Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ

2010-2020 ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

erimopoiisiΔΕΚΑΕΤΙΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ

Στις 19 Δεκεμβρίου 2007, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να κηρύξει τη δεκαετία από τον Ιανουάριο 2010 μέχρι το Δεκέμβριο 2020 «Δεκαετία των Ερήμων και της Μάχης κατά της Ερημοποίησης». Η επίσημη έναρξη της έγινε σε πολλά μέρη του κόσμου το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

Περισσοτερα...

Αμερικανικά πανεπιστήμια εμπλέκονται σε «αρπαγές γης» στην Αφρική

E-mail Εκτύπωση PDF

 

afriki-agrotis(Φωτογραφία από http://farmlandgrab.org)

Αμερικανικά πανεπιστήμια χρησιμοποιούν κεφάλαια κληροδοτημάτων για να κάνουν συμφωνίες που μπορεί να αναγκάσουν χιλιάδες να φύγουν από τη γης τους στην Αφρική.

Το Χάρβαρντ και άλλα μεγάλα Αμερικανικά πανεπιστήμια συνεργάζονται με Βρετανικά hedge funds και Ευρωπαίους χρηματιστές κερδοσκόπους για να αγοράσουν ή να νοικιάσουν τεράστιες εκτάσεις Αφρικανικής καλλιεργήσιμης γης κάνοντας συμφωνίες, μερικές από τις οποίες θα εξαναγκάσουν πολλές χιλιάδες ανθρώπων να φύγουν από τη γης τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Περισσοτερα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ: ΚΑΤΑΡΑ Η ΕΥΛΟΓΙΑ;

E-mail Εκτύπωση PDF

pangkosmiopoiisi«Το περίπλοκο αίνιγμα που καλούμαστε να κατανοήσουμε και να λύσουμε είναι πως παρά την ολοένα αυξανόμενη οικονομία, αυξάνεται η εγκληματικότητα

Περισσοτερα...

Προστατεύοντας τον πλούτο της γης ενός κατώτερου θεού...

E-mail Εκτύπωση PDF

 erimopoiisi17 Ιουνίου, 2010. Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης στο Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας 2010…

Στη φετινή συγκυρία των δύο παγκόσμιων ‘γιορτών’, η Διεθνής Σύμβαση για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης εστιάζει στην εδαφική βιοποικιλότητα με σύνθημα «Βελτιώνοντας το έδαφος οπουδήποτε βελτιώνεται η ζωή παντού» για να υπογραμμίσει ότι η υποβάθμιση του εδάφους, η ερημοποίηση και η ξηρασία επηρεάζουν δραματικά τη βιοποικιλότητα του έδαφους, το θεμέλιο της περιβαλλοντικής και κοινωνικο-οικονομικής ευημερίας.

Περισσοτερα...

Η οικονομική σημασία της βιοποικιλότητας

E-mail Εκτύπωση PDF

Φωτογραφία: Παπαδάκης ΑριστείδηςΠρωτοποριακή έκθεση με τίτλο «Οικονομία των Οικοσυστημάτων και της Βιοποικιλότητας» (ΤΕΕΒ - The Economics of Ecosystems and Biodiversity) αποκαλύπτει την καθοριστική οικονομική σημασία της βιοποικιλότητας (Άρθρο από τη Ναυτεμπορική).

Περισσοτερα...