Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

Μια Κρήτη, μια βδομάδα μετά

E-mail Εκτύπωση PDF

eklogiko-kentroΑγαπητοί φίλοι γεια σας, σήμερα μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, και βλέποντας πιο νηφάλια τα εκλογικά αποτελέσματα, συνειδητοποιώ ότι πετύχαμε ένα μικρό άθλο.

Περισσοτερα...

Ηράκλειο, Πάρκο Γεωργιάδη: Κάποιος μας κάνει πλάκα…

E-mail Εκτύπωση PDF

georgiadi-parkoΠάρκο Γεωργιάδη: Διώχνουν τα πουλιά για να βάλουν κλουβιά

Περισσοτερα...

Η περιπέτεια του βιοτόπου του Ομαλού

E-mail Εκτύπωση PDF

omalosΜπροστά στην απορρόφηση κονδυλίων η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι ψιλά γράμματα

Για την αμφισβητούμενη χρησιμότητα της λιμνοδεξαμενής στον Ομαλό έχουμε μιλήσει επανειλημμένα τόσο για τουριστικές δραστηριότητες όσο και για καλλιεργητικές. Εξ άλλου ο  περιοριστικός παράγοντας για τη γεωργία στο οροπέδιο του Ομαλού δεν είναι η έλλειψη νερού, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός.

Περισσοτερα...

Η λιμνοδεξαμενή του Ομαλού: Μια Όαση ή άλλο ένα Τερατούργημα; Ιδού η Απορία.

E-mail Εκτύπωση PDF

omalosΕπιστολή του συνταξιούχου γεωπόνου Γιάννη Α. Κατσανεβάκη με θέμα τη λιμνοδεξαμενή που κατασκευάζεται στον Ομαλό Λευκών Ορέων, όπως δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο τον Ιούνιο 2010. Τα ερωτήματα που θέτει εξακολουθούν να είναι αναπάντητα.

Περισσοτερα...

Οικιακή κομποστοποίηση: Μία ανέξοδη, φυσική διαδικασία - πως γίνεται

E-mail Εκτύπωση PDF

compot017Πριν 40-50 χρόνια η οικιακή κομποστοποίηση ήταν μια φυσική και διαδεδομένη διαδικασία στα αγροτόσπιτα και στην ύπαιθρο γενικά.

Περισσοτερα...

Τύφλωσε το σκύλο του, συνελήφθει αλλά αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελέα...

E-mail Εκτύπωση PDF

skylosΤην οργή της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 100 ζωοφιλικών σωματείων της χώρας, προκάλεσε η απόφαση της εισαγγελέως υπηρεσίας Πρωτοδικιών Νεαπόλεως κ. Μαρίας Πολιτάκη να αφήσει ελεύθερο χωρίς να ορίσει δικάσιμο τον κτηνοτρόφο που σύμφωνα με καταγγελία τύφλωσε το σκύλο του -και μάλιστα μπροστά στο παιδί του- γιατί του έφαγε μια κότα!

Περισσοτερα...

Η ατμομηχανή που καίει φιλέτα

E-mail Εκτύπωση PDF

atmomihani2Η λέξη φιλέτο είναι ιταλική. Ορίζεται ως: «1. Κρέας από την περιοχή των νεφρών ορισμένων ζώων. 2. Εκλεκτό κρέας από ψάρι, που του έχουν αφαιρεθεί τα κόκαλα. II. Στενή διακοσμητική λωρίδα δαπέδου». Η λέξη ατμομηχανή ορίζεται ως: «Η μηχανή που κινείται με τη δύναμη του ατμού. || (ειδικότ.) η ατμομηχανή του τρένου, ατμάμαξα».

Περισσοτερα...

Τοπική Κοινωνία, Πολίτες, Δημοκρατία, Εκλογές

E-mail Εκτύπωση PDF

vote1Είναι πασιφανής η άρνηση των πολιτών να προσέλθουν στις κάλπες, για να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές. Η απογοήτευση ή μάλλον η αηδία τους είναι εύλογη.

Περισσοτερα...

Οικολογική γεωργία

E-mail Εκτύπωση PDF

 oikologiki-georgiaΜε τον όρο βιολογική ή οικολογική γεωργία εννοούμε την ήπια, φιλική προς το περιβάλλον γεωργία η οποία δεν χρησιμοποιεί χημικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Ωστόσο το να πούμε τι δεν χρησιμοποιείται είναι ένας αρνητικός ορισμός που μας λέει τι «δεν είναι» βιολογική γεωργία.

Περισσοτερα...

Σελίδα 20 από 27