Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

Οι άρχοντες του σκότους και ο εκλογικός μεσαίωνας στη Σητεία

E-mail Εκτύπωση PDF

tsantakis-emmanouilΣτην Αρχαία Ελλάδα, ο Περικλής στον «Επιτάφιο Λόγο» είχε πει τα εξής: «Γιατί είμαστε ο μόνος λαός που τον μη αναμειγνώμενο καθόλου στα κοινά δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο αλλά άχρηστο». Το να θες όμως να ασχοληθείς και να σε αποκλείουν πως θα το αποκαλούσαν άραγε οι πρόγονοι μας…. γρίφος για δυνατούς λύτες.

Περισσοτερα...

Ρωγμές στον αντιδραστήρα του Κοζλοντούι στη Βουλγαρία

E-mail Εκτύπωση PDF

kozloduyΡωγμές στις σωληνώσεις του συστήματος προστασίας ενός αντιδραστήρα του βουλγαρικού πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι εντοπίσθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών, αλλά δεν παρατηρήθηκε διαρροή ραδιενέργειας, μετέδωσε σήμερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περισσοτερα...

Κινητοποίηση απόψε για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

E-mail Εκτύπωση PDF

arhaiologiko-irakliou-01Η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον - άνθρωπος» θα συμπαρασταθεί στη διαμαρτυρία που διοργανώνει το ΤΕΕ/ΤΑΚ την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για την αδικαιολόγητη πενταετή καθυστέρηση της επαναλειτουργίας του.

Περισσοτερα...

Το κακό υπάρχει όχι γιατί υπάρχουν κακοί άνθρωποι, αλλά γιατί οι καλοί δεν κάνουν τίποτα

E-mail Εκτύπωση PDF

kalo-kako2Η παραπάνω πρόταση ήρθε να απαντήσει στα βασανιστικά ερωτήματα που θέτω εδώ και πολύ καιρό στον εαυτό μου. Το κακό παράγινε, παρακαμώθηκε, σάπισε, εκπέμπει δύσοσμα στον αέρα και δυσκολεύομαι να αναπνεύσω. Τα γιατί που με σπαραγμό ψυχής υψώνω μέσα μου, πήραν την θέση του ΠΩΣ.

Περισσοτερα...

Χανιά: Η εκδήλωση της κίνησης ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ για τη διατροφή

E-mail Εκτύπωση PDF

diatrofi-hania01diatrofi-hania02Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16-10-10,  στην Πλ. Δημ. Αγοράς Χανίων η εκδήλωση της περιφερειακής κίνησης πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον – άνθρωπος» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής.

Περισσοτερα...

Φωτορύπανση

E-mail Εκτύπωση PDF

fotoripansiΜια μοντέρνα, αγνοημένη, πολυδιάστατη, περιβαλλοντική πρόκληση

Ίσως το φως θα’ ναι μια νέα τυραννία. Ποιος ξέρει τι καινούργια πράγματα θα δείξει.
Κ.Καβάφης

Περισσοτερα...

Φυσική καλλιέργεια στο Μέρωνα

E-mail Εκτύπωση PDF

meronasΤο Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο Μέρωνα του Ρεθύμνου μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου έγινε μια συνάντηση καλλιεργητών που συνεργάστηκαν για να φυτέψουν ένα κήπο.

Περισσοτερα...

Χυμός Βραζιλίας και γάλα Βρέμης

E-mail Εκτύπωση PDF

milk-orangeΑν για κάποια προϊόντα της φημίζεται η Κρήτη, είναι το πορτοκάλι, το λάδι, τα γαλακτοκομικά της κτηνοτροφίας της. Παραδοσιακές καλλιέργειες και δραστηριότητες αιώνων ή και χιλιετηρίδων, από τη Μινωική ακόμα εποχή.

Περισσοτερα...

Λύκειο χωρίς βιολογία γίνεται;

E-mail Εκτύπωση PDF

biologyΣτην κρίσιμη περίοδο που περνά η χώρα μας και στο πλαίσιο διακηρύξεων περί διαφάνειας και διαβούλευσης με τον πολίτη δεν ήταν δυνατό παρά να αποτελούν έκπληξή για μας –τόσο για την διαδικασία όσο και την ουσία- τα δημοσιεύματα για τις προτεινόμενες αλλαγές στη διάρθρωση των σπουδών του Λυκείου.

Περισσοτερα...

Σελίδα 24 από 27