Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Κερδοσκοπικά συμφέροντα μπλοκάρουν τη θεσμοθέτηση χωροταξικού σχεδίου στον πρώην Δήμου Ινναχωρίου

E-mail Εκτύπωση PDF

 elafonisiΑπαράδεκτη προώθηση νέας αδειοδότησης λατομείου γύψου 270 στρεμμάτων στην περιοχή.

Οι οργανώσεις του Παγκρήτιου Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων «ΟικοΚρήτη» καταγγέλλουμε την επιχειρούμενη προσπάθεια αδειοδότησης λατομείου γύψου κοντά στη Χρυσοσκαλίτισσα Ν. Χανίων. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να αχρηστεύσει το χωροταξικό σχέδιο (ΣΧΟΟΑΠ) που έχει εγκρίνει ο Καποδιστριακός Δήμος Ιναχωρίου εδώ και 2,5 χρόνια και το οποίο σκόπιμα δεν υπογράφεται από το Γενικό Γραμματέα!

Περισσοτερα...

Αίτημα για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στις εκβολές Αποσελέμη και στο έλος Μαλίων

E-mail Εκτύπωση PDF

aposelemis-ekvolesΔιαμαρτυρία για τις καταπατήσεις, τις αυθαιρεσίες, τα μπαζώματα και την εγκατάλειψη των σπουδαίων για τη βιοποικιλότητα, την άγρια ζωή αλλά και τον τουρισμό υγροτόπων στις εκβολές Αποσελέμη και στο έλος Μαλίων υπέγραψαν οι 100 συμμετέχοντες στο σεμινάριο δια βίου μάθησης ενηλίκων «Η αξία των υγροτόπων της Κρήτης για τις τοπικές κοινωνίες και η σημασία τους για το περιβάλλον του νησιού» που διοργανώθηκε στις 12 και 13/2/2011 στις Γούβες

Περισσοτερα...

ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΜΑΛΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

omalosΗ μισο-κατασκευασμένη λιμνοδεξαμενή στο Οροπέδιο του Ομαλού είναι ένα έργο τεραστίων διαστάσεων που έχει ήδη αλλοιώσει το τοπίο. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα θα είναι περίπου όσο 40-50 γήπεδα ποδοσφαίρου!

Περισσοτερα...

Οριστικό όχι από το ΣτΕ στην επένδυση στον κάβο Σίδερο

E-mail Εκτύπωση PDF

kavosider-vai-notforsaleΔόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία γινεται δεκτή η αίτηση περίπου 300 κατοίκων του Λασιθίου και των περιβαλλοντικών οργανώσεων της Κρήτης, με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση του 2007 που ενέκρινε τους περιβαλλοντικοούς όρους για την τουριστική επένδυση της εταιρείας Minoan Group σε παραχωρημένη έκταση (περίπου 26.000 στρεμμάτων) του ιδρύματος Παναγία Ακρωτηριανή της Μονής Τοπλού.

Περισσοτερα...

Η περιπέτεια του βιοτόπου του Ομαλού

E-mail Εκτύπωση PDF

omalosΜπροστά στην απορρόφηση κονδυλίων η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι ψιλά γράμματα

Για την αμφισβητούμενη χρησιμότητα της λιμνοδεξαμενής στον Ομαλό έχουμε μιλήσει επανειλημμένα τόσο για τουριστικές δραστηριότητες όσο και για καλλιεργητικές. Εξ άλλου ο  περιοριστικός παράγοντας για τη γεωργία στο οροπέδιο του Ομαλού δεν είναι η έλλειψη νερού, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός.

Περισσοτερα...

Σελίδα 2 από 3