Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

Εμπόλεμη ζώνη. Μαρτυρία από την επίθεση της ΕΛΑΣ στο Σύνταγμα

E-mail Εκτύπωση PDF

aganaktismenoi-syntagma-matΤης Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου 

«Δε με νοιάζει αν με λερώσεις, μόνο την περούκα πρόσεχε. Ρίξε μου κι άλλο. Τσούζουν τα μάτια μου…»

Περισσοτερα...

Όλοι μαζί τα φάγαμε...

E-mail Εκτύπωση PDF

eatmorechikinΌλοι μαζί τα φάγαμε, αφού ο πακτωλός των εισροών που ακατάπαυστα έρευσε από τα μέσα της δεκαετίας το '80 μας μετέτρεψε από αγρότες, σε καφενόβιους βοσκούς κοπαδιών ανασφάλιστων μεταναστών, σε καταναλωτές φτηνής γαλλικής σαμπάνιας και φτηνότερης λευκής αλβανικής και σλαβικής σάρκας μέσα στα διάφορα χαμαιτυπεία που στήσαμε μέσα στους πορτοκαλεώνες μας, με τους πόρους από τα διάφορα σύμφωνα σύγκλισης.

Περισσοτερα...

Αμερικανικά πανεπιστήμια εμπλέκονται σε «αρπαγές γης» στην Αφρική

E-mail Εκτύπωση PDF

 

afriki-agrotis(Φωτογραφία από http://farmlandgrab.org)

Αμερικανικά πανεπιστήμια χρησιμοποιούν κεφάλαια κληροδοτημάτων για να κάνουν συμφωνίες που μπορεί να αναγκάσουν χιλιάδες να φύγουν από τη γης τους στην Αφρική.

Το Χάρβαρντ και άλλα μεγάλα Αμερικανικά πανεπιστήμια συνεργάζονται με Βρετανικά hedge funds και Ευρωπαίους χρηματιστές κερδοσκόπους για να αγοράσουν ή να νοικιάσουν τεράστιες εκτάσεις Αφρικανικής καλλιεργήσιμης γης κάνοντας συμφωνίες, μερικές από τις οποίες θα εξαναγκάσουν πολλές χιλιάδες ανθρώπων να φύγουν από τη γης τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Περισσοτερα...

Ανοιχτή Επιστολή στην Πλατεία

E-mail Εκτύπωση PDF

mountzaΑπό την πρώτη μέρα στην Πλατεία άρχισα να σκέφτομαι ότι η άμεση Δημοκρατία απαιτεί ιώβεια υπομονή. Ο χρόνος (16η προς 17η μέρα) σε συνδυασμό με την αδιάλειπτη παρουσία στην Πλατεία της Αγοράς στα Χανιά, αποδεικνύει ότι αυτή ήταν μια σωστή σκέψη.

Περισσοτερα...

ΟΙ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

elaionas-kritiΔεν συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος ούτε στις κεντρικές πλατείες άλλων πόλεων. Αλλά διαμαρτύρονται κι αυτοί αγανακτισμένοι …. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει, εδώ και αρκετούς μήνες, το πλήθος των δημοσιευμάτων, ιδιαίτερα στον επαρχιακό τύπο της χώρας, και των ερωτήσεων των τοπικών βουλευτών στα αρμόδια Υπουργεία για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες γης υψηλής παραγωγικότητας στην άσκηση του ‘ιερού’ δικαιώματος της οικοδόμησης στον εξωαστικό χώρο. Ως εάν η ιδιοκτησία αυτή να είναι κατάρα κι όχι ευλογία.

Περισσοτερα...

Ο ορισμός του οξύμωρου

E-mail Εκτύπωση PDF

oxymoronΚύριε διευθυντά, Θα ήθελα να δούμε μαζί πέντε-έξι νούμερα:
 

1) Δημόσιο έλλειμμα: Το ΑΕΠ του 2010 ήταν, είπανε, κάπου 230 δις και το έλλειμμα το μετρήσανε μετά τις διαπραγματεύσεις στο 10%, ήτοι έλλειμμα 23 δις. Ας θεωρήσομε, καλόπιστα, ότι δε λένε πάλι ψέματα.

2) Δημόσιο χρέος: Μεσοσταθμικά, ο δανεισμός του Δημοσίου στα τέλη του 2010 ήταν, ας πούμε χονδρικά, 300 δις. Με επιτόκιο γύρω στο 4-4.5% χρειάζονται 12-13 δις, προφανώς μόνο για τόκους, εφόσον το χρέος βαίνει αυξανόμενο και συνεπώς τα παλαιότερα χρεολύσια ανακυκλώνονται.

Περισσοτερα...

Η Χάρτα της Αναγέννησης της Υπαίθρου

E-mail Εκτύπωση PDF

meronasτων Βέντελ Μπέρρυ, Τζιανότσο Πούτσι, Βαντάνα Σίβα, Μαουρίτσιο Παλλάντε

Αρχές

Η καλλιέργεια της Γης, μαζί με τις δασικές δραστηριότητες, είναι απαραίτητη για την ανθρώπινη επιβίωση.

Περισσοτερα...

Συμμετοχική δημοτική δημοκρατία και Συμμετοχικός δημοτικός προυπολογισμός

E-mail Εκτύπωση PDF

communityτρόπος λειτουργίας και κλειδιά επιτυχίας

Τι είναι η συμμετοχική δημοτική δημοκρατία και ο συμμετοχικός προυπολογισμός;

Περισσοτερα...

Αντιδράσεις από τις Σίσσες για τα σχέδια εγκατάστασης εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στους Πέρα Γαλήνους

E-mail Εκτύπωση PDF

kados-euro_150pxΜε επιστολή τους οι κάτοικοι των Σισσών του Δήμου Μυλοποτάμου στα όρια του οποίου είναι οι Πέρα Γαλήνοι εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους σε σενάρια που έχουν ακουστεί από ΜΜΕ και κάνουν λόγο για εγκατάσταση εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην περιοχή των Πέρα Γαλήνων.

Περισσοτερα...

Σελίδα 14 από 27