιούνιο 2010. Τα ερωτήματα που θέτει εξακολουθούν να είναι αναπάντητα.

Περισσοτερα...

Σελίδα 2 από 3