Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

Οι απόψεις του ΓΕΩΤΕΕ για τα αιολικά πάρκα στην Κρήτη

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitria-pouliaΑπό το δημοσίευμα στην εφημερίδα Νέα Κρήτη με τίτλο «Ανάπτυξη .. όχι ξεπούλημα .Εκδήλωση στο Ασήμι για τις ανανεώσιμες πηγές!»

Ναι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όχι στην εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Κρήτης από πολυεθνικές που θα κερδίζουν αλλά τα κέρδη τους θα φεύγουν από το νησί και από τη χώρα μας», είπαν οι κάτοικοι και οι φορείς των νότιων περιοχών του νομού Ηρακλείου, με τη συμμετοχή της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Ασήμι.

Περισσοτερα...

Τα συμπεράσματα από την ημερίδα στο Ασήμι για τα αιολικά πάρκα

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitria-pouliaΑπό το δημοσίευμα στο www.cretalive.gr με τίτλο "Βροχή" οι άδειες αιολικών πάρκων

Ομάδες πολιτών ζητούν από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές να παρουσιάσουν το σχέδιο για τις επενδύσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί

Περισσοτερα...

Κτηνοτρόφος η βοσκός

E-mail Εκτύπωση PDF

sardinia-voskosΣτη Σαρδηνία δεν υπάρχει η λέξη κτηνοτρόφος αλλά η λέξη βοσκός.

Καταυτους η λέξη κτηνοτρόφος δεν περιέχει πολιτισμό και δεν «παράγει» κοινωνία ενώ η λέξη βοσκός είναι η καρδιά του παραδοσιακού πολιτισμού τους και φτιάχνοντας την ιστοσελίδα τους εξηγούν τι μέλλον έχει η Σαρδηνία χωρίς βοσκούς με τίτλο «Μια Σαρδηνία χωρίς βοσκούς - χωρίς ταυτότητα και χωρίς λαό».

Μεταφράζοντας την εισαγωγή που κάνει ο πρόεδρος του MPS (Movimento Pastori Sardi: Κίνημα Βοσκών της Σαρδηνίας) για να εξηγήσει τις κλιμακούμενες αντιδράσεις τους, θα καταλάβετε τι εννοώ:

Περισσοτερα...

Η Συνέντευξη του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας μετά την απόφαση για το πυρηνελαιουργείο

E-mail Εκτύπωση PDF

synentefxi-minoapediadas«ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΑΚΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Περισσοτερα...

Η "Κίνηση 136" για να εξαγοράσουν οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς την ΕΥΑΘ

E-mail Εκτύπωση PDF

eyathΜε την καταβολή 136 ευρώ η κάθε οικογένεια της Θεσσαλονίκης μπορεί να συμμετέχει στην εξαγορά της ΕΥΑΘ και η διαχείριση του νερού να παραμείνει στα χέρια του λαού της πόλης.

Περισσοτερα...

Και στραβός είναι ο «Γιαλός» και στραβά Αρμενίζουμε

E-mail Εκτύπωση PDF

The Evolution of our Revolution?Το κίνημα των «αγανακτισμένων» στις πλατείες της Ελλάδας ξεκίνησε πριν από δύο μήνες περίπου. Οι φίλοι μας οι ισπανοί («indigados») με μια επιστολή που στείλανε στις ελληνικές πλατείες με τίτλο «κάνε το όπως στην Ισπανία ρε φιλαράκι» λένε:

«...Χρειαζόμαστε μια ηθική επανάσταση. Αντί να τοποθετούμε τα χρήματα πάνω από τους ανθρώπους ας τα φέρουμε στην υπηρεσία των ανθρώπων.

Περισσοτερα...

Μια ματιά στα άδυτα των χρηματιστηρίων

E-mail Εκτύπωση PDF

hrimatistirioΤουλάχιστον μια φορά την ημέρα θα δούμε στα δελτία ειδήσεων εικόνες από το Αμερικανικό Χρηματιστήριο στην Wall Street, χρηματιστές να αγοράζουν, να πωλούν, σε φρενήρεις ρυθμούς, Εικόνες που μοιάζουν με αρένα μονομάχων, για το ποιος θα επιβιώσει, και ποιος θα χάσει. Όμως στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών γίνεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές ρομπότ, τόσο τελειοποιημένους, που αγοράζουν και πωλούν ταυτόχρονα, χιλιάδες διαφορετικά χρεόγραφα, σε λιγότερο από ένα ανοιγόκλειμα των ματιών. Οι «υπέρ-υπολογιστές» -που μόνοι τους αποφασίζουν τι θα αγοράσουν και τι θα πουλήσουν- έχουν σχεδιαστεί από ιδιοφυείς μαθηματικούς και λειτουργούν με προγράμματα ύψιστης μυστικότητας.

Περισσοτερα...

Καμιά σχέση με τη δημοκρατία τα νέα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης

E-mail Εκτύπωση PDF

neroΚριτική από τους εκλεγμένους στην Αυτοδιοίκηση με την υποστήριξη των Οικολόγων Πράσινων

Το εκλογικό πλειοψηφικό σύστημα, που έχει επιλεγεί για τη σύνθεση των νέων συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, ευνοεί το δικομματισμό και περιορίζει τον πλουραλισμό και τη συμμετοχή εκπροσώπων από μικρότερες παρατάξεις, τονίζουν οι εκλεγμένοι στην Αυτοδιοίκηση με την υποστήριξη των Οικολόγων Πράσινων.

Περισσοτερα...

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΓΛΗΣ:

E-mail Εκτύπωση PDF

kokkino-skathariΤΟ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ* 

Το αστικό και εξωαστικό τοπίο της χώρας, ιδιαίτερα τουριστικών περιοχών όπως η Κρήτη, μετασχηματίζεται δραματικά από τη ραγδαία και ανεξέλεγκτη φύτευση πλήθους φοινίκων σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους τα τελευταία χρόνια. Ο φοίνικας, φυτό τροπικών και υποτροπικών χωρών, έχει ταυτιστεί με την ‘αίγλη’ και συνδυάζεται συνήθως με το άλλο σύμβολο της αίγλης, τον χλοοτάπητα, τυπικό φυτό εδαφοκάλυψης βόρειων χωρών, άσχετα αν δεν ταιριάζουν μεταξύ τους ή με τον χώρο τους. Τα καλαίσθητα ενδημικά φυτά, μιας από τις πλουσιότερες σε βιοποικιλότητα χώρας, σπάνια προτιμώνται, γιατί δεν συνδέονται με αίγλη, η δε εμπορική τιμή τους υπολείπεται σημαντικά της τιμής ‘εξωτικών’, ‘γκλαμουράτων’ φυτών.

Περισσοτερα...

Σελίδα 11 από 27