Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αρπαγή της γης

E-mail Εκτύπωση PDF

afriki-agrotisΜετά το «κόψιμο ή κούρεμα» η Ελλάδα θα πρέπει να επιβιώσει χωρίς άλλα δανεικά, σύμφωνα με την Ε.Ε. και για να συμβεί αυτό δύο δείκτες πρέπει να γυρίσουν θετικοί.

1. Του ισοζυγίου του προϋπολογισμού με πρωτογενή πλεονάσματα.

2. Του ελλείμματος των εξωτερικών συναλλαγών… δηλαδή αγαπητοί φίλοι πρέπει να εξάγουμε περισσότερο από ότι εισάγουμε αλλά και να παράγουμε αυτό που χρειαζόμαστε για την εσωτερική κατανάλωση.

Περισσοτερα...

Μια ματιά στα άδυτα των χρηματιστηρίων

E-mail Εκτύπωση PDF

hrimatistirioΤουλάχιστον μια φορά την ημέρα θα δούμε στα δελτία ειδήσεων εικόνες από το Αμερικανικό Χρηματιστήριο στην Wall Street, χρηματιστές να αγοράζουν, να πωλούν, σε φρενήρεις ρυθμούς, Εικόνες που μοιάζουν με αρένα μονομάχων, για το ποιος θα επιβιώσει, και ποιος θα χάσει. Όμως στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών γίνεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές ρομπότ, τόσο τελειοποιημένους, που αγοράζουν και πωλούν ταυτόχρονα, χιλιάδες διαφορετικά χρεόγραφα, σε λιγότερο από ένα ανοιγόκλειμα των ματιών. Οι «υπέρ-υπολογιστές» -που μόνοι τους αποφασίζουν τι θα αγοράσουν και τι θα πουλήσουν- έχουν σχεδιαστεί από ιδιοφυείς μαθηματικούς και λειτουργούν με προγράμματα ύψιστης μυστικότητας.

Περισσοτερα...

Γεννήθηκε το Δίκτυο Εναλλακτικής Οικονομίας Ιεράπετρας

E-mail Εκτύπωση PDF


lets3Στη γενική συνέλευση του Δικτύου Εναλλακτικής Οικονομίας Ιεράπετρας, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011, αποφασίστηκαν οι σκοποί του τοπικού δικτύου ανταλλαγών, οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες και οι κανόνες λειτουργίας καθώς και η ονομασία του κοινωνικού νομίσματος, Επίσης συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας όπως η Συντονιστική, η Διαχειριστική και η ομάδα προώθησης και ενημέρωσης.

Περισσοτερα...

«Η οικολογία είναι οικονομία»

E-mail Εκτύπωση PDF

endohora-kritiΗ προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και οι πάγιες θέσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων και για τη βιώσιμη ανάπτυξη συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με τον καλύτερο τρόπο ενώ ταυτόχρονα, προβάλλουν πρότυπα εκ διαμέτρου αντίθετα απ’ αυτά  που δημιούργησαν την κρίση!

Περισσοτερα...

Η έννοια του «ειδεχθούς» χρέους (Odious Debt)

E-mail Εκτύπωση PDF

katapiesi4Ανεξάρτητα από τον στρουθοκαμηλισμό της Ελληνικής κυβέρνησης που, συνεπικουρούμενη από την πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ισχυρίζεται ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμο, γίνεται πλέον παραδεκτό από όλο και περισσότερους από αυτούς που επιμένουν να διατηρούν μια στοιχειώδη σοβαρότητα ότι «τα κουκιά δε βγαίνουν».

Περισσοτερα...

Σελίδα 1 από 2