Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 η 2η Παγκρήτια Συνδιάσκεψη της «Μια Κρήτη»

E-mail Εκτύπωση PDF

mia-kritiΈνα χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές και πρώτες περιφερειακές εκλογές του 2010 η Ελλάδα βρίσκεται να πρωταγωνιστεί αρνητικά στην εξελισσόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση. Κυρία αιτία το καταρρέον πολιτικό της σύστημα που σπρώχνει τον τόπο στην χρεοκοπία και την εξάρτηση. Χωρίς σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, με την κρατική μηχανή σε πλήρη αποδιοργάνωση και με εγκληματική αδυναμία για την αυτονόητη μπρος στην κρισιμότητα των στιγμών συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

Περισσοτερα...

Προτάσεις του Α. Ανηψητάκη για τη 2η Συνδιάσκεψη της «Μια Κρήτη»

E-mail Εκτύπωση PDF

anipsitakis-190910Η Κρήτη, η Κρίση και ο Steve Jobs

Ι. Η Μια Κρήτη, η Περιφέρεια και η Κρίση.

Η κίνηση μας από την ίδρυσή της συνιστά ένα πείραμα με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Συστήθηκε δημοκρατικά από κάτω, από ανθρώπους των κινημάτων, της αυτοδιοίκησης και πολίτες που διψούσαν για ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Δεν σκηνοθέτησε τη δημοκρατία, τη βίωσε.

Περισσοτερα...

Στη 15η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

E-mail Εκτύπωση PDF

periferiako-symvoulio"...το ταξίδι στην Κρήτη διεθνής μόδα δημοφιλέστερη απ' τα gadgets της εποχής iPhone, iPad"

Περισσοτερα...

Η 14η συνεδρίαση και το πυρηνελαιουργείο...

E-mail Εκτύπωση PDF

pyrinelaiourgeio-giannouliΗ Κρίση στην Περιφέρεια σε τρεις Σκηνές...

Η 14η συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και το πυρηνελαιουργείο Γιαννούλη στο Νιπιδητό

Οι τρεις πρόσφατες συνεδριάσεις, δυο της επιτροπής περιβάλλοντος (9 και 14/9/11) για το πυρηνελαιουργείο Γιαννούλη στο Νιπιδιτό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και η 14η συνεδρίαση του ΠΣ της 15/9/11, ακτινογραφούν αποκαλυπτικά την κρίση του πολιτικού συστήματος στην Περιφερειακή της διάσταση.

Περισσοτερα...

Στη 13η συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

E-mail Εκτύπωση PDF

orthodoxi-akadimia-kritisΣτο Κολυμπάρι, στις άρτιες εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης φιλοξενήθηκε η 13η συνεδρίαση του ΠΣ, την Τετάρτη 31- 8-2011, παρουσία βουλευτών και δημάρχων της περιοχής.

Περισσοτερα...

Ερώτηση για την Ενέργεια

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitries-se-dasosΟι πρόσφατες αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής στρατηγικών επενδύσεων, υπογραφόμενες από τον τότε πρόεδρό της, υπηρεσιακό υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, όπως δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ τεύχος Β αρ. Φύλλου 1787 της 6-6-12, εγκρίνουν μέσω fast track την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την Ελλάδα με δυο καλώδια που θα εξυπηρετούνται από 69 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 2 GW, τρεις φορές δηλαδή οι ανάγκες του νησιού, αναστάτωσαν την κοινωνία της Κρήτης. Μαζί με τα δεκάδες έργα ΑΠΕ, αιολικά, φωτοβολταϊκά, ηλιοθερμικά, αντλησιοταμιευτήρες που αναπτύσσονται στο νησί, μαζί με τους σχεδιασμούς για εισαγωγή φυσικού αερίου στην Κορακιά και άντληση πετρελαίου στην πέριξ θάλασσα αποκαλύπτουν μια ανερμάτιστη ενεργειακή πολιτική που υπονομεύει το μέλλον του τόπου. Η υλοποίηση αυτών των έργων καθώς και πολλών άλλων αντίστοιχων που έχουν αποσπάσει την αρχική έγκριση της ΡΑΕ υπερβαίνουν κάθε μέτρο, απειλούν να απαξιώσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης ως παγκόσμιας πολιτισμικής και οικολογικής κιβωτού και να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην Γεωργία και στον Τουρισμό. Τα έργα αυτά ενώ αυτοαποκαλούνται στρατηγικά εν τέλει ακυρώνουν κάθε στρατηγική που υπηρετεί το συμφέρον του τόπου.

Περισσοτερα...

Στη 12η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

E-mail Εκτύπωση PDF

periferiako-symvoulioΕικοσιπέντε θέματα απασχόλησαν το ΠΣ στη 12η συνεδρίασή του, της 28-7-11. Ο αριθμός τους μαζί με το εύρος της θεματολογίας που εκτείνονταν από τον προϋπολογισμό μέχρι τις δημοτικές κατασκηνώσεις και από την συμμετοχή μας στην Ευρώπη των Περιφερειών ως την παραχώρηση ισοπεδωτή (grader) σε Δήμο καθιστούσαν προφανώς αδύνατη τη σοβαρή συζήτηση. Αν συνεχίσει έτσι το Περιφερειακό Συμβούλιο οι προσδοκίες απ´ το νέο θεσμό συνεχώς θα λιγοστεύουν αφού θα πορεύεται στην πεπατημένη της γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.

Περισσοτερα...

Στην 11η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

E-mail Εκτύπωση PDF

periferiako-symvoulioΗ ενημέρωση για το 4ο ΚΠΣ, το ονομαζόμενο ΕΣΠΑ, που ξεκίνησε το  2007 και ολοκληρώνεται το 2013, ήταν το μοναδικό θέμα της 11ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 19-7-11. Η συζήτηση έγινε με την ευκαιρία της αλλαγής του φορέα ευθύνης για τη διαχείρισή του που πέρασε από 1η Ιουλίου στην Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Το θέμα εισηγήθηκε η Μαρία Κασσωτάκη εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής.

Περισσοτερα...

Στη 10η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

E-mail Εκτύπωση PDF

nomarhia-irakleiouΚατεπείγουσα χαρακτηρίστηκε από την Πλειοψηφία η συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου. Τα θέματα δευτερεύοντα, διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, να προλάβουμε προθεσμίες...

Περισσοτερα...

Σελίδα 9 από 17