Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

Ανεπιθύμητος ο Φούχτελ στη Χερσόνησο

E-mail Εκτύπωση PDF

fuchtelΟι «Πολίτες κατά του Χρέους», με ανακοίνωση, συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Χερσονήσου και επιστολή-ψήφισμα προς το Δήμαρχο Ζαχαρία Δοξαστάκη, δηλώνουν την έκπληξη και την αγανάκτησή τους μετά την κίνηση του δημάρχου να ζητήσει «τεχνική βοήθεια» από τον γερμανό τοποτηρητή της Μέρκελ στην Ελλάδα Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ.

Περισσοτερα...

Ένας αλήτης πέθανε...

E-mail Εκτύπωση PDF

astegos2Ένας 62χρονος άστεγος βρέθηκε νεκρός από το κρύο το πρωί της 8ης Ιανουαρίου στα Χανιά... Μητέρες αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα δηλώνοντας αδυναμία να τα θρέψουν... Μαθητές λυποθυμούν στα σχολεία από ασιτία... Ουρές πολλών εκατοντάδων ανθρώπων για ένα πιάτο φαΐ στα συσσίτια απόρων του Δήμου Αθηναίων και της Εκκλησίας... Εικόνες ξεχασμένες στην Ελλάδα εδώ και εξήντα χρόνια επιστρέφουν απειλητικά. Εικόνες που όσο κι αν τις ξορκίζουμε είναι εδώ για να μας θυμίζουν ότι εκτός από τους αριθμούς και τα PSI υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν.

Περισσοτερα...

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΘΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ, ΔΕ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitries-se-dasosΚάποιοι προτείνουν ως λύση για το πρόβλημα ανεξέλεγκτης εξάπλωσης των Βιομηχανικών Σταθμών αιολικής και ηλιακής ενέργειας, τη δημιουργία εταιρειών λαϊκής βάσης. Τη «λύση» αυτή φαίνεται να προκρίνει και ο Περιφερειάρχης που -όπως δήλωσε- προτίθεται να προωθήσει από κοινού με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και τη ΔΕΗ.

Περισσοτερα...

Συμμετοχή :Μια σύνθετη λέξη, μια απλή έννοια

E-mail Εκτύπωση PDF

 ritualdance2Συμμετέχω, παίρνω μέρος σε κάτι μαζί με κάποιον ή κάποιους, το αντίθετο, είμαι αμέτοχος.

Περισσοτερα...

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

E-mail Εκτύπωση PDF

 kriti-xoris-skoupidiaΕκδήλωση παρουσίασης της «Πράσινης Πρότασης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης» διοργανώνει το Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΟικοΚρήτη" την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ-ΤΑΚ, Πρεβελάκη και Γρεβενών στο Ηράκλειο.

Περισσοτερα...

Παραδόθηκε η Πράσινη Πρόταση Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

kriti-xoris-skoupidiaΤο Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΟικοΚρήτη" παρέδωσε σήμερα στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης υπόψη της Ομάδας Εργασίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Κρήτης την «Πράσινη Πρόταση Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης» που επεξεργάστηκε ο Δρ. Περιβαλλοντολόγος, κ. Φίλιππος Κυρκίτσος.

Περισσοτερα...

Η αρπαγή της γης

E-mail Εκτύπωση PDF

 landgrabΜετά το «κόψιμο η κούρεμα» η Ελλάδα θα πρέπει να επιβιώσει χωρίς άλλα δανεικά, σύμφωνα με την ΕΕ και για να συμβεί αυτό 2 δείκτες πρέπει να γυρίσουν θετικοί.

Περισσοτερα...

Ρεύμα τροφοδότησης του χρέους από τις ΑΠΕ

E-mail Εκτύπωση PDF

«Η ανάπτυξη της χώρας θα ξεκινήσει από την Γεωργία», δήλωνε ο Έλληνας πρωθυπουργός το 2010 [1]. Η κ. M. Αποστολάκη πρόσθετε λίγο αργότερα: «Ο πρωτογενής τομέας, η αγροτική παραγωγή είναι για την Ελλάδα ένας μονόδρομος, η βαριά μας βιομηχανία, και σε αυτή πρέπει να επενδύσουμε, αυτή να ανατάξουμε και με τις συγκεκριμένες πολιτικές μας και νομικές μας πρωτοβουλίες να την ενισχύσουμε και να τη στηρίξουμε γιατί έχει πολλά προβλήματα» [2]

Περισσοτερα...

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitries-se-dasosΟι τοπικές επιτροπές αγώνα, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, φορείς και πολίτες που μαζευτήκαμε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 από κάθε γωνιά της Κρήτης για να συντονίσουμε τις δράσεις μας  κατά των βιομηχανικών εγκαταστάσεων ανανεώσιμης ενέργειας γιγαντιαίας κλίμακας που σχεδιάζονται στην Κρήτη, αποφασίσαμε από κοινού και συγκροτήσαμε Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα.

Περισσοτερα...

Σελίδα 8 από 26