Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

Πρόσκληση κινητοποίησης για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας

E-mail Εκτύπωση PDF

kriti-xoris-skoupidiaΟι περιβαλλοντικές οργανώσεις της Κρήτης παίρνουν την πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση των φορέων και των πολιτών του νησιού σε ένα πλατύ μέτωπο για περιβαλλοντικά ασφαλή, κοινωνικά δίκαιη, οικονομική και συνολικά βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων και τους καλούν να συνυπογράψουν την παρακάτω πρόσκληση κινητοποίησης:

Περισσοτερα...

Πότε θα ξημερώσει στη «Ροδαυγή»;

E-mail Εκτύπωση PDF

rodavgiΗ αφορμή για να γραφτεί αυτό το κείμενο μου δόθηκε ένα μήνα πριν όταν έμαθα ότι η «Ροδαυγή» το πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης ατόμων με αναπηρία σταμάτησε να λειτουργεί στην αρχή του χρόνου. Η έκπληξη μου δεν ήταν τίποτα μπροστά στην έκπληξη και απογοήτευση που ένοιωσαν τα παιδιά και οι γονείς τους καθώς και το προσωπικό της «Ροδαυγής» όταν έμαθαν τα νέα.

Περισσοτερα...

Σχεδιάζοντας αειφορικές χρήσεις γης: Η προτεραιότητα των αδιαπραγμάτευτων

E-mail Εκτύπωση PDF

chorotaxiaΣτην αέναη και πολύμορφη διαδικασία της ανάπτυξης, απ’ όλους τους συντελεστές παραγωγής την πρώτη θέση κατέχει πάντα η γη, τόσο ως έκταση στο χώρο όσο και ως φορέας υλικών και άϋλων πόρων. Γιατί ποια ανθρώπινη δραστηριότητα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς να ακουμπά στη γη ή χωρίς να χρησιμοποιεί πόρους που προέρχονται, άμεσα ή έμμεσα, απ’ αυτή;

Περισσοτερα...

Το αεροδρόμιο στην Πεδιάδα και η περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική κρίση

E-mail Εκτύπωση PDF

 Φωτογραφία από το http://www.heraklion-airport.infoΕισήγηση στην ημερίδα «Ενημέρωση- συζήτηση για το σχεδιαζόμενο αεροδρόμιο στην Πεδιάδα» που διοργάνωσε η η «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδος», στο Θραψανό την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011.

Περισσοτερα...

«Η Πεδιάδα λέει όχι στο νέο αεροδρόμιο»

E-mail Εκτύπωση PDF

thrapsano-20.3.11Ανταπόκριση από την εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Θραψανό, η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδος, σχετικά με το σχεδιαζόμενο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, όπως δημοσιεύτηκε στο www.flashnews.gr.

Περισσοτερα...

Η Ημερίδα για τους ΟΤΑ στις Αρχάνες

E-mail Εκτύπωση PDF

archanesΠολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα που οργάνωσε την Παρασκευή 18/3 το Παράρτημα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στις Αρχάνες. Η πλειοψηφία των νέων δημοτικών αρχών της Κρήτης τίμησε με την παρουσία της και την ενεργό συμμετοχή της καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας, την προσπάθεια του ΓΕΩΤΕΕ/π.Κρήτης να βοηθήσει τους ΟΤΑ α΄βαθμού στο σημερινό δύσκολο έργο τους. Πολύ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των γεωτεχνικών εργαζομένων στους Δήμους.

Περισσοτερα...

Κτηνοτροφικές πρακτικές και βιοποικιλότητα από το ΚΠΕ Ιεράπετρας

E-mail Εκτύπωση PDF

ktinotrofia-02Το ΚΠΕ Ιεράπετρας, στα πλαίσια των δράσεών του, για την Δια Βίου Μάθηση Ενηλίκων, διοργανώνει την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, ημερίδα που απευθύνεται σε 25 κτηνοτρόφους του Νομού Λασιθίου, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Χριστού κ. Γιώργο Καραλάκη. Το θέμα της Ημερίδας είναι «ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ» και θα πραγματοποηθεί στο Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Χριστού Ιεράπετρας.

Περισσοτερα...

Η ζωή δέν χρεοκοπεί!

E-mail Εκτύπωση PDF

communityΗ συλλογική δημιουργική δράση αντίδοτο στην κατάθλιψη…
 

Η οικονομική κρίση, το «μνημόνιο» και το ΔΝΤ, η κυβερνητική διαφθορά και ανικανότητα, η κοινωνική αδικία, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και την ψηλή, αναλογικά, φορολογία στα χαμηλά εισοδήματα, έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη και ιδιόμορφη ατμόσφαιρα στην Ελλάδα.

Περισσοτερα...

Ο Δανέλλης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη

E-mail Εκτύπωση PDF

 danelisΗ εισήγηση του ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλλη στην εκδήλωση με θέμα  «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στην Κρήτη» που διοργανώθηκε από το Πολιτικό Εργαστήρι - Βήμα Πολιτικού Προβληματισμού  με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Φραγκίσκου Παρασύρη στις 11.03.2011 στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης στο Ηράκλειο.

Περισσοτερα...

Σελίδα 15 από 27