Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

Τελευταία Ενημέρωση07:55:03 AM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ

Ευχές με Τέσσερα μικρά Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια

E-mail Εκτύπωση PDF

pinakkas

Χριστούγεννα του 2012. Φεύγει μια γκρίζα χρονιά για να έρθει μια ανάλογη ή μήπως όχι; Το καλούν οι μέρες, το παραμύθι. Δεν μιλώ για υπερπαραγωγές καταστροφολογικές, σαν την υποτιθέμενη των Μάγια, ούτε σωτηριολογικές, σαν αυτή που φαντασιώνεται  την Ελλάδα πετρελαιοπαραγωγό εμιράτο. Μιλώ για παραμύθια αριστερής λιτότητας που ευφραίνουν και ενώνουν καρδίας, την δική μου έστω. Του Παπαδιαμάντη τον τρόπο και τον κόσμο υπομνύω. Παραμύθια με κακούς και καλούς που στο τέλος κερδίζουν. Μιλώ για πολιτικά παραμύθια ημιτελή, ανοικτά, που εμπνέουν τη δημιουργική συμμετοχή των πολλών για να ολοκληρωθούν.

Περισσοτερα...

Ερώτηση για τις Θαλάσσιες Έρευνες για Πετρέλαια Νότια της Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

miva-rateΕπίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ Αντώνης Ανηψητάκης, σχετική με τις θαλάσσιες έρευνες για Πετρέλαια νότια της Κρήτης:

Το τελευταίο διάστημα η Κρήτη γίνεται πεδίο εφαρμογής αντιφατικών επενδυτικών εγχειρημάτων που αναδεικνύουν την απουσία οράματος, σχεδίου και προγράμματος, αλλά και τα ελλιπή χωροταξικά μας εργαλεία.

Μετά την άμετρη επέλαση των ΑΠΕ που δημιουργούν εκτεταμένες ουλές στο κρητικό τοπίο και που εμφανίζονται ως αναγκαίο κακό για την αντιμετώπιση της πράγματι κρίσιμης κλιματικής απειλής έχουμε τώρα την προώθηση εξεδρών εξόρυξης πετρελαίων που αποδεδειγμένα οξύνουν το κλιματικό πρόβλημα.

Περισσοτερα...

Για μια Σοβαρή Ανασυγκρότηση της Διοίκησης

E-mail Εκτύπωση PDF

nomarhia-irakleiouΠόσο σοβαρό είναι να ονομάζεται μεταρρύθμιση στη Διοίκηση η δυνατότητα μετάταξης 10 υπαλλήλων μη πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης, που αν τυχόν προκύψουν 9, τότε ουδέν πρόβλημα, δεν αλλάζει τίποτα, ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Πόσο βοηθούν, ιδιαίτερα σήμερα, την ανασυγκρότηση της Αυτοδιοίκησης οι καταλήψεις των καταστημάτων της Περιφέρειας;

Με τέτοια νομοθετήματα και τέτοιες αντιδράσεις η κρίση βαθαίνει, η κοινωνία διχάζεται και η Δημόσια Διοίκηση απαξιώνεται περισσότερο.

Περισσοτερα...

Συµφωνίες και Ερωτήµατα για τον ΠΕ.Σ.Δ.Α. Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

pahia-ammosΗ ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ απ’ την ίδρυσή της θεώρησε τα σκουπίδια ως ελπίδα για την Κρήτη, ως διπλή πρόκληση ΔΗΜιουργίας, έργου δηλαδή για το Δήµο, για το Λαό. Πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση να σχεδιάσει σωστά, προτάσσοντας το οικονοµικό και περιβαλλοντικό όφελος πέρα από τοπικισµούς και ιδιοτελή συµφέροντα, πρόκληση όµως και για την κοινωνία να συµµετάσχει στο παιχνίδι της µείωσης του όγκου των απορριµµάτων. Σ’ αυτό το πατριωτικό παιχνίδι µπορούµε να συµβάλουµε όλοι, µεµονωµένοι πολίτες, συλλογικοί φορείς, επιχειρήσεις κάθε είδους, βοηθώντας την Κρήτη, βοηθώντας την οικονοµία της, βοηθώντας εν τέλει και την τσέπη µας. Ο σχεδιασµός που τίθεται σε διαβούλευση είναι η απαραίτητη καλή βάση, την οποία θα επιδιώξουµε να στηρίξουµε και να βελτιώσουµε, όµως δεν αρκεί, γιατί υπάρχει ο δικαιολογηµένος φόβος λόγω των αδυναµιών του πολιτικού και διοικητικού µας συστήµατος να δούµε ένα ακόµα καλό νόµο, ένα ακόµα καλό σχέδιο να µην εφαρµόζεται.

Περισσοτερα...

Ενεργειακό ρεσάλτο στην Κρήτη

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitria-pouliaΗ έγκριση της επέλασης τεράστιων μονάδων ΑΠΕ χιλιάδων ΜW στο πλαίσιο του fast track ισοδυναμεί με ρεσάλτο πειρατικών συμφερόντων μέσω σκοινιών - καλωδίων στο τοπίο μιας χωροταξικά ανυπεράσπιστης Κρήτης.  Λίγες μέρες πριν τις πιο κρίσιμες εκλογές της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, η υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου ολοκληρώνει τους περιβαλλοντοκτόνους σχεδιασμούς του π. ΥΠΕΚΑ Παπακωνσταντίνου αναστατώνοντας την κοινωνία του νησιού.

Περισσοτερα...

Μνημόνιο ΙΙ εναντίον Αυτοδιοίκησης

E-mail Εκτύπωση PDF

Οι εκλεγμένοι στον α΄και β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης με την υποστήριξη των Οικολόγων Πράσινων, πιστεύουμε σε μια ισχυρή και λειτουργική Αυτοδιοίκηση επειδή είναι ο πλησιέστερος στον πολίτη θεσμός. Η προφανής ανάγκη για διαφάνεια και έλεγχο στη διαχείριση των οικονομικών των Ο.Τ.Α. δεν αντιμετωπίζεται με την εφαρμογή κεντρικών ελεγκτικών μηχανισμών, όπως θεσμοθετείται με το Μνημόνιο ΙΙ, αλλά με την ενίσχυση του κοινωνικού ελέγχου στην καθημερινή λειτουργία των οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσοτερα...

Γυψωρυχεία στο Στόμιο Κισσάμου

E-mail Εκτύπωση PDF

elafonisiΞεκίνησε την Τετάρτη, 8-2-12 στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κρήτης η συζήτηση της πολύκροτης υπόθεσης των γυψωρυχείων Στομίου του τέως Δήμου Ιναχωρίου, νυν Δήμου Κισσάμου Χανίων. Η επιτροπή δέχτηκε την τελευταία στιγμή πλήθος εγγράφων. Συνεκτιμώντας τη σπουδαιότητα τού θέματος πίεσε τον επενδυτή να αποσύρει το αίτημά του, ώστε να μπορέσει να τα μελετήσει και αφού επισκεφτεί το χώρο για να σχηματίσει ιδία γνώμη να γνωμοδοτήσει εμπρόθεσμα σε επόμενη συνεδρίαση, πιθανόν την επόμενη Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου. Προκειμένου να εστιάσει στα επίδικα θέματα έκρινε σκόπιμο να ακούσει τα εκατέρωθεν επιχειρήματα, τόσο του επενδυτή όσο και των πολλών κατοίκων και φορέων της περιοχής που παρίσταντο στη συνεδρίαση με επικεφαλής τους δημοτικούς άρχοντες.

Περισσοτερα...

Ο μίτος της Αριάδνης και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

ariadneΑν η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο, θα τη φάει ο Μινώταυρος, θα εκφυλιστεί σε γραφειοκρατικό όργανο μακριά απ’ τις ανάγκες της κοινωνίας και των καιρών.

Περισσοτερα...

Η πρώτη της ΠΕΔ, η τελευταία του ΠΣ, το Βάι και το 2012

E-mail Εκτύπωση PDF

loggiaΟ τίτλος αναφέρεται στην Πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης και στην τελευταία συνεδρίαση στο 2011 του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Φαίνεται σουρεαλιστικός, αλλά μάλλον η κατάσταση είναι περίεργη. Απογοητεύσεις και ελπίδες ένα κουβάρι.

Περισσοτερα...

Σελίδα 8 από 17