Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ

Ενεργειακό ρεσάλτο στην Κρήτη

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitria-pouliaΗ έγκριση της επέλασης τεράστιων μονάδων ΑΠΕ χιλιάδων ΜW στο πλαίσιο του fast track ισοδυναμεί με ρεσάλτο πειρατικών συμφερόντων μέσω σκοινιών - καλωδίων στο τοπίο μιας χωροταξικά ανυπεράσπιστης Κρήτης.  Λίγες μέρες πριν τις πιο κρίσιμες εκλογές της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, η υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου ολοκληρώνει τους περιβαλλοντοκτόνους σχεδιασμούς του π. ΥΠΕΚΑ Παπακωνσταντίνου αναστατώνοντας την κοινωνία του νησιού.

Περισσοτερα...

Μνημόνιο ΙΙ εναντίον Αυτοδιοίκησης

E-mail Εκτύπωση PDF

Οι εκλεγμένοι στον α΄και β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης με την υποστήριξη των Οικολόγων Πράσινων, πιστεύουμε σε μια ισχυρή και λειτουργική Αυτοδιοίκηση επειδή είναι ο πλησιέστερος στον πολίτη θεσμός. Η προφανής ανάγκη για διαφάνεια και έλεγχο στη διαχείριση των οικονομικών των Ο.Τ.Α. δεν αντιμετωπίζεται με την εφαρμογή κεντρικών ελεγκτικών μηχανισμών, όπως θεσμοθετείται με το Μνημόνιο ΙΙ, αλλά με την ενίσχυση του κοινωνικού ελέγχου στην καθημερινή λειτουργία των οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσοτερα...

Γυψωρυχεία στο Στόμιο Κισσάμου

E-mail Εκτύπωση PDF

elafonisiΞεκίνησε την Τετάρτη, 8-2-12 στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κρήτης η συζήτηση της πολύκροτης υπόθεσης των γυψωρυχείων Στομίου του τέως Δήμου Ιναχωρίου, νυν Δήμου Κισσάμου Χανίων. Η επιτροπή δέχτηκε την τελευταία στιγμή πλήθος εγγράφων. Συνεκτιμώντας τη σπουδαιότητα τού θέματος πίεσε τον επενδυτή να αποσύρει το αίτημά του, ώστε να μπορέσει να τα μελετήσει και αφού επισκεφτεί το χώρο για να σχηματίσει ιδία γνώμη να γνωμοδοτήσει εμπρόθεσμα σε επόμενη συνεδρίαση, πιθανόν την επόμενη Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου. Προκειμένου να εστιάσει στα επίδικα θέματα έκρινε σκόπιμο να ακούσει τα εκατέρωθεν επιχειρήματα, τόσο του επενδυτή όσο και των πολλών κατοίκων και φορέων της περιοχής που παρίσταντο στη συνεδρίαση με επικεφαλής τους δημοτικούς άρχοντες.

Περισσοτερα...

Ο μίτος της Αριάδνης και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

ariadneΑν η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο, θα τη φάει ο Μινώταυρος, θα εκφυλιστεί σε γραφειοκρατικό όργανο μακριά απ’ τις ανάγκες της κοινωνίας και των καιρών.

Περισσοτερα...

Η πρώτη της ΠΕΔ, η τελευταία του ΠΣ, το Βάι και το 2012

E-mail Εκτύπωση PDF

loggiaΟ τίτλος αναφέρεται στην Πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης και στην τελευταία συνεδρίαση στο 2011 του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Φαίνεται σουρεαλιστικός, αλλά μάλλον η κατάσταση είναι περίεργη. Απογοητεύσεις και ελπίδες ένα κουβάρι.

Περισσοτερα...

Απορρίμματα: Ένας ασβέστης για την Κρήτη

E-mail Εκτύπωση PDF

spinalongaΠεδίο συνεργασίας για Αυτοδιοίκηση και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις

Περισσοτερα...

Προτεραιότητες Στρατηγικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

kriti-liofytoΜε την συμμετοχή μας στη διαβούλευση επιχειρούμε να βελτιώσουμε το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης, από γραφειοκρατική διεκπεραιωτική υποχρέωση να τον καταστήσουμε οδηγό της κρητικής κοινωνίας εμπνέοντας τη συμμετοχή της.

Περισσοτερα...

Τρεις Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (16η, 17η και18η) με φόντο την Κρίση

E-mail Εκτύπωση PDF

aimolipsiaΠυκνός σε εξελίξεις ο μήνας που πέρασε διέκοψε τη ροή των δελτίων τύπου που εκδίδουμε μετά από κάθε συνεδρίαση Π.Σ.. Επιχειρούμε να αποκαταστήσουμε τη συνέχεια, τοποθετώντας τις τρεις συνεδριάσεις στο μαύρο φόντο της κρίσης με το φακό μας διαρκώς αναμμένο να ψάχνει τρόπους συμβολής της αυτοδιοίκησης στο ξεπέρασμά της.

Περισσοτερα...

Επιτυχής η 2η Συνδιάσκεψη της "ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ"

E-mail Εκτύπωση PDF

2nt-conference-miakriti-12nt-conference-miakriti-2Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή 6-11-11 στο Ηράκλειο η 2η συνδιάσκεψη της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής περιφερειακής κίνησης "Μια Κρήτη, Περιβάλλον, Άνθρωπος". Δεκάδες μέλη της κίνησης απ´ όλη την Κρήτη, μεσούσης της μεγάλης κρίσης που ταλανίζει τη χώρα, συζήτησαν επί ώρες δημιουργικά την πορεία της Κίνησης και αντάλλαξαν ιδέες για το πως η "Μία Κρήτη" θα συμβάλει με τη στάση της μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και με γενικότερες πρωτοβουλίες στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και στην προκοπή του νησιού. Επιδοκιμάστηκε η στάση του επικεφαλής της κίνησης Αντώνη Ανηψητάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πάρθηκαν αποφάσεις για την οργανωτική αναβάθμιση της Κίνησης.

Περισσοτερα...

Σελίδα 8 από 17