Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Υποψήφιοι ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF
 papadakis-aristeidis

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Παπαδάκης Αριστείδης

Του Στυλιανού-Γεωργίου και της Αντωνίας-Αφροδίτης. Γεννήθηκα στο Ηράκλειο το 1960 όπου μεγάλωσα, κατοικώ και εργάζομαι ως γραφίστας και τεχνολόγος εκτυπώσεων. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά. Είμαι ενεργός πολίτης στον χώρο των κοινωνικών κινημάτων και της πολιτικής οικολογίας από τα μαθητικά μου χρόνια. Είμαι ιδρυτικό και δραστήριο μέλος της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου, του Παγκρήτιου Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΟικοΚρήτη" και της παράταξης «Μια Κρήτη, περιβάλλον - άνθρωπος». Υπήρξα υποψήφιος ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων.
Στο πλαίσιο της αρχής της παράταξης για εναλλαγή στις θεσμικές θέσεις, αντικατέστησα στο μέσον της θητείας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης τον επικεφαλής μας, Αντώνη Ανηψητάκη.
Βρίσκομαι ολόψυχα στη «Μια Κρήτη» γιατί εκτιμώ τη σημασία, το ήθος, τη δημοκρατική λειτουργία και τη συνεπή της στάση όλα αυτά τα χρόνια και εργάζομαι για να αναβαθμίσουμε το ρόλο της στο νησί μας.

Anastasaki-eygenia

Αναστασάκη Ευγενία του Γεωργίου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γέργερη του Ρούβα. Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γαλουχήθηκα στο χώρο του εθελοντισμού και της ανθρωπιστικής δράσης, όπου εργάστηκα για πάνω από επτά συναπτά έτη, κυρίως κατά του κοινωνικού αποκλεισμού μεταναστών και προσφύγων. Επέστρεψα στην Κρήτη πριν από έξι χρόνια και εργάζομαι στο Βοήθεια στο Σπίτι, όπου βιώνουμε καθημερινά την απουσία των δομών του κοινωνικού κράτους και τη σταδιακή κατάρρευση της υπάρχουσας υγείας και κοινωνικής προστασίας, ειδικά στην περιφέρεια. Ασχολούμαι ενεργά με τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής μας αλλά και με τα προβλήματα των ανθρώπων της υπαίθρου.

Δηλώνω για πρώτη φορά υποψηφιότητα σε εκλογές, με μεγάλο δισταγμό οφείλω να ομολογήσω, παρόλο που συμφωνώ με τη Διακήρυξη της Μία Κρήτη - Περιβάλλον Άνθρωπος και σέβομαι το έργο που έχει προσφέρει έως τώρα. Ωστόσο, αφού πιστεύω ότι έχουμε χρέος να «αποχρωματίσουμε» τη συμμετοχή στα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση και να δουλέψουμε όλοι μαζί για το μέλλον του νησιού μας, σε ένα μοντέλο που έχει ως βάση τον πρωτογενή τομέα και την οικονομία της υπαίθρου, ακολούθησα αυτό που η συνείδησή μου προστάζει.

anastasiadis-panagiotis

Αναστασιάδης Παναγιώτης του Γρηγορίου

Και της Αικατερίνης, γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Παντρεύτηκε την Σνέζανα Ζιβάνοβιτς με την οποία έχουν δύο παιδιά. Σπούδασε Βιολογία στη Φ.Μ.Σ. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Θαλάσσια Βιολογία στη Σ.Θ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μέλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ως Ιχθυολόγος. Εργάζεται στην Θαλάσσια Έρευνα από το 1984 διαδοχικά σε Ε.ΚΕ.Κ., Ι.ΘΑ.ΒΙ.Κ., Ινστιτούτο Υδατοκαλλιεργειών ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα, δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των οικολογικών ομάδων, ενώσεων πολιτών και υπηρέτησε στο Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου «Βραχόκηπος» επί σειρά ετών. Ασχολείται με θέματα εκπαίδευσης ενεργά ως Πρόεδρος της 1ης Σχολικής Επιτροπής Δ. Γουβών και στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ν. Ηρακλείου.
Astyrakakis-evaggelos

Αστυρακάκης Ευάγγελος του Εμμανουήλ και της Αρχοντίας

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1986. Σπούδασε Διακρατικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από όπου αποφοίτησε το 2009. Συνέχισε τις σπουδές του με ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών τρίτου κύκλου στο δημόσιο Διεθνές Δίκαιο το 2010, από το Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne και συγκεκριμένα τη Νομική Σχολή της Σορβόννης. Εργάστηκε άνευ αποδοχών στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη, στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στη Διεθνή Αμνηστία. Στα φοιτητικά χρόνια, υπήρξε ενεργό μέλος της ιδιαίτερα δραστήριας περιβαλλοντικής ομάδας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αλλά και εθελοντής στην Έδρα UNESCO για μια αλληλέγγυα ιθαγένεια. Έχει διδάξει Ελληνικά στο πλαίσιο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, ενώ είναι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, του Δικτύου Ασφάλεια και Ανθρώπινα Δικαιώματα, των Νέων Πράσινων και της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου. Έχει γνώσεις Αγγλικών, Γαλλικών, Ισπανικών και Ρωσικών. Άνεργος από το 2012, οπότε και ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία.

veligrantaki-mikaela

Βελιγραντάκη Μικαέλα Μαρία Φρανσουάζ του Εμμανουήλ

Γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1959. Η μητέρα της είναι Γαλλο-Βελγίδα και ο πατέρας της από το Αβδού Πεδιάδος. Σε ηλικία 20 ετών εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κρήτη. Σπούδασε τουριστικές επιχειρήσεις στα ΚΑΤΕΕ Ηρακλείου και από το 1981 εργάστηκε σε διάφορους τομείς του τουρισμού. Σήμερα εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος στον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου στην υπηρεσία πολίτικης αεροπορίας (ΥΠΑ), στο γραφείο πληροφοριών.

Από το 1993, όποτε και έχασε τον πολυαγαπημένο της σύντροφό, μεγάλωσε μονή της τα τρία παιδιά τους. Σήμερα η Κλέλια είναι απόφοιτη της Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Δράμας, η Μαριέλλεν είναι φοιτήτρια Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων στην Πάτρα και ο Αντώνης είναι φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής στο Ρέθυμνο.

ventouras-iosif

Βεντούρας Ιωσήφ - Ευγένιος του Ερρίκου
Ομότιμος καθηγητής Αστροφυσικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1938, είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ με μεταπτυχιακούς τίτλους πυρηνικής φυσικής και Αστροφυσικής. Έχει εργαστεί σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης και ΗΠΑ. Από το 1983 ήταν καθηγητής στο Πανεπιστημίο Κρήτης και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ινστιτούτο Max Planck (MPE) και στο ΙΤΕ. Έχει υπηρετήσει στην Εθνική Αστρονομική Επιτροπή (και ως πρόεδρος), στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και στο ΔΣ του επιστημονικού περιοδικού Astronomy and Astrophysics.

Vidakis2 

Βιδάκης Ιωάννης του Ανδρέα και της Ευαγγελίας

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1972. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΕΜΠ). Διευθύνει τεχνική εταιρία που ασχολείται με την ηλεκτρική ενέργεια, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων, της Φιλόζωης Δράσης Ηρακλείου και του ομίλου "UNESCO Κνωσός", που ασχολείται με την προώθηση της επιστήμης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας και την ορθολογική προώθηση των ΑΠΕ.

Gaggiolakis

Γαγγιολάκης Νικόλαος του Μιχαήλ και της Αικατερίνης

Γεννήθηκε στην Γρηγοριά Πυργιωτίσσης (σήμερα Δήμος Φαιστού) το 1963. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά 8 και 15 ετών. Έζησε στη Γερμανία από το 1973 όπου δραστηριοποιήθηκε στο φιλειρηνικό και περιβαλλοντικό κίνημα στη Φρανκφούρτη τη δεκαετία του '80. Δραστήριο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας, του Κρητικού Συλλόγου και των Νέων Μεταναστών και εκπρόσωπος τους στο Δήμο Φρανκφούρτης όπου υποστήριξε τα δικαιώματα των Ελλήνων Μεταναστών.
Το 1989, επιστρέφοντας στην Ελλάδα δραστηριοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επισιτισμού και Τουρισμού. Το 1993 ήταν υποψήφιος βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Το 1994 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη παράταξη «Δημοκρατική Αλικαρνασσός» του Μ. Τσαγκαράκη.
Σήμερα είναι μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, μέλος της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου, δραστήριος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδρυτικό μέλος της Περιφερειακής κίνησης πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ-Περιβάλλον - Άνθρωπος».
Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και έχει κάνει σπουδές στα Τουριστικά Επαγγέλματα.

karakasis

Καρακάσης Ιωάννης του Βασιλείου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και ζει στο Ηράκλειο από το 1985. Βιολόγος, από τα ιδρυτικά στελέχη του ΙΘΑΒΙΚ, διετέλεσε επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ σήμερα είναι καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συντονιστής ή μέλος διεθνών ομάδων εργασίας και ερευνητικών έργων που αφορούν την βιοποικιλότητα, την κατάσταση του περιβάλλοντος, την θαλάσσια στρατηγική της ΕΕ, και την εναρμόνιση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας των Μεσογειακών χωρών για τις υδατοκαλλιέργειες. Έχει δημοσιεύσει 82 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πολλά άρθρα σε βιβλία και πρακτικά συνεδρίων. Ζει με την καλή του και τις δύο κόρες τους, περίπου 10 λεπτά περπάτημα από την Κνωσσό.
Από μικρός έζησε τις περιπέτειες της Αριστεράς και πριν 15 χρόνια θεώρησε ότι η έρευνα και η διδασκαλία είναι πολύ πιο δημιουργικές από την στρατευμένη πολιτική και την κομματική αφοσίωση. Όμως η κρίση τον δίδαξε ότι η διαχείριση των κοινών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια των επαγγελματιών της πολιτικής. Έτσι τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να βοηθήσει στην οργάνωση του μετώπου της λογικής, της αλληλεγγύης, της υπεράσπισης της δημοκρατίας, της ανοχής του διαφορετικού και της προστασίας του περιβάλλοντος, δηλαδή της κληρονομιάς των παιδιών μας. Κάπως έτσι βρέθηκε στην «Μία Κρήτη».

karantemoiris

Καραντεμοίρης Ιωάννης του Γεωργίου

Γεννήθηκε στο Νεοχώρι του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων το 1969. Είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας του Γεωργίου και της Μαρίας Καραντεμοίρη. Απόφοιτος του γεωπονικού Πανεπιστημίου του Palermo Ιταλίας, κατοικεί μόνιμα στον Πύργο του Δήμου Αρχανών /Αστερουσίων όπου δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα ως γεωπόνος, ελεύθερος επαγγελματίας από το 2001.
Είναι παντρεμένος με την Μελπομένη Ερμείδη, γεωπόνο στον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων και έχουν δύο παιδιά τον Γιώργο και την Αλεξία. Είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας και είχε συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής της ΔημΑρ.

 kasapidis

Κασαπίδης Παναγιώτης του Δημητρίου

Βιολόγος Ερευνητής στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.
Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1994 ήρθε στην Κρήτη για μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικολογία και διδακτορικό στην Εξελικτική Βιολογία.
Η συμμετοχή του στα κοινά είναι πολύπλευρη από μικρή ηλικία, κυρίως στο χώρο του Πανεπιστημίου, της Οικολογίας, του Πολιτισμού και της ανανεωτικής Αριστεράς. Υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας στο Παν. Αθηνών, ενεργό μέλος οικολογικών οργανώσεων, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της πολιτιστικής ομάδας "Tangoneon" για τη διάδοση του Αργεντίνικου τάνγκο στο Ηράκλειο, μέλος του τμήματος παραστάσεων του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου καθώς και της πολιτιστικής ομάδας "Χρόες". Το τελευταίο διάστημα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς Ηρακλείου.

 koxaraki

Κοξαράκη - Δήμου Μαρία του Στυλιανού

Γεννήθηκα στη Σκοπή Σητείας τo 1944.
Είμαι απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είμαι παντρεμένη με το φιλόλογο Κωνσταντίνο Δήμου και έχω δύο παιδιά.
Ως φιλόλογος δίδαξα στους μαθητές μου τη δύναμη της ελευθερίας σκέψης και λόγου και την ανάγκη αντίστασης στις εξαρτήσεις.
Υιοθέτησα τη «Δια Βίου Εκπαίδευση» παραβλέποντας το όποιο υλικό και ψυχικό κόστος. Έτσι:
Σπούδασα στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαίδευσης (Αθήνα 1980-82). Εφήρμοσα νέες μεθόδους διδασκαλίας στα Πειραματικά Σχολεία Ηρακλείου (1983-94). Πήρα δεύτερο πτυχίο (1988) και μεταπτυχιακό τίτλο στα Παιδαγωγικά (1994-99). Συμμετείχα σε πρόγραμμα ανταλλαγών Ευρωπαϊκών σχολείων (Nijmegen Oλλανδίας) για διδακτικές δοκιμές σε θέματα τοπικής Ιστορίας και Περιβάλλοντος (1996). Δίδαξα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμ. Φ.Κ.Σ.) ειδική διδακτική φιλολογικών μαθημάτων (1999-2003). Ως σχολική σύμβουλος φιλολόγων (1999-2005) δοκιμάσαμε με τους φιλολόγους καθηγητές πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.
Εργασίες και κείμενά μου έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία και περιοδικά.
Πιστεύω πως μέσα από την κίνηση «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ» μπορώ να αγωνιστώ ώστε να χρηματοδοτηθούν προγράμματα με στόχο την άμεση επαφή των μαθητών με το φυσικό κάλλος και την Ιστορία της Κρήτης, ώστε να την αγαπήσουν ως μάνα γη και να γίνουν οι θεματοφύλακές της απέναντι στην ασύστολη κακοποίηση που καθημερινά υφίσταται.

Kouros-Antonis 

Κούρος Αντώνιος του Νικολάου

Γεννήθηκε το 1971 στην Κολωνία Γερμανίας και μεγάλωσε στη Χερσόνησο. Σπούδασε Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός. Έχει εργαστεί στο εμπόριο, την οργάνωση επιχειρήσεων και τον τομέα των κτιριακών κατασκευών. Κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο. Ως Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός προωθεί μέσα από τη δουλειά του τα ουδέτερα ενεργειακά κτίρια, τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική καθώς και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είναι ενεργό μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2007. Είναι μέλος σε ομάδες προώθησης του ποδηλάτου, σε πολιτιστικές ομάδες για το χορό και την τέχνη και λαμβάνει μέρος με κάθε ευκαιρία σε δράσεις για την βελτίωση της ζωής στο Ηράκλειο. Είναι φανατικός φιλόζωος, οικολόγος και αντικαπνιστής. Σαν άνθρωπος είναι υπομονετικός, ευγενικός, διπλωμάτης, πειθαρχημένος, με όρεξη για δουλειά. Πιστεύει ότι Πολιτισμός και Ανάπτυξη πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά και αυτό γίνεται μόνο όταν προχωράμε προς το μέλλον παίρνοντας από τη σοφία και τις αξίες του χθες.

kourouniotis-hristos2

Κουρουνιώτης Χρήστος του Μιχαήλ

Μαθηματικός, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε Μαθηματικά στο Λονδίνο, όπου έζησε από το 1973 έως το 1985. Από το 1986 βρίσκεται στο Ηράκλειο, και εργάζεται στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα τελευταία χρόνια ως επίκουρος καθηγητής, με κύριες περιοχές ενδιαφέροντος την υπερβολική γεωμετρία και τη διδακτική των μαθηματικών. Για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ. Από το Μάρτιο του 2013 είναι Γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ.
Εντάχθηκε στο Ρήγα Φεραίο το 1976, και από τότε παραμένει δραστήριος στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εντάχθηκε στην Ε.ΑΡ., τον ΣΥΝ και από την ίδρυσή της στη Δημοκρατική Αριστερά.
Κατοικεί, μαζί με τη Μαρία Αντωνίου και τις δύο κόρες τους, στην περιοχή Βουτών.

kypriotakis-nikos Κυπριωτάκης Νικόλαος του Ρούσου

Γεννήθηκα το 1970 στο Χουδέτσι Πεδιάδος Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδικότητα την Επιστήμη και την Τεχνολογία Τροφίμων. Υπηρέτησα στο Στρατό Ξηράς στη Σάμο. Εργάζομαι σε εργοστάσιο γεωργικών εφοδίων, στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης και εμπορίας με τομέα ευθύνης όλη την Κρήτη. Παντρεύτηκα την καθηγήτρια γαλλικών Μπροτζάκη Ελένη και έχουμε δύο κόρες. Επιπλέον εκπαιδεύτηκα ως επιθεωρητής σε συστήματα HACCP και AGRO, ως εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ, εισηγητής στα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ και εκπαιδευτής ενηλίκων του ΕΚΕΠΙΣ.

Μέχρι σήμερα στη ζωή μου αγωνίστηκα δίκαια, χωρίς να χρησιμοποιήσω αθέμιτα μέσα. Στο Πανεπιστήμιο δεν εντάχθηκα σε κομματικές παρατάξεις, δημιουργήσαμε μια ανεξάρτητη κίνηση φοιτητών και διεκδικήσαμε αυτά που νομίζαμε σωστά. Σα φοιτητής συμμετείχα στην προσπάθεια κατοχύρωσης της ονομασίας «φέτα» αποκλειστικά για την Ελλάδα. Στον επαγγελματικό στίβο συμμετείχα στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Κρήτης με την υπερκομματική κίνηση Παγκρήτια Γεωτεχνική Πρωτοβουλία που σήμερα μετέχει στη διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης.

Manousaki-Chrissi

Μανουσάκη Χρυσή του Βασιλείου

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στο Ηράκλειο. Εργάζομαι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τη φετινή σχολική περίοδο παρέχω εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη (παράλληλη στήριξη) σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια, εργαζόμουν αρκετά χρόνια ως γραμματέας σε συμβολαιογραφείο και ασχολήθηκα επαγγελματικά με το τραγούδι. Έχω πτυχίο αρμονίας και κάνω μαθήματα μονωδίας. Απολαμβάνω τη μουσική, το σύγχρονο χορό και το ποδήλατο στην καθημερινότητά μου. Επιζητώ διαρκώς να μαθαίνω νέα πράγματα. Γνωρίζω Αγγλικά, Γερμανικά και ελάχιστα Ισπανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ρώσικα. Έχω δράσει εθελοντικά σε Μ.Κ.Ο.. Μου αρέσουν οι εξορμήσεις στη φύση, ο κινηματογράφος, η φωτογραφία. Το σημαντικότερο για μένα είναι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και επενδύω το χρόνο μου δημιουργικά μαζί με αγαπημένα πρόσωπα.
Αποφάσισα να εμπλακώ ενεργά σε αυτές τις εκλογές και να πάψω απλά να διαμαρτύρομαι για την πολιτική τόσων χρόνων που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Στηρίζω τη «Μία Κρήτη Περιβάλλον Άνθρωπος» ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος. Με ενδιαφέρει να συνεργαστώ με όσους σέβονται τον άνθρωπο και τη φύση και να προωθήσω θέματα παιδείας και πολιτισμού.

maragakis 

Μαραγκάκης Ιωάννης του Κωνσταντίνου

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1975 και μεγάλωσε στον Προφήτη Ηλία Τεμένους. Είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο ως ελεύθερος επαγγελματίας, στην τεχνική υποστήριξη οδοντιατρικών & ακτινολογικών μηχανημάτων.
Ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και λατρεύει να αναδεικνύει τις ομορφιές του τόπου μας. Είναι ευαισθητοποιημένος με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και την διαχείριση των απορριμμάτων.
Αποφάσισε για πρώτη φορά να λάβει μέρος στις Περιφερειακές εκλογές, γιατί πιστεύει ότι πλέον όλοι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση των καθημερινών μας προβλημάτων, συμβάλλοντας στην επίλυση τους.

 mastoraki

Μαστοράκη Μαρία του Βασιλείου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Χερσόνησο. Είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά. Ως επιχειρηματίας, με μακρόχρονη εμπειρία, θεωρώ ότι έχω βαθιά γνώση της αγοράς και των αναγκών της κοινωνίας μας. Είμαι φιλόζωος, λάτρης της φύσης και βαθιά ευαισθητοποιημένη με τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα του τόπου μας. Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη και μέτοχος της εταιρείας ”Οικολογικές Λύσεις ΕΠΕ - Ecosolutions” που δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας.
Θεωρώ ότι ο κάθε πολίτης θα πρέπει εκτός της καθημερινής του συνειδητής προσπάθειας να μην επιβαρύνει με τις ενέργειές του το περιβάλλον, θα πρέπει να μπαίνει ενεργά μπροστά, όπως και η ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, ώστε να ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό του περίγυρο για τις σωστές περιβαλλοντικές πολιτικές και πρακτικές.

baxevani

Μπαξεβάνη Καλλιόπη του Μιχαήλ

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1968. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και εξωτερικός συνεργάτης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, ενώ για χρόνια εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους. Είναι ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου, μέλος της Ένωσης Πολιτών κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας και τον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την σπηλαιολογία.

Από τα ιδρυτικά μέλη της ανεξάρτητης περιφερειακής παράταξης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ-Περιβάλλον Άνθρωπος», συμμετέχει για 2η φορά στις περιφερειακές εκλογές ως υποψήφια.
papadakis-nikos

Παπαδάκης Νικόλαος του Χριστοφόρου

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης το 1988. Ολοκληρώνω τις σπουδές μου στo T.E.I. Κρήτης στο τμήμα  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, παράλληλα εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας νημάτων και ψιλικών. Από νεαρή ηλικία ασχολούμαι με τα κοινά, με έντονη συμμετοχή στο μαθητικό και στο φοιτητικό κίνημα.

papakostas-taxiarhis Παπακώστας Ταξιάρχης του Χρυσοστόμου

Γεννήθηκα το 1952 στην  Αθήνα. Σπούδασα στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησα το 1975. Στη συνέχεια πήρα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και διδακτορικό στη Μαθηματική Φυσική (γενική θεωρία σχετικότητας), το 1981, από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Μετά τη στρατιωτική θητεία το 1983 άρχισα να διδάσκω στο χώρο της Ανώτατης εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πολυτεχνείο Κρήτης και ΤΕΙ Κρήτης).
Σήμερα είμαι καθηγητής στο Τμήμα Φυσικών πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης στο Παράρτημα Χανίων όπου έχω διατελέσει Προϊστάμενος του Τμήματος και Διευθυντής του Παραρτήματος. Διδάσκω επίσης στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Χατζογιαννάκη με την οποία έχουμε δύο παιδιά, τη Νικάνδρα και το Ζαχαρία.

probonas-mihalis

Προμπονάς Μιχαήλ του Αντωνίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Το 1987 πήρε το πτυχίο του από το Φυσικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την περίοδο 1987-1991 ήταν υπότροφος στο Εργαστήριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος του Ινστιτούτου Πυρηνικής Τεχνολογίας – Ακτινοπροστασίας του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Το 1992 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Ανδριανάκη, Ιατρό Ακτινολόγο, έχει δύο παιδιά και ζει μόνιμα στο Ηράκλειο. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στον τομέα της διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος. Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών και εκλαϊκευμένων άρθρων σε εφημερίδες, περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και βιβλία, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά περιβαλλοντικά προγράμματα. Είναι συγγραφέας και επιμελητής αρκετών βιβλίων, ενώ έχει πραγματοποιήσει πολλές διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για σειρά περιβαλλοντικών θεμάτων. Είναι δραστήριο και ενεργό μέλος στην ΠΚ Ηρακλείου των Οικολόγων Πράσινων. Επίσης είναι μέλος διαφόρων διεθνών και ελληνικών περιβαλλοντικών οργανώσεων, ενώ σε αρκετές από αυτές τις οργανώσεις έχει διατελέσει ή εξακολουθεί να είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων τους.

sarikavazis-nikolaos

Σαρικαβάζης Νικόλαος του Αναστασίου

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο το 1976 όπου και κατοικώ. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά. Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής και έπειτα στην Αλεξανδρούπολη Ν. Έβρου. Αποφοίτησα το 2003 από το ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με την ειδικότητα του Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών. Ήμουν μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Ηρακλείου, πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 29 νηπιαγωγείου Ηρακλείου, ιδρυτικό μέλος της κίνησης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ , ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΝΘΡΩΠΟΣ»  με την οποία συμμετέχω για δεύτερη φορά ως υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές. Σήμερα εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος σε αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Δραστηριοποιούμαι ενεργά στο χώρο της πολιτικής οικολογίας και συμμετέχω ενεργά σε κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές κινήσεις.
 Γνωρίζω τα προβλήματα του τόπου μας και έχω όρεξη και μεράκι να καταπιαστώ μαζί τους. Ζητώ τη στήριξή  σας για να κάνουμε μια νέα αρχή για την Κρήτη. Να γυρίσουμε μια νέα σελίδα ελπίδας και προοπτικής.

 skoulas

Σκουλάς Ιωάννης του Ανδρέα (Χουβαρντάς) και της Ολυμπίας

Γεννήθηκα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 1976 από πατέρα Ανωγειανό και μητέρα Μανιάτισσα. Επέστρεψα στην Κρήτη το 1986 όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην τότε Τεχνική Επαγγελματική Σχολή του Ηρακλείου ως ηλεκτρονικός. Εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος στον κατασκευαστικό τομέα.
Έχοντας γυρίσει σχεδόν όλα τα βουνά του νησιού ως εξερευνητής σπηλαιολόγος και εραστής περιηγητής, μπόρεσα να εκτιμήσω και να αγαπήσω τις τόσο μοναδικές υπόγειες και επίγειες ομορφιές του, τη λαϊκή ιστορία του και τους φιλόξενους ανθρώπους του. Η έγνοια μου να μη χαθούν όλα αυτά και η επιθυμία μου να κοινωνήσουν οι τρεις μου κόρες Ολυμπία, Κατερίνα και Ανδριανή στα μυστήρια του τόπου τούτου, με ώθησαν να συμμετέχω ως ενεργός πολίτης σε κινήσεις και δράσεις που σκοπό έχουν τη διάσωση και προστασία της μικρής μας ηπείρου.
Με λογισμό και μ’ όνειρο λοιπόν, επέλεξα να συμμετέχω σ’ αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την ανεξάρτητη παράταξη «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, Περιβάλλον-Άνθρωπος, η οποία θεωρώ ότι εκφράζει όλες και όλους τους κατοίκους και φίλους της Κρήτης που αγωνιούν για το μέλλον της.

spinthakis

 Σπινθάκης Ευάγγελος του Νικολάου

Κατάγομαι από την Κρήτη όπου έζησα παιδί αρκετό διάστημα στις δύσκολες αλλά και δημιουργικές δεκαετίες του ’50 και ’60. Η επαφή με ανθρώπους και τόπους στα Πιτσίδια και τα Μάταλα, στο Τυμπάκι, στην Αγία Γαλήνη και τις Μέλαμπες και στο Ηράκλειο διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μου.
Σπούδασα πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και πολιτικοποιήθηκα στο φοιτητικό κίνημα εναντίον της δικτατορίας. Εργάστηκα πολλά χρόνια στην βιομηχανία ως στέλεχος εξαγωγών και χρηματοοικονομικών. Αργότερα εργάστηκα στην δημόσια εκπαίδευση και ανέπτυξα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Αθήνα, την Χίο και την Κορινθία. Συμμετέχω σε περιβαλλοντικές οργανώσεις εδώ και τριάντα χρόνια και θεωρώ ότι η σημαντικότερη ιδιότητά μου είναι «παιδί του οικολογικού κινήματος».
Είμαι σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και δραστηριοποιούμαι στην προώθηση μορφών κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας την οποία θεωρώ μοναδική διέξοδο για την χώρα σήμερα.
Ταξιδευτής.

helidonis

 Χελιδώνης Αντώνιος

Του Νικολάου και της Μαρίας. Γεννήθηκε το 1967 στο Ηράκλειο. Η «Περβόλα», το Πανάνειο και ο «Λάκος» ήταν τα όρια της παιδικής γειτονιάς. Σπούδασε γεωπονία στο ΤΕΙ Κοζάνης και στο Α.Π.Θ. Δημιουργεί δεσμούς με την Σαλονίκη και τους ανθρώπους της. Του λείπουν διαρκώς όσο η απόσταση μεγαλώνει από το 1998, όταν χωρίς να γνωρίζει το γιατί επέστρεψε στην γενέθλια πόλη.
Ασχολήθηκε επαγγελματικά με την κηποτεχνία. Επιμορφωτής της ΝΕΛΕ σε προγράμματα ΑμΕΑ. Ωρομίσθιος καθηγητής στο ΑΤΕΙ Κρήτης. Οι ώρες διδασκαλίας που μετράει τον έχουν κάνει καλύτερο άνθρωπο. Τα τελευταία πέντε χρόνια σερβίρει καφέ και αλκοόλ σε γνωστό παλιό στέκι στο κέντρο της πόλης.
Συνεργάτης του Σπύρου Δανέλλη κατά τη θητεία του τελευταίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.[μια πολύτιμη εμπειρία, ικανή να τροφοδοτήσει ένα επόμενο σημείωμα].
Οργανώθηκε στον ΡΗΓΑ το μακρινό 1982. Έκτοτε, σύντροφος και συμπάσχων με το ρεύμα της δημοκρατικής αριστεράς. Με μια ιδιαίτερη έλξη από την κάθε φορά μειοψηφούσα του άποψη. Στην κόκκινη κλωστή αυτής της διαδρομής πλέκει το πράσινο της οικολογίας, το μωβ των δικαιωμάτων, το ουράνιο τόξο της ποίησης. Τα δικά του χρώματα βρήκε στην διακήρυξη της κίνησης «Μια Κρήτη», της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος.
Το 1993 ήταν υποψήφιος στις εθνικές εκλογές στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Οι εφημερίδες έγραφαν για τον «βενιαμίν» του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Αρθρογραφούσε στην ΠΥΞΙΔΑ της ΠΟΛΗΣ [μακροημερεύει] και στο FREEVOX [σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει]. Γράφει και δημοσιοποιεί σκέψεις, κρίσεις και άποψη στο προσωπικό του ιστολόγιο «τετράδιο εξόδου».
Διαζευγμένος, χαζομπαμπάς του επτάχρονου Νικόλα-Κάρολου.


Υποψήφιοι ΡΕΘΥΜΝΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF
damvoglou-fragaki-maria

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Φραγκάκη - Δαμβόγλου Μαρία του Παντελή και της Αικατερίνης

Γεννηθηκε στο Ρέθυμνο το 1952, όπου έζησε μέχρι το πέρας των γυμνασιακών Σπουδών. Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε, διαδοχικά, ως δημοσιογράφος στο περιοδικό "ΓΥΝΑΙΚΑ", ως υπάλληλος του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΤΣΜΕΔΕ) και ως παραγωγός ραδιοτηλεοπτικών Προγραμμάτων στην ΕΡΤ, απ'οπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2009. Σήμερα ασχολείται με βιοκαλλιέργειες και εναλλακτικό τουρισμό στον τομέα της κρητικής διατροφής.
Με θητεία στα κοινά αλλά και ατομικούς αγώνες γιά τη προστασία της φύσης και τη διάσωση και ανάδειξη της πραγματικής εικόνας της Κρήτης, από τα φοιτητικά χρόνια. Ηταν ενεργό μέλος του ελληνικού φεμινιστικού κινήματος (Κ.Δ.Γ) και είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος των μη κερδοσκοπικών εταιριών, "ΖΩΦΟΡΟΣ", πολιτισμός περιβάλλον, ζωοφιλία και της πολιτιστικής - οικολογικής εταιρίας "ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΑΜΒΟΓΛΟΥ".
Παντρεμένη, με παιδιά κι εγγόνι.

verikakis-vaggelis

Βερυκάκης Ευάγγελος του Ιωάννου

Γεννήθηκε το 1966 στον Άγιο Κωνσταντίνο Ρεθύμνου. Σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διατηρεί Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. Είναι παντρεμένος με την Στέλλα Τσατσαράκη από τον Προφ. Ηλία Ηρακλείου και έχουν δύο παιδιά. Από φοιτητής ασχολήθηκε με τα κοινά ως μέλος του Δημοκρατικού Αγώνα και του Ρήγα Φεραίου. Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Φροντιστών Ρεθύμνου και δραστηριοποιείται πολιτικά στο χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς.

geromoustalaki

Γερομουσταλάκη Ελένη του Ευστρατίου και της Άννας

Γεννήθηκα το 1970. Απόφοιτος ΤΕΙ Αθηνών του τμήματος γραφιστικής. Ζω και εργάζομαι (ιδιωτικός υπάλληλος) στην Αθήνα, στο Ρέθυμνο όμως είναι οι ρίζες μου και η Κρήτη είναι το μέλλον. Πιστεύω ότι όλα τα καλά ξεκινούν από το σπίτι μας, το δρόμο μας, το χωριό μας και η περιφέρεια μπορεί να γίνει η ομπρέλα που θα προστατεύει τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή. Συμμετέχω πρώτη φορά ως υποψήφια σε εκλογές.

delibasis

Δελήμπασης Ιωάννης

Του Αντωνίου και της Μαρίας. Γεννήθηκα το 1983 στο Ρέθυμνο Κρήτης. Πέρασα τα παιδικά χρόνια στα Καστελάκια Δήμου Ρεθύμνου και στο κάτω Βαλσαμόνερο. Έχω ασχοληθεί με αγροτικά θέματα και θέματα Νεολαίας. Διαμένω στο Ρέθυμνο και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα. Είμαι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς Ρεθύμνου. Πιστεύω πως μέσα από την κίνηση «Μία Κρήτη Περιβάλλον Άνθρωπος» μπορώ να αγωνιστώ ώστε να προωθήσω θέματα νεολαίας αλλά και θέματα του αγροτικού τομέα.

dermitzakis-dimitrios

Δερμιτζάκης Δημήτριος του Γεωργίου

Γεννήθηκε το 1966 στο Ρέθυμνο όπου και τέλειωσε το σχολείο. Σπούδασε στο Οικονομικό πανεπιστήμιο της Αθήνας (Α.Σ.Ο.Ε.Ε) τα έτη 1984 έως 1989. Ασχολήθηκε ενεργά με το φοιτητικό κίνημα της περιόδου μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς και διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Φοιτητών της σχολής του καθώς και μέλος της Διοίκησης των οικοτρόφων φοιτητών της Φοιτητικής Εστίας του Ε.Μ.Π. Από το 1992 δραστηριοποιήται σαν οικονομολόγος - λογιστής στο Ρέθυμνο και στην Επισκοπή Ρεθύμνου. Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.

kiagias-haralampos

Κιαγιάς Χαράλαμπος του Ζαχαρία

Του Ζαχαρία (Φυσικός) και της Ευαγγελίας-Ελευθερίας, σύζυγος Βασιλικής Πετράκη, πατέρας δύο παιδιών. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου του 1972. Έχει πτυχίο φυσικής από το φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Phd με άριστα από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα τη μελέτη των ακουστικών κυμάτων που παράγονται από τη χρήση laser πάνω σε βιολογικούς ιστούς. Είναι καθηγητής Φυσικής στο Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του παραρτήματος Ρεθύμνου του ΑΤΕΙ Κρήτης. Οι επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί στα καλύτερα και πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του κόσμου και έχουν παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή συνέδρια.
Έχει εκδώσει βιβλίο φυσικής σε πανεπιστημιακό επίπεδο που περιλαμβάνει όλη την ύλη της Φυσικής Μηχανικής.
Τα τελευταία 5 χρόνια είναι πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αρκαδίου – Γεροποτάμου με τεράστιο αγώνα πάνω στην επίλυση των σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων που δημιουργεί μεγάλη εταιρεία στην περιοχή της Σκαλέτας και του Λατζιμά.
Παράλληλα με τα παραπάνω, στον ελεύθερό του χρόνο, ασχολείται με τη στιχουργική. Μέχρι σήμερα έχει γράψει πάνω από χίλια τραγούδια σε στίχους και έχει συμμετάσχει, με δύο τραγούδια του, στον τελευταίο δίσκο του Γιάννη Σαββιδάκη με τίτλο «Με τα φώτα Αναμμένα».

Στις τελευταίες Νομαρχιακές εκλογές συμμετείχε σαν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος Ρεθύμνου.

saridakis

Σαριδάκης Αντώνιος του Γεωργίου

Γεννήθηκα το 1962 στο Ηράκλειο Κρήτης. Πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στο Ηράκλειο, στις Αρχάνες και στο Ροτάσι. Σπούδασα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός - Μηχανικός Υπολογιστών. Ακολούθησε η στρατιωτική θητεία, Λουτράκι, Ξάνθη και Ηράκλειο ως έφεδρος αξιωματικός στο Μηχανικό και στη ΜΟΜΑ.
Από το 1980 στο ΚΚΕ Εσωτερικού, τον Δημοκρατικό αγώνα. Μέλος του Κ.Σ. του Ρήγα Φεραίου... και τώρα στη Δημοκρατική Αριστερά.
Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Από το 1997 κατοικώ στο Ρέθυμνο και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον τομέα της Πληροφορικής.
Εκτιμώ τους ανθρώπους με αποδεδειγμένη ανεξαρτησία που έμαθαν να κουβεντιάζουν, να σχεδιάζουν, να τεκμηριώνουν, να συνθέτουν, να διεκδικούν. Πιστεύω πως αποτελεσματική πολιτική σημαίνει κυρίως προγραμματισμό, προτεραιότητες, έλεγχο, αξιολόγηση, με βασικές έννοιες όπως προκοπή, ποιότητα ζωής, κοινωνική συνοχή, αποδοτικότητα και μέτρο.
Γι΄ αυτό δίνω το παρόν στην Ανεξάρτητη Περιφερειακή Κίνηση Πολιτών "ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ περιβάλλον άνθρωπος".
Με λογισμό και μ' όνειρο.


stepanian

Στεπανιάν Βερζίν του Ταβίκ

Γεννήθηκα στον Πειραιά, λίγο πριν ακουστούν από τη Μελίνα "τα παιδιά του Πειραιά". Ερωτική μετανάστρια, εγκαταστάθηκα στη Κρήτη το 1984. Ζω στη Σητεία όπου μεγάλωσαν τα δυο παιδιά μου. Σπούδασα Γαλλική Φιλολογία κι εργάζομαι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αποφάσισα να συμμετέχω στις εκλογές με τη "Μία Κρήτη" γιατί με έπεισε η γνησιότητα των λόγων της, η καθαρότητα των θέσεων της, ο σεβασμός για τον πολίτη, το περιβάλλον, το μέλλον που οραματίζεται.
Γιατί πλαισιώνεται από ανθρώπους με κοινούς στόχους, πέρα από ατομικά συμφέροντα κι ανταγωνισμούς που χαίρεσαι να κάνεις μαζί τους αυτό το ταξίδι!
Και για έναν ακόμη προσωπικό λόγο: ενσωμάτωσε την ποίηση στην πολιτική!

Fragaki-aristea

Φραγκάκη Αριστέα του Παντελή

H Αριστέα (Τίνα) Φραγκάκη γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στο Ρέθυμνο (Καμαράκι) και το Λύκειο στα Χανιά. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έζησε και εργάστηκε στην Αθήνα, με εξειδίκευση στον τουρισμό και στην οργάνωση συνεδρίων. Υπήρξε για 17 χρόνια στέλεχος του τουριστικού τμήματος του Οργανισμού Λαμπράκη και κατόπιν συνεργάστηκε με άλλες μεγάλες συνεδριακές εταιρίες. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες.
Τα τελευταία τρία χρόνια επέστρεψε στην Κρήτη και ζει στο Πάνορμο, όπου συνεχίζει την επαγγελματική της δραστηριότητα.
Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Νεοφώτιστο, εντεταλμένο επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Έχει έντονη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά ενώ αναπτύσσει δραστηριότητα στο θέμα της προστασίας και σωστής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, αλλά και της κακομεταχείρισης και εγκατάλειψης των δεσποζόμενων.

 

Υποψήφιοι ΧΑΝΙΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF
Thanos

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

Βλαδίμηρος Θάνος του Γεωργίου

Γεννήθηκα στην Αθήνα και ζω στα Χανιά. Είμαι Φυσικός του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά. Μιλώ αγγλικά και ρωσικά. Παρακολούθησα από νωρίς ειδικά σεμινάρια στην οικολογία. Σήμερα είμαι συνταξιούχος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης. Η γενικότερη σχέση μου με την οικολογία και τη φύση με οδήγησε στη ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ που έχει αντίστοιχους στόχους.

anastasiadi-katerina

Αναστασιάδη Αικατερίνη του Παναγιώτη

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια. Το 2013 αποφοίτησα από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου και έκτοτε κατοικώ στα Χανια όπου σπουδάζω στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Αποτελώ μέλος των Νέων Πράσινων και δραστηριοποιούμαι σε θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, την καταπολέμηση των διακρίσεων, του ρατσισμού και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υποστηρίζω και θεωρώ αναγκαία την συμμετοχή των νέων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων όποια βαθμίδα και αν αυτές αφορούν. Οι νέοι αποτελούν σημαντικό μέρος της κοινωνίας το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπο με τα σκληρά μέτρα και τις συνέπειες που προκάλεσαν οι αποφάσεις των προηγούμενων γενεών και θα συνεχίσουν να ζούν με τις συνέπειες των αποφάσεων και πράξεων του μέλλοντος, δικαιούνται επομένως τον λόγο στην χάραξη της πορείας της γενιάς τους και των ανερχόμενων γενεών.

anipsitaki-vasileia

Ανηψητάκη Βασιλεία του Ανδρέου

Γεννήθηκα (1956) και μεγάλωσα στη Σητεία της Κρήτης. Σπούδασα στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησα το 1980. Εργάστηκα ως Αρχιτέκτονας στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και στην Αθήνα (1980 – 2014) ενώ συγχρόνως έχω μαθητεύσει σε: Ζωγραφική, Εγκαυστική ( γνωστή από τα πορτρέτα «φαγιούμ»), Τοιχογραφία (φρέσκο), Υφαντική, Αραβική Καλλιγραφία κ.α. Ζω και εργάζομαι σε Αθήνα και Κρήτη, είμαι διαζευγμένη και έχω δυο παιδιά που γι' αυτά είμαι υπερήφανη. Mελετώ εδώ και περίπου 10 χρόνια την Ιστορία και την Τέχνη της Ανατολικής Μεσογείου. Οι κοινοί τόποι, τα κοινά αιτούμενα ζωής, τα κοινά στοιχεία πολιτισμού των λαών, οδηγούν τα βήματά μου σε κινήσεις προσέγγισης, ανταλλαγής και αλληλεγγύης.
Ως πολίτης και αρχιτέκτονας είμαι αντίθετη με τις φαραωνικού τύπου “επενδύσεις”, που εδώ και χρόνια καταστρέφουν τη γη μας. Η ευαίσθητη επανάχρηση υφισταμένων οικιστικών συνόλων αλλά και μεμονωμένων κτισμάτων πιστεύω πως είναι μια δύσκολη αλλά εφικτή πρόταση για την ήπια ανάπτυξη, που αφουγκράζεται τον παλμό του τοπίου και νοιάζεται για τη δημιουργική απασχόληση των νέων ανθρώπων στον τόπο μας.
Τα παραπάνω καθώς και το προφίλ της κίνησης “ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ” με τον αγώνα για τη θετική πρόταση, χωρίς τον στείρο καταγγελτικό λόγο, με οδηγούν στις γραμμές της.

arnellos

Αρνέλλος Ιωάννης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Έζησε στην Κρήτη, Ιεράπετρα, Σητεία και Χανιά όπου διαμένει μόνιμα πλέον. Σπούδασε στην Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και εργάζεται ως μελετητής δασολόγος. Φροντίζει να επιμορφώνεται συνεχώς σε θέματα του επαγγέλματος του, της οικολογίας και της τεχνολογίας. Έχει συμμετάσχει σε μελέτες χωροταξικές, διαχειριστικές, καταγραφής δεδομένων πεδίου, αλλά αγαπάει την γεωργία που προς το παρόν ασκεί. εντελώς ερασιτεχνικά. Ενδιαφέρθηκε από την νεαρή ηλικία του για τη φύση και αυτό αποτέλεσε οδηγό για την προσωπική του εξέλιξη. Συνέβαλλε στο ξεκίνημα της συστηματικής περίθαλψης άγριων ζώων στην Ελλάδα από το 1986 και συνεχίζει μέχρι σήμερα σαν ιδρυτικό μέλος και επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΝΙΜΑ. Είναι μέλος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς από την ίδρυση του φορέα μέχρι σήμερα. Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και φυσικά συμμετέχει σε δράσεις Περιβαλλοντικών ΜΚΟ με ιδιαίτερη προτίμηση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση παιδιών και νέων. Είναι διαζευγμένος και έχει ένα παιδί 8 ετών.

damvoglou-katerina

Δαμβόγλου Αικατερίνη του Κωνσταντίνου και της Μαρίας

Γεννήθηκα στα Χανιά το 1982 όπου και έμεινα μέχρι που τέλειωσα το Λύκειο. Σπούδασα θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έχω μάστερ στο σωματικό θέατρο από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εργάζομαι ως ηθοποιός θεάτρου στην όπερα του Λονδίνου και σε ανεξάρτητες παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη ενώ παράλληλα μαζί με τον σύζυγό μου επίσης ηθοποιό, γράφουμε σκηνοθετούμε και παίζουμε σε δικά μας έργα. Μιλώ αγγλικά και γαλλικά
Αντίθετα με τους νέους που φεύγουν από την Ελλάδα εμείς αποφασίσαμε να επιστρέψουμε φέτος και να έχουμε μόνιμο τόπο κατοικίας μας την Κρήτη και τα Χανιά που λατρεύω, όπου και διαμένουμε όποτε μας το επιτρέπουν οι επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Εδώ με βρήκαν οι εκλογές και δέχτηκα με χαρά να συμμετάσχω στο συνδυασμό "ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ περιβάλλον- άνθρωπος" αφού έχω από κοντά παρακολουθήσει την συνεπή πορεία του και οι αρχές του με βρίσκουν σύμφωνη.

kalivianaki-aikaterini

Καλυβιανάκη Αικατερίνη του Ιωάννη

Γεννήθηκε το 1957 στα Χανιά όπου και ζει μόνιμα. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Συμμετέχει ενεργά σε ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πολιτική προστασία, την κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη αλλά και σε ομάδες για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχει εργαστεί σε διάφορες επιχειρήσεις των Χανίων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και στον τομέα της σίτισης αλλά και σαν γραμματέας σε δικηγορικό γραφείο. Παράλληλα επιμορφώνεται σε θέματα διαχείρησης κινδύνων και κρίσεων, ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, αλλά και σε θέματα περιφεριακής, αειφόρου ανάπτυξης και τουρισμού. Συμμετέχει εθελοντικά στην πολιτική προστασία. Εχει λάβει μέρος σε πυροσβέσεις αλλά και περιπολίες πυροπροστασίας, σε αναζητήσεις εξαφανισμένων ατόμων αλλά και στη στήριξη αθλητικών γεγονότων και διάφορων κοινωνικών εκδηλώσεων. Από το 2002 είναι ενεργό μέλος της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων καθώς και σε διαφόρες επιτροπές και κινήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική πρόνοια, τα διακιώματα των μεταναστών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Από το 2003 είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων.

kandylas-serafeim

Κανδύλας Σεραφείμ του Κωνσταντίνου

Γεννήθηκε στο Μοσχάτο Καρδίτσας το 1962. Μένει μόνιμα στα Χανιά από το 1981. Ηταν ιδιοκτήτης του «ΚΑΝΝΑΒΙSHOP» στα Χανιά μέχρι την «επιχείρηση ξεριζώματος παντελονιών» από την αστυνομία. Από τότε δουλεύει ως επιπλοποιός –και όχι μόνο…
Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων Χανίων και ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα.

 koutsoumpas

Κουτσούμπας Πέτρος του Νικολάου

Γεννήθηκε το 1955 στο Ρέθυμνο. Ιδρυτικό μέλος της ΕΚΟΝ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ Χανίων. Συμμετέχει στα κινήματα, «συνοικιών» της Αθήνας, υποψηφίων εισαγωγής ΑΕΙ ως αντιπρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής και στο κίνημα για την ψήφο στα 18. Eκλέγεται μέλος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. φοιτητών ΑΣΟΕΕ. Συμμετέχει στην Β’ πανελλαδική του ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ως μέλος του Κ.Σ. Ιδρυτικό μέλος των Ανεξάρτητων και Αυτόνομων Φοιτητικών Συσπειρώσεων με τις οποίες εκλέχτηκε στο Κ.Σ. της ΕΦΕΕ. Συμμετέχει στους αγώνες για την κατάργηση του Ν815, την απελευθέρωση των φυλακισμένων αγωνιστών και την αλληλεγγύη στους διωκόμενους τούρκους αγωνιστές της αριστεράς. Αγωνίστηκε για τον εκδημοκρατισμό του στρατού μέσα από τις επιτροπές στρατιωτών ναυτών και σμηνιτών. Μετά τη θητεία του εντάσσεται στην ΕΚΟ. Συμμετέχει στην λειτουργία ιστορικών χώρων της ανεξάρτητης ροκ σκηνής, όπως ο «Πήγασος», το «127DB» και το «ΑΝ» και ιδρύει την ανεξάρτητη δισκογραφική «PEGASUS Records». Ασχολείται ενεργά με τα δικαιώματα των ζώων και παρακολουθεί τις διεργασίες του μη εξουσιαστικού χώρου και τα υπόγεια κινήματα.
Με την Μία Κρήτη ξαναστρατεύεται πολιτικά στην μάχη για μία περιφερειακή αυτοδιοίκηση που θα εξυπηρετεί τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
H υποψηφιότητα του σηματοδοτεί μια μεγάλη προσπάθεια για την υπεράσπιση της άγριας ζωής, της πανίδας, της χλωρίδας δηλαδή της άγριας ψυχής της Κρήτης.

markakis

Μαρκάκης Ευάγγελος του Στυλιανού

Πρώην Τραπεζικός υπάλληλος, πεζοπόρος της Ζωής και των Βουνών, κολυμβητής, ιστιοπλόος, μοτοσυκλετιστής. Ασίγαστος θηρευτής εμπειριών, εικόνων, λογισμών και ονείρων, από την πιο μικρή γωνιά του δωματίου προς το φως του παραθύρου, έως την κορυφή των βουνών προς την άπλετο θέα της πολύπλευρης φύσης, ανθρώπινης και άλλης. Κατασκευαστής κειμένων για την ανθρώπινη κατάσταση.

Papadaki-Alexandra

Παπαδάκη Αλεξάνδρα

του Αριστείδη Παπαδάκη και της Καλλιόπης Σπυριδάκη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησα από τη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης το 2011 κι έπειτα εργάστηκα στο Ηράκλειο για 2 χρόνια, παράλληλα ως Αρχιτέκτονας και ως Γραφίστρια. Έχοντας πάρει ήδη μία κατεύθυνση σε θέματα διατήρησης πολιτισμικής κληρονομιάς και κοινωνικής ένταξης από τις σπουδές μου στην αρχιτεκτονική, το 2012 αποφάσισα να επεκτείνω τις γνώσεις μου σε θέματα βιώσιμης αρχιτεκτονικής και αειφόρου ανάπτυξης, οπότε διάλεξα την Σουηδία. Επί του παρόντος, ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό μου με τίτλο, “Σχεδιασμός για βιώσιμη ανάπτυξη” στο Chalmers University στο Γκέτεμποργκ, διεκπεραιώνοντας την ενός έτους διατριβή μου πάνω σε θέματα σχεδιασμού κοινωνικής, οικονομικής και οικολογικής βιωσιμότητας του δομημένου περιβάλλοντος. Παράλληλα, είμαι μέλος μίας ομάδας που αναπτύσσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατοικιών στην Τανζανία σε συνεργασία με την Unesco και άλλους διεθνείς οργανισμούς. Όραμά μου είναι να μεταφέρω σύντομα τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου στην Κρήτη και να αφιερώσω τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για μία βιώσιμη αστική μεταμόρφωση.

papadomanolaki

Παπαδομανωλάκη Άννα-Αναστασία του Κωνσταντίνου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά και τον Αποκόρωνα. Σπούδασα αρχαιολογία στα Ιωάννινα, συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Παρίσι με ειδίκευση στην βυζαντινή αρχαιολογία. Σήμερα δραστηριοποιούμαι στο τομέα του οικοτουρισμού και παράλληλα εκπονώ μία διδακτορική διατριβή, με το σύστημα της συνεπίβλεψης στα πανεπιστήμια EPHE- Sorbonne και Θεσσαλίας, για την εντοίχια ζωγραφική του δεκάτου τετάρτου αιώνα στην Κρήτη. Τα τελευταία χρόνια ζω μεταξύ Αθήνας και Χανίων. Συμμετέχω και στηρίζω τις δράσεις της Οικολογικής πρωτοβουλίας Χανίων. Με την υποψηφιότητά μου επιθυμώ να στηρίξω το έργο και το όραμα της «Μία Κρήτη Περιβάλλον- 'Άνθρωπος».

papadoperakis

Παπαδοπεράκης Γεώργιος του Λεωνίδα

Γεννήθηκε στην Κίσσαμο των Χανίων το 1968. Αποφοίτησε από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηρακλείου το 1991. Από το 1995 ζει μόνιμα στο Ηράκλειο. Είναι νοσηλευτής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και έχει λάβει την Χειρουργική ειδικότητα. Ενεργός blogger, αναπτύσσει, γράφει και συντηρεί το ιστολόγιο Memorandum Days με άρθρα γνώμης και χρονογραφημάτα. Στηρίζει επίσης τα έργα Ελεύθερου Λογισμικού, συμμετέχει στις κοινότητές του. Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων και υποστηρικτής της πολιτικής οικολογίας.

roumeliotou

Ρουμελιώτου Κερασούλα του Αναστασίου

Γεννήθηκα το 1986 στη Θεσσαλονίκη και ζω στα Χανιά από το 2004. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια ειδικεύτηκα σε θέματα Ε.Ε. πραγματοποιώντας ένα μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Institut d’Études européennes, στις Βρυξέλλες. Εργάστηκα ως βοηθός Τύπου και Επικοινωνίας στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην ΕΕ και έπειτα στη Διεύθυνση Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Από το 2012 βρίσκομαι στα Χανιά όπου διδάσκω μαθήματα γαλλικής γλώσσας. Συμμετέχω με τη «Μια Κρήτη, περιβάλλον – άνθρωπος» γιατί θέλω η Κρήτη να αποτελέσει πρότυπη περιφέρεια σε πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο.

siganou

Σιγανού Χαρίκλεια του Εμμανουήλ

Γεννήθηκα το 1971 στην Ιεράπετρα. Σπούδασα στο τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων στο ΑΤΕΙ Ηρακλείου, έκανα σπουδές για τον Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ και φοιτώ στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ζω στα Χανιά.
Είμαι στη "ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ" γιατί αγαπώ την ευθύνη, την Κρήτη μου, τους ανθρώπους, το περιβάλλον. Έχω όραμα, στόχους και χρέος να αγωνιστώ για ποιότητα ζωής μαζί με όλους μας.

Tilka

Τίλκα Μόιρα του Άντων

Η Μίρα Τίλκα γεννήθηκε στην Αλβανία και ζει στην Ελλάδα 18 χρόνια. Δραστηριοποιείται πολιτικά σε θέματα που αφορούν  τα ανθρώπινα δικαιώματα το μεταναστευτικό την προστασία των ζώων και το φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον της εργασίας της ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών του Σ.Δ.Ε.
Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότητας Κρήτης.
Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων και της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων.

Υποψήφιοι ΛΑΣΙΘΙΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF
spyridakis

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Σπυριδάκης Γεώργιος του Μιχαήλ

Γεννήθηκα στην Αυστραλία το 1975. Σπούδασα αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο πανεπιστήμιο Portsmouth-school of Αrchitecture. Από το 2003, διατηρώ γραφείο στη Σητεία και ασχολούμαι με την την μελέτη κατοικιών, πολυκατοικιών, καταστημάτων και δημοσίων έργων, παράλληλα συνεργάζομαι με ομάδες αρχιτεκτόνων και έχω συμμετάσχει σε πανελλήνιους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.
Είμαι μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Σητείας και μέλος του Θεάτρου Σητείας, όπου έχω συμμετάσχει ως ηθοποιός και ως σκηνογράφος. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το άθλημα της ιστιοσανίδας, της ιστιοπλοϊας, της αναρρίχησης και την εξερεύνηση φαραγγιών-σπηλαίων.
Πιστεύω πως η νέα αιρετή Αντιπεριφέρεια Λασιθίου πρέπει να έχει καταλυτικό ρόλο στην προγραμματική συνεννόηση των Δήμων του Λασιθίου, ώστε αποφάσεις και διεκδικήσεις να αφορούν τεκμηριωμένα στο συνολικό όφελος της περιοχής, των πολιτών και του περιβάλλοντος. Φιλοδοξούμε στη ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ το Λασίθι που ταλανίζεται από τον τοπικισμό να δώσει το παράδειγμα της συνεννόησης για όλη την Κρήτη.

voutiraki

Βουτυράκη Αικατερίνη του Ιωάννη και της Ελένης

Κατάγεται από το Χαμέζι Σητείας. Γεννήθηκε το 1969, είναι παντρεμένη και έχει δυο κόρες 8 και 15 ετών. Αποφοίτησε το 1994 από το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Αθηνών και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως πωλήτρια. Σήμερα εργάζεται στη βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Κρήτης ως βιβλιοθηκονόμος. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, της Ένωσης Πολιτών κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας και της Ζωόφιλης Δράσης. Υπηρέτησε ως γραμματέας και πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού του ΤΕΙ Κρήτης, και ως γραμματέας στη Ζωόφιλη Δράση. Σήμερα είναι γραμματέας στο Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Κρήτης. Είναι ενεργός πολίτης στο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ζώων, και του περιβάλλοντος.

kastani-eleni

Καστάνη Ελένη του Δημητρίου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κρήτη, στη Σητεία, μέχρι και την τρίτη γυμνασίου. Τέλειωσα το λύκειο στα Εξάρχεια, μπήκα στο πανεπιστήμιο στη Βιομηχανική Θεσσαλονίκης κι αμέσως μετά στη δραματική σχολή του Βεάκη απ’ όπου αποφοίτησα το 1985. Έπαιξα στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και Λάρισας και στο Ελεύθερο Θέατρο κυρίως σε κωμωδίες. Χαρακτηριστικές επιτυχίες “Λυσιστράτη” στο Εθνικό, “Το τρέντυ θα σφυρίξει τρεις φορές” στο Χορν, “Το καθάρσιο - Βεγγέρα” στο Πόρτα, “Ιστορίες Αιδοίου” στο Αυλωνίτης, “Σουέλ” στο Θέατρο Τέχνης, “Τα κορίτσια με τα μαύρα” στο Αλίκη και τώρα παίζω τις “Φόνισσες της Παπαδιαμάντη”. Εκτός από τη συνεχή παρουσία στο Θέατρο έχω συμμετάχει σε ταινίες που διακρίθηκαν όπως Δεκαπενταύγουστος, Safe Sex, Νήσος Ι - ΙΙ. Επίσης συμμετείχα σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές.
Η συμμετοχή μου στη ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ σχετίζεται με την αγάπη μου στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα και στη πίστη μου σε αξιόλογους ανθρώπους που τους γνωρίζω χρόνια και τους εκτιμώ.

Metzogiannaki-Tzortzi

Μετζογιαννάκη - Τζώρτζη Άννα του Εμμανουήλ

Γεννήθηκα στην Τουρλωτή Σητείας. Μένω στον Άγιο Νικόλαο. Είμαι παντρεμένη με τον Μανόλη Τζώρτζη που διατηρεί εμπορικό κατάστημα και έχω δύο κορίτσια, τη Χρύσα, φοιτήτρια Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών και την Καλλιόπη, μαθήτρια Δημοτικού. Έχω τελειώσει ιδιωτική σχολή Νηπιοβρεφοκομίας και τώρα φοιτώ στο ΚΕΚ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Tourism Management and Marketing. Έχω εργαστεί ως: Νηπιαγωγός στον παιδικό σταθμό «ΣΕΡΑΦΙΝΟ», Εκπαιδεύτρια στο Κέντρο Ημέρας του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου, Γραμματέας και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο Κέντρο Επιχειρηματικής Πληροφόρησης & Μελετών για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της κας Μαρκάκη Μαρίας. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως Προϊσταμένη Ορόφων στα ξενοδοχεία MIRAMARE RESORT και ARIADNE BEACH.
Το χρονικό διάστημα 2007-2009 ανέλαβα εθελοντικά τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Αγίου Νικολάου ως Υπεύθυνη Προσωπικού και Ειδική Σύμβουλος. Το 2013 μέχρι σήμερα είμαι μέλος του Δ. Σ. του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου. Είμαι εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Αγαπώ τον τόπο μου και αγωνιώ για το μέλλον του! Μέσα από την ανεξάρτητη περιφερειακή κίνηση πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, Περιβάλλον-Άνθρωπος» μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ για την πραγμάτωση ενός οράματος προόδου για το νησί μου.

skarvelakis

Σκαρβελάκης Ευάγγελος του Εμμανουήλ

Γεννήθηκα το 1959, είμαι παντρεμένος  με ένα παιδί. Σπούδασα οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ, τραπεζικός υπάλληλος, δούλεψα πολλά χρόνια στη Σητεία και εδώ και 7 χρόνια στο Ηράκλειο.
Ερασιτέχνης φωτογράφος, βιοκαλλιεργητής (μέλος της Ομάδας Βιοκαλλιεργητών Σητείας), πρώην έφορος στο Βόλεϊ στον Σητειακό Αθλητικό Όμιλο, μέλος της Οικολογικής Ομάδας Σητείας.
Συμμετέχω στη ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ για να στηρίξω τη διαρκή προσπάθεια του Αντώνη Ανηψητάκη και των άμεσων συνεργατών του οι οποίοι ως ενεργοί πολίτες δρουν μέσα από διάφορες κοινωνικές ομάδες με κύρια χαρακτηριστικά την ηθική, τη συνέπεια, την αξιοκρατία, την αντικειμενικότητα, την οικολογία, την συνυπευθυνότητα. Πολίτες που έχουν το θάρρος να αντιπαρατεθούν στα τοπικιστικά και μικροκομματικά συμφέροντα με τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες απόψεις, με θέσεις που σέβονται τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον. Πολίτες που μάχονται ανιδιοτελώς για το σύνολο της κοινωνίας της Κρήτης και που προσπαθούν να δημιουργήσουν τις βάσεις ή να στηρίξουν κάθε προσπάθεια που γίνεται για μια πραγματικά αειφόρο ανάπτυξη στο νησί. Μια ανάπτυξη που σέβεται τον άνθρωπο, τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης. Μια ανάπτυξη που προστατεύει και αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον του νησιού, που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, που κάνει τους ντόπιους υπερήφανους και τους επισκέπτες να θέλουν να ξανάρθουν στην Κρήτη.


stagias-ioannis

Στάγιας Ιωάννης του Νικολάου

Γεννήθηκα το 1969 στις Σπέτσες καταγόμενος από την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Μεγάλωσα στην Αθήνα και σπούδασα στο εκεί Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Από το 1996 ζω στη Μυρσίνη Σητείας απ’ όπου και η μισή καταγωγή μου. Εργάζομαι ως γεωπόνος σύμβουλος μελετητής. Αγαπώ την κυρία Αθηνά και μαζί χαιρόμαστε δυο κόρες.
Με την υποψηφιότητά μου εκφράζω την υποστήριξή μου στο συνδυασμό "Μια Κρήτη". Μεταξύ άλλων στη "Μια Κρήτη":

Σχεδιάζουμε για όλους αντί να ελισσόμαστε για τους δικούς μας ψηφοφόρους.
Φωνάζουμε ότι τα όρη ανήκουν πρώτα στον κτηνοτρόφο, το μελισσοκόμο, τον κυνηγό και τον περιηγητή και έπειτα στις εταιρείες που ποντάρουν στην ηλεκτρική ενέργεια.
Μας συμφέρει να έχουμε ικανοποιημένους τουρίστες εκεί ακριβώς που πίνουμε κι εμείς τον καφέ μας και όχι ανικανοποίητους μαντρωμένους μέσα σε τεχνητούς "παραδείσους".
Ενισχύουμε τους ντόπιους γεωργούς για την τοπική οικονομία αλλά και την οικολογία και την κοινωνία.
Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το νερό είναι σημαντικότερο από τα χαρτονομίσματα.
Αγαπούμε το χωριό μας, αλλά καταλάβαμε ότι δεν είναι ανώτερο από τα διπλανά χωριά.
Προωθούμε την ποικιλία έναντι της καθαρότητας (από τη φυτοκοινωνία μέχρι την κοινωνία των ανθρώπων).
Αντί της φτήνιας, της υπερκατανάλωσης, του μηρυκασμού, της ύβρεως και της ασχήμιας διψάμε για την ποιότητα, το μέτρο και την αρμονία.

tsakalakis-dimitrios

Τσακαλάκης Δημήτριος του Κλεόβουλου

Σπούδασε στο Catholic University of America της Ουάσιγκτων (1980-1984) και στο Universitat Der Kunste (Πανεπιστήμιο των Καλών Τεχνών) του Βερολίνου (1984-1987). Εργάστηκε στα γραφεία ALPHATEC P.C., Ουάσιγκτων, και K. Brenner & B. Tonon στο Βερολίνο. Το έργο του περιλαμβάνει πολεοδομικές μελέτες, διαμορφώσεις δημοσίων χώρων, κτίρια διαφόρων χρήσεων, καθώς και διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς: Δημαρχείο Ιτάνου, 2001 (1ο βραβείο), Δημαρχείο Μακρύ Γιαλού, 2003 (2ο βραβείο), «Πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάδειξη και επανάχρηση των δυτικών νεωρίων και του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου στο λιμάνι Ηρακλείου», 2010 (3ο βραβείο), Πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός «Μελέτη ανάπλασης της Πλατείας Σχίσματος Ελούντας», 2012 (1ο βραβείο), Πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός «Ανάπλαση της λιμενικής ζώνης περιοχής Κουμ Καπί πόλης Χανίων», 2013 (1ο βραβείο). Το έργο του έχει εκτεθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Biennale Βενετίας, Biennale Αρχιτεκτονικής Τοπίου Βαρκελώνης, Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, «Τοπία Εκμοντερνισμού – Ελληνική Αρχιτεκτονική ΄60 - ΄90», κ.ά.) και δημοσιευθεί σε αρχιτεκτονικές εκδόσεις και περιοδικά (Neues Bauen Heute, περιοδικά «Τεύχος», «Θέματα Χώρου + Τεχνών», κ.ά.). Έχει δώσει διαλέξεις (Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, Αρχιτεκτονική Σχολή Βόλου, Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου). Διδάσκει στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης από το 2005.

Tsoumpos

Τσουμπός Αντώνιος του Φωτίου

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1958. Σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Έχω υπηρετήσει σε σχολεία του Ν. Έβρου, της Β. Εύβοιας, της Αθήνας και τα τελευταία χρόνια υπηρετώ στο ΕΠΑΛ της Νεάπολης Λασιθίου. Μετεκπαιδεύτηκα στη Βιβλιοθηκονομία και υπήρξα υπεύθυνος της σχολικής βιβλιοθήκης του ΕΠΑΛ Νεαπόλεως για οκτώ χρόνια. Είμαι παντρεμένος με την αρχιτεκτόνισα Ε. Ανδριοπούλου και έχουμε δυο κόρες. Επιλέξαμε να ζήσουμε στη Κρήτη γιατί ο τόπος αυτός δίνει μια ανθρώπινη "διάσταση" στην καθημερινότητα μας. Συμμετέχω στο συνδυασμό «Μια Κρήτη» γι αυτό ακριβώς που δηλώνει και ο τίτλος του συνδυασμού, Μια Κρήτη δηλαδή χωρίς τοπικισμούς, μικροπολιτικές και πελατειακά δίκτυα.

Fotinaki

Φωτεινάκη Βιργινία του Δημητρίου

Γεννήθηκα στην Σητεία το 1983, παιδικά χρόνια στο Καρύδι, δημοτικό Γυμνάσιο στο Παλαίκαστρο, Τεχνικό Λύκειο στη Σητεία και ΙΕΚ πληροφορικής Αμαλιάδας. Από το 2005 δουλεύω στη Σητεία ως ιδιωτική υπάλληλος. Είχα τη χαρά να μεγαλώσω σε ένα όμορφο χωριό και να είμαι μέλος της πολυμελούς οικογένειας του Δημήτρη και της Δέσποινας Φωτεινάκη. Ενδιαφέρθηκα για την πολιτική αρχικά λόγω του πατέρα μου, πού ήταν για χρόνια πρόεδρος στο χωριό. Είδα πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας, ιδιαίτερα σήμερα, ιδιαίτερα των νέων.
Βλέπω στη ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ μια καθαρή φωνή που με εμπνέει γιατί δείχνει μια άλλη προοπτική για τον τόπο μου. Βλέπω πόση ζωή έχουν δώσει στο χωριό μου οι σπηλαιολόγοι που επισκέπτονται τα σπήλαια του οροπεδίου Καρυδίου και πιστεύω πως μέσα από τη Μια Κρήτη θα ενισχύσουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν τα μοναδικά μας θέλγητρα επωφελώς για τον τόπο και την κοινωνία.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης

E-mail Εκτύπωση PDF

Αντώνης Ανηψητάκης

Αντώνης Ανηψητάκης του Ανδρέα

Γεννήθηκα το 1955 στον Άγιο Νικόλαο. Παιδικά χρόνια στη Σητεία. 6η Δημοτικού και Γυμνάσιο στο Kολλέγιο Aθηνών. 1974-1980, σχολή Πολιτικών Mηχανικών EMΠ. Mετά το στρατό εγκαθίσταμαι στη Σητεία (1983), όπου εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Παντρεμένος από το 1984 με την Τζίνα Στεπανιάν, καθηγήτρια Γαλλικών, έχουμε δυο παιδιά, τη Μαντλέν 27, Μηχανικό Περιβάλλοντος και τον Αντρέα 24, γυμναστή.

Aπό μαθητής στα κοινά. Δημοκρατικός Aγώνας, Pήγας, πρόεδρος της Πολιτιστικής Kίνησης Nέων Σητείας, αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Kρητών, πρόεδρος της Nομαρχιακής Eπιτροπής Λασιθίου του TEE, μέλος της Διοικούσας και της Aντιπροσωπείας του TEE/TAK, της Kεντρικής Eπιτροπής του ΣYN και τώρα της ΔΗΜΑΡ, μέλος της Οικολογικής Ομάδας Σητείας και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού εν Σητεία, που δυστυχώς δεν υπάρχει πια, νομαρχιακός σύμβουλος με το «Λασίθι στην Πλώρη» και περιφερειακός σύμβουλος με την Μια Κρήτη, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΝΘΡΩΠΟΣ ως το 2011, οπότε με χαρά παρέδωσα στον Αριστείδη Παπαδάκη υλοποιώντας την αρχή της εναλλαγής, αναδεικνύοντας τον πλούτο αυτής της παράταξης.

Θεωρώ την πολιτική υπέρτατη τέχνη, κοινωνική ποίηση, άσκηση καινοτομιών και προωθητικών συνθέσεων. Απολαμβάνω την τιμή να συγγράφω εδώ και τέσσερα χρόνια με εκλεκτούς συντρόφους το τελευταίο και καλύτερο πολιτικό συλλογικό ποίημα της ζωής μου, τη Μια Κρήτη, πιστεύοντας βαθιά πως έχει πολλά να δώσει στο νησί μας.