Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

Γεννήθηκε το Δίκτυο Εναλλακτικής Οικονομίας Ιεράπετρας

E-mail Εκτύπωση PDF


lets3Στη γενική συνέλευση του Δικτύου Εναλλακτικής Οικονομίας Ιεράπετρας, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011, αποφασίστηκαν οι σκοποί του τοπικού δικτύου ανταλλαγών, οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες και οι κανόνες λειτουργίας καθώς και η ονομασία του κοινωνικού νομίσματος, Επίσης συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας όπως η Συντονιστική, η Διαχειριστική και η ομάδα προώθησης και ενημέρωσης.

Περισσοτερα...

Μια ντουζίνα άλλοι λόγοι...

E-mail Εκτύπωση PDF

hania-agora-aganaktismenoi2Παρακολουθώ την επιχειρηματολογία ορισμένων οι οποίοι, κατακρίνοντας τη συνεχιζόμενη, έστω και αποδυναμωμένη από τη θερινή ραστώνη, καθημερινή συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στην Πλατεία της Αγοράς, ισχυρίζονται ότι είναι μια ατελέσφορη δράση, εφόσον τον λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο» έχει ψηφιστεί.

Περισσοτερα...

Η γκαντεμιά ξαναχτυπά στο Λαφονήσι

E-mail Εκτύπωση PDF

elafonisiΣε προγενέστερη παρέμβασή μου είχα μιλήσει για τη γκαντεμιά του Λαφονησιού, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι:

Περισσοτερα...

Δασικές πυρκαγιές - διαχείριση κινδύνου

E-mail Εκτύπωση PDF

preveli-fire01Η διακινδύνευση είναι παρούσα σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Με τον όρο αυτό νοείται η πιθανότητα εμφάνισης ενός κινδύνου και η σοβαρότητα των συνεπειών του. Είναι μια καθολική έννοια εφαρμόσιμη σε όλο το εύρος της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στη περίπτωση των δασικών πυρκαγιών μιλάμε για μια συστηματική και οργανωμένη διαδικασία, με σκοπό τον εντοπισμό των παραγόντων που επιδρούν στη γέννηση και εξέλιξη των πυρκαγιών, ώστε να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη μιας στρατηγικής ελέγχου της επικινδυνότητας των παραγόντων αυτών.

Περισσοτερα...

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης και οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές

E-mail Εκτύπωση PDF

 energiaki-apodosiΤο ζητούμενο σήμερα είναι ο περιβαλλοντικός έλεγχος και η ενεργειακή απόδοση κτιρίων για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενεργείας

Περισσοτερα...

Τελευταία ευκαιρία για τις θάλασσες και την αλιεία μας...

E-mail Εκτύπωση PDF

archipelagos-ocean2012Ξεκίνησε η διαδικασία με την κατάθεση πρότασης της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής στην Ε.Ε.

Περισσοτερα...

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

E-mail Εκτύπωση PDF

kilelerΟ παρά φύση γάμος, γέννησε εκτρωματικό υβριδικό ζευγάρι. Κανονικά οι πολιτικοί εκλέγονται για να κυβερνήσουν και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναπτύσσεται, εκμεταλλευόμενο τον λαό. Στην πατρίδα μας, και όχι μόνο, κυβερνά το χρηματοπιστωτικό σύστημα και η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τον λαό για λογαριασμό του. Η κυοφορία χρειάστηκε εκατό χρόνια. Από το 1911 ως το 2011.

Περισσοτερα...

Ανώγεια 9/7/2021, Μια ιστορία πολιτικής φαντασίας

E-mail Εκτύπωση PDF

anipsitakis-190910Το Συμβούλιο της Ευρώπης των περιφερειών συνεδριάζει στα Ανώγεια και αποδίδει μια διπλή τιμή, τιμά τον 90άρη έφηβο Γιώργη Κλάδο, πρωτοπόρο της αυτοδιοίκησης, τιμά όμως και την Κρήτη, την πρώτη περιφέρεια της Ευρώπης, που στη διάρκεια των τελευταίων 10 χρόνων διήνυσε απίστευτα βήματα προόδου.

Περισσοτερα...

Ξεπουλιούνται τα «εκτός συναλλαγής» κοινά

E-mail Εκτύπωση PDF

 trapeza-elladosΌταν σε μια χώρα η Κεντρική Τράπεζα, η Τράπεζα της Ελλάδος, ανήκει στις «αγορές», η συμμετοχή του δημοσίου περιορίζεται σε ένα ποσοστό μόλις 8,93% και σήμερα αυτό γίνεται ευρύτερα γνωστό με αφορμή την κρίση, εύκολα μπορούν να γίνουν συνειρμοί για το:

Περισσοτερα...

Σελίδα 12 από 27