Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

«Η οικολογία είναι οικονομία»

E-mail Εκτύπωση PDF

endohora-kritiΗ προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και οι πάγιες θέσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων και για τη βιώσιμη ανάπτυξη συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με τον καλύτερο τρόπο ενώ ταυτόχρονα, προβάλλουν πρότυπα εκ διαμέτρου αντίθετα απ’ αυτά  που δημιούργησαν την κρίση!

Περισσοτερα...

Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα εξαρτημένη - διαπλεκόμενη με την εξουσία των πολιτικών

E-mail Εκτύπωση PDF

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ:

«Οι κεραυνοί της Δικαιοσύνης εκτοξεύονται κατά της κεφαλής των φτωχών και ανίσχυρων. Οι σεπτές κεφαλές εκείνων που διαπράττουν στυγερά εγκλήματα κατά του έθνους και του λαού είναι ιερές και απαραβίαστες».

Περισσοτερα...

Σοβαρές αντιδράσεις στην αύξηση των εισιτηρίων των αστικών λεωφορείων στο Ηράκλειο

E-mail Εκτύπωση PDF

astiko-leoforeioΣύσκεψη φορέων ενάντια στη νέα αύξηση των εισιτηρίων του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η ανοιχτή σύσκεψη φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών σχετικά με το θέμα της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου του αστικού ΚΤΕΛ.

Περισσοτερα...

ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΜΑΛΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

omalosΗ μισο-κατασκευασμένη λιμνοδεξαμενή στο Οροπέδιο του Ομαλού είναι ένα έργο τεραστίων διαστάσεων που έχει ήδη αλλοιώσει το τοπίο. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα θα είναι περίπου όσο 40-50 γήπεδα ποδοσφαίρου!

Περισσοτερα...

Κινητοποίηση στις 25.1.2011 για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

E-mail Εκτύπωση PDF

nosokomeio-ierapetraΗ Επιτροπή κοινωνικών φορέων Ιεράπετρας-Μακρύ Γιαλού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί σε μεγάλη κινητοποίηση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Έχουν εκδοθεί πολλά ψηφίσματα και ανακοινώσεις συμπαράστασης

Περισσοτερα...

Οι ΑΠΕ στην Κρήτη σήμερα

E-mail Εκτύπωση PDF

fotovoltaika2Φωτοβολταϊκά: Συνωστισμός για μια θέση κάτω από τον Ήλιο

Η Κρήτη σήμερα, περισσότερο από την υπόλοιπη Ελλάδα, παρουσιάζει σημαντικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη Α.Π.Ε, ειδικά αιολικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Περισσοτερα...

Εμπειρίες από τις απόπειρες καθορισμού χρήσεων γης στις εκτός σχεδίου περιοχές

E-mail Εκτύπωση PDF

bulldozerΣε ημερίδα που έγινε στον Άγιο Νικόλαο στις 21.12.2010 και με θέμα "Χωροτακτικός & Πολεοδομικός Σχεδιασμός στο Ν. Λασιθίου" έκανε ο Κωστής Δασκαλάκης, Αρχιτέκτονας-Πολεοδόμος, μία εισήγηση που του ζητήσαμε την άδεια να την δημοσιοποιήσουμε:

Περισσοτερα...

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΦΕΣΗΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

anergia01Α) Μαρτυρία:
«Είμαι 35 ετών έχω σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Ε.Μ.Π, μετά από 5 χρόνια σπουδών και 10 χρόνια εργασίας, ως ελεύθερος επαγγελματίας

Περισσοτερα...

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: Η ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

fotovoltaikaΗ συζήτηση για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών (Φ/Β) σε γεωργική γη, όπως αποτυπώνεται στον Ν. 3851/2010 για τις ΑΠΕ (4/6/2010) [1], στην εγκύκλιο ΥΠΕΚΑ (16/12/2010) [2] και στη σχετική ειδησεογραφία και αρθρογραφία, παρουσιάζει μια πρωτοφανή ασυμμετρία

Περισσοτερα...

Σελίδα 17 από 27