Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

Νέες εναλλακτικές μορφές οικονομίας

E-mail Εκτύπωση PDF

lets1Για να διατηρήσουμε την ποιότητα ζωής μας σε συνθήκες κρίσης

Πρόταση για τη δημιουργία εναλλακτικών δομών κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας όπως οι συνεταιρισμοί καταναλωτών - παραγωγών και οι τράπεζες χρόνου (LETS, Local Exchange Trading Systems ή Συστήματα Τοπικών Ανταλλαγών) για την ανταλλαγή υπηρεσιών ανάμεσα στους πολίτες.

Περισσοτερα...

Το μέγεθος μετράει και για τα ψάρια

E-mail Εκτύπωση PDF

sparosΚάθε χρόνο τα ψάρια στις θάλασσές μας όλο και λιγοστεύουν. Τι σχέση όμως μπορεί να έχει αυτό με τα ψιλά και νόστιμα ψαράκια που μας σερβίρουν στις ψαροταβέρνες ή αγοράζουμε στις ψαραγορές; Μεγάλη! Αυτά τα μικρά ψάρια που μας πουλάνε ως εκλεκτό μεζέ είναι ο γόνος, ψάρια δηλαδή σε μικρή ηλικία που αλιεύθηκαν πριν φτάσουν στο στάδιο της αναπαραγωγής.

Περισσοτερα...

Μόνιμος παραβάτης για την αλιεία στη Μεσόγειο η Ελλάδα

E-mail Εκτύπωση PDF

Μόνιμος παραβάτης του ευρωπαϊκού κανονισμού για την αλιεία στη Μεσόγειο το ελληνικό κράτος. Το Αρχιπέλαγος ενημερώνει το Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων και την Επίτροπο κα Δαμανάκη.

Περισσοτερα...

Κατεδαφίσεις των τσιμεντένιων ακτών της Ισπανίας!

E-mail Εκτύπωση PDF

ispania-tsimento-aktes01ΙΣΠΑΝΙΑ – ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ. Στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, η Ισπανία κατεδαφίζει πολυόροφα κτήρια παραθεριστικής κατοικίας που ξεφύτρωσαν στις ακτές της από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80.

Περισσοτερα...

Προστατεύοντας τον πλούτο της γης ενός κατώτερου θεού...

E-mail Εκτύπωση PDF

 erimopoiisi17 Ιουνίου, 2010. Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης στο Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας 2010…

Στη φετινή συγκυρία των δύο παγκόσμιων ‘γιορτών’, η Διεθνής Σύμβαση για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης εστιάζει στην εδαφική βιοποικιλότητα με σύνθημα «Βελτιώνοντας το έδαφος οπουδήποτε βελτιώνεται η ζωή παντού» για να υπογραμμίσει ότι η υποβάθμιση του εδάφους, η ερημοποίηση και η ξηρασία επηρεάζουν δραματικά τη βιοποικιλότητα του έδαφους, το θεμέλιο της περιβαλλοντικής και κοινωνικο-οικονομικής ευημερίας.

Περισσοτερα...

Τα αδέσποτα

E-mail Εκτύπωση PDF

adespota-solonoskaiknossou-adespoto-odos-ermi-iraklioΑν κάποιος ρίξει μια ματιά στα πάρκα τις ώρες που δεν κυκλοφορεί πολύς κόσμος, όταν έχει ησυχία, ή αν κοιτάξουμε σε κοντινά χωράφια, γύρω από την πόλη και σε κάποια οικόπεδα ανάμεσα σε κατοικίες της πόλης μας, μπορεί εύκολα να δει έναν ολόκληρο κόσμο, τα αδέσποτα ζώα.

Περισσοτερα...

Η έκθεση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια στην Ελλάδα

E-mail Εκτύπωση PDF

astynomia-elladaΟ Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια παρουσιάζει τα προκαταρκτικά ευρήματα από την Αποστολή του στην Ελλάδα

Περισσοτερα...

Συγκρητισμός

E-mail Εκτύπωση PDF

crete_satelliteΗ λέξη "Συγκρητισμός" θα προτείνω να μπει ως υπότιτλος της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, για να θυμίζει διαρκώς πως το μέλλον του νησιού θα είναι ευοίωνο μόνον μέσα από τη παγκρήτια συνεννόηση σ' ένα πρόγραμμα συνεκτικό, ισορροπημένο χωρικά, χρονικά, κοινωνικά, ηλικιακά, στο οποίο όλοι μαζί θα συμβαδίσουμε τον 21° αιώνα.

Περισσοτερα...

Η οικονομική σημασία της βιοποικιλότητας

E-mail Εκτύπωση PDF

Φωτογραφία: Παπαδάκης ΑριστείδηςΠρωτοποριακή έκθεση με τίτλο «Οικονομία των Οικοσυστημάτων και της Βιοποικιλότητας» (ΤΕΕΒ - The Economics of Ecosystems and Biodiversity) αποκαλύπτει την καθοριστική οικονομική σημασία της βιοποικιλότητας (Άρθρο από τη Ναυτεμπορική).

Περισσοτερα...

Σελίδα 23 από 27