Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

(ΠΟΥ ΠΗΓΕ) ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ;

E-mail Εκτύπωση PDF

souvlaki«Υπήρξεν έτι το άριστον εκείνο, Ελληνικός- ιδιότητα δεν έχ’ η ανθρωπότης τιμιοτέραν»

Καβάφης 

Αναρωτιέμαι ποια θα ήταν τα χαρακτηριστικά που θα εξέφραζε σήμερα, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, για το Ελληνικός…

Περισσοτερα...

Σκέψεις και ιδέες για την Ήπια Ανάπτυξη των Ορεινών Όγκων Της Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

endohora-kritiΤο καλοκαίρι του 1985 ξεκίνησε η προσωπική μου περιπέτεια της ενασχόλησης με την ανάπτυξη των Ορεινών όγκων της Κρήτης όταν κλήθηκα από τον Γιώργο τον Κλάδο, τότε δήμαρχο Ανωγείων, να εκπονήσω την μελέτη της τουριστικής ανάπτυξης της ορεινής περιοχής του Δήμου Ανωγείων.

Περισσοτερα...

Σεμινάριο στο Ηράκλειο για τα θύματα των βασανιστηρίων και το άσυλο

E-mail Εκτύπωση PDF

vasanistiriaΣεμινάριο με θέμα: «Θύματα Βασανιστηρίων και προστασία τους στο πλαίσιο της Ελληνικής διαδικασίας του Ασύλου» διοργανώνει στο Ηράκλειο Κρήτης την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Διαχείριση Ασύλου στην Ελλάδα», και αποτελείται από δύο ξεχωριστά σεμινάρια.

Περισσοτερα...

Μεγεθύνσεις ελπίδας και θλίψης με τον φακό της Κρίσης

E-mail Εκτύπωση PDF

sitia-02Η κρίση της χώρας μας, πρωτίστως κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική και δευτερευόντως οικονομική, ταπεινή μου γνώμη, είναι θέλοντας και μη ο υποχρεωτικός μεγεθυντικός φακός παρατήρησης των πραγμάτων. Επέλεξα λοιπόν να αναδείξω δυο συμβάντα της μικρής μου πόλης,

Περισσοτερα...

Καταυλισμός Τσιγγάνων Νέας Αλικαρνασσού: Τους έκοψαν και το νερό!

E-mail Εκτύπωση PDF

tsigganoi-alikarnassos-01Δεν μπορούμε να βρούμε ένα λογικό επιχείρημα για την μετεκλογική, χειμερινή επίθεση του εισαγγελέα Ηρακλείου στον καταυλισμό των Τσιγγάνων στην Νέα Αλικαρνασσό. Σήμερα το πρωί με την συνοδεία των ΜΑΤ προέβη σε μια εντελώς απάνθρωπη ενέργεια: έκοψε το νερό αφήνοντας τους ανθρώπους χωρίς το βασικότερο μέσο επιβίωσης!

Περισσοτερα...

Πληρώνω για όσα σκουπίδια πετάω: 4ο Φόρουμ διαλόγου

E-mail Εκτύπωση PDF

plirono-oso-petaoΒρισκόμαστε σε μια εποχή αλλαγών των πολιτικών διαχείρισης των απορριμμάτων. Μέχρι 28/12/2010 πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι προσπάθειες κλεισίματος και αποκατάστασης του περιβάλλοντος όλων των ΧΑΔΑ (αρκετές εκατοντάδες χώροι συνεχίζουν να λειτουργούν) διαφορετικά ο κίνδυνος επιβολής προστίμων από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων είναι άμεσος.

Περισσοτερα...

17 Νοέμβρη 2010...

E-mail Εκτύπωση PDF

noemvrisΦοβάμαι... - Μανώλης Αναγνωστάκης (Νοέμβρης 1983) 

"Φοβάμαι τους ανθρώπους που εφτά χρόνια έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι
και μία ωραία πρωία μεσούντος κάποιου Ιουλίου  βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας «δώστε τη χούντα στο λαό».

Περισσοτερα...

Το Καρνάγιο της Σητείας και η Κρίση

E-mail Εκτύπωση PDF

sitiaΘα ήταν ενδιαφέρον αντικείμενο διπλωματικής εργασίας οικονομικού Πανεπιστημίου ή και Πολυτεχνείου να καταγραφούν τα λιμενικά έργα που έγιναν στο Λασίθι τα τελευταία 24 χρόνια, 1986-2010, από το πρώτο δηλαδή κοινοτικό πλαίσιο στήριξης ως το 4ο που απορροφούμε (sic) σήμερα.

Περισσοτερα...

Δίκτυο ανταλλαγής στην περιοχή Βιάννου και Ιεράπετρας

E-mail Εκτύπωση PDF

communityΤην Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί θα γίνει συνάντηση για το στήσιμο δικτύου ανταλλαγής, στην ταβέρνα «Βρέξει - Λιάσει» στα Τέρτσα Βιάννου.

Περισσοτερα...

Σελίδα 19 από 27