Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

Η ΕΕ για την αιολική ενέργεια και την πολιτική για τη βιοποικιλότητα

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitria-pouliaΚατευθυντήριες γραμμές για τον συμβιβασμό αντιθέσεων μεταξύ της ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας και της πολιτικής για τη βιοποικιλότητα
Μολονότι η αιολική ενέργεια δεν απειλεί εν γένει την άγρια πανίδα και χλωρίδα

Περισσοτερα...

Η διατήρηση της θερινής ώρας ωφελεί την υγεία και το περιβάλλον

E-mail Εκτύπωση PDF

therini-oraΗ μετακίνηση των δεικτών του ρολογιού κατά μία ώρα πίσω, το χειμώνα, είναι επιβλαβής για την υγεία, οδηγεί σε σπατάλη ενέργειας και σε αύξηση των ρύπων, σύμφωνα με βρετανούς και αμερικανούς επιστήμονες. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η εγκατάλειψη αυτής της πρακτικής θα έχει σημαντικά οφέλη τόσο για την υγεία όσο και για το περιβάλλον.

Περισσοτερα...

Προτάσεις θεσμικών ρυθμίσεων για τα ζώα από τα ζωοφιλικά σωματεία

E-mail Εκτύπωση PDF

adespotoΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Περισσοτερα...

Μάθημα στα σχολεία η ζωοφιλία

E-mail Εκτύπωση PDF

skylosΜε επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 90 Ζωοφιλικών Σωματείων ζητά τη δημιουργία υποχρεωτικού μαθήματος για την φύση και τα ζώα.

Περισσοτερα...

Ο ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας και η διαχείριση των απορριμμάτων της Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

fodsa-voreias-pediadas02fodsa-voreias-pediadas01Ομάδα της ανεξάρτητης Περιφερειακής κίνησης πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον – άνθρωπος», με επικεφαλής τον Αντώνη Ανηψητάκη, επισκέφτηκε χθες τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις του ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε.ΟΤΑ.

Περισσοτερα...

Για τη Διαχείριση των Υγροτόπων της Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

moronisΑπάντηση στο WWF Ελλάς για τη Διαχείριση των Υγροτόπων της Κρήτης

Η ανεξάρτητη περιφερειακή κίνηση πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, Περιβάλλον - ‘Ανθρωπος» θεωρεί ότι το ερευνητικό πρόγραμμα του WWF Ελλάς για την καταγραφή των νησιωτικών υγροτόπων της χώρας είναι ένα πολύ σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο για την αναγνώριση, την οριοθέτηση και την προστασία των υγροτόπων.

Περισσοτερα...

Η Κρήτη και η αρχαιολογία θρηνούν για τον Γιάννη Σακελλαράκη

E-mail Εκτύπωση PDF

sakellarakis«Τελευταίο "αντίο" για το διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και μέλος της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από το 1963, Γιάννη Σακελλαράκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Περισσοτερα...

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ

E-mail Εκτύπωση PDF

kriti-katohi228η Οκτωβρίου 1940. Εβδομήντα χρόνια περάσανε απ’ εκείνο το πρωινό, που ο αγουροξυπνημένος δικτάτορας δέχτηκε την επίσκεψη του πρέσβη της φασιστικής Ιταλίας. «Γη και ύδωρ» ζήτησε ο διψαλέος κατακτητής.

Περισσοτερα...

ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!

E-mail Εκτύπωση PDF

kpe-vamosΕνώ ακόμη και προχτές στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός μιλούσε για «πράσινη ανάπτυξη», έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες σχεδόν από την επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Βάμου παραμένει κλειστό, καθώς η κυβέρνηση δεν ανανέωσε τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν σε αυτό, ούτε φρόντισε να τους αντικαταστήσει.

Περισσοτερα...

Σελίδα 22 από 27