Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ

Ο μίτος της Αριάδνης και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

ariadneΑν η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο, θα τη φάει ο Μινώταυρος, θα εκφυλιστεί σε γραφειοκρατικό όργανο μακριά απ’ τις ανάγκες της κοινωνίας και των καιρών.

Περισσοτερα...

Η πρώτη της ΠΕΔ, η τελευταία του ΠΣ, το Βάι και το 2012

E-mail Εκτύπωση PDF

loggiaΟ τίτλος αναφέρεται στην Πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης και στην τελευταία συνεδρίαση στο 2011 του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Φαίνεται σουρεαλιστικός, αλλά μάλλον η κατάσταση είναι περίεργη. Απογοητεύσεις και ελπίδες ένα κουβάρι.

Περισσοτερα...

Απορρίμματα: Ένας ασβέστης για την Κρήτη

E-mail Εκτύπωση PDF

spinalongaΠεδίο συνεργασίας για Αυτοδιοίκηση και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις

Περισσοτερα...

Προτεραιότητες Στρατηγικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

kriti-liofytoΜε την συμμετοχή μας στη διαβούλευση επιχειρούμε να βελτιώσουμε το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης, από γραφειοκρατική διεκπεραιωτική υποχρέωση να τον καταστήσουμε οδηγό της κρητικής κοινωνίας εμπνέοντας τη συμμετοχή της.

Περισσοτερα...

Τρεις Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (16η, 17η και18η) με φόντο την Κρίση

E-mail Εκτύπωση PDF

aimolipsiaΠυκνός σε εξελίξεις ο μήνας που πέρασε διέκοψε τη ροή των δελτίων τύπου που εκδίδουμε μετά από κάθε συνεδρίαση Π.Σ.. Επιχειρούμε να αποκαταστήσουμε τη συνέχεια, τοποθετώντας τις τρεις συνεδριάσεις στο μαύρο φόντο της κρίσης με το φακό μας διαρκώς αναμμένο να ψάχνει τρόπους συμβολής της αυτοδιοίκησης στο ξεπέρασμά της.

Περισσοτερα...

Επιτυχής η 2η Συνδιάσκεψη της "ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ"

E-mail Εκτύπωση PDF

2nt-conference-miakriti-12nt-conference-miakriti-2Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή 6-11-11 στο Ηράκλειο η 2η συνδιάσκεψη της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής περιφερειακής κίνησης "Μια Κρήτη, Περιβάλλον, Άνθρωπος". Δεκάδες μέλη της κίνησης απ´ όλη την Κρήτη, μεσούσης της μεγάλης κρίσης που ταλανίζει τη χώρα, συζήτησαν επί ώρες δημιουργικά την πορεία της Κίνησης και αντάλλαξαν ιδέες για το πως η "Μία Κρήτη" θα συμβάλει με τη στάση της μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και με γενικότερες πρωτοβουλίες στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και στην προκοπή του νησιού. Επιδοκιμάστηκε η στάση του επικεφαλής της κίνησης Αντώνη Ανηψητάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πάρθηκαν αποφάσεις για την οργανωτική αναβάθμιση της Κίνησης.

Περισσοτερα...

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 η 2η Παγκρήτια Συνδιάσκεψη της «Μια Κρήτη»

E-mail Εκτύπωση PDF

mia-kritiΈνα χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές και πρώτες περιφερειακές εκλογές του 2010 η Ελλάδα βρίσκεται να πρωταγωνιστεί αρνητικά στην εξελισσόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση. Κυρία αιτία το καταρρέον πολιτικό της σύστημα που σπρώχνει τον τόπο στην χρεοκοπία και την εξάρτηση. Χωρίς σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, με την κρατική μηχανή σε πλήρη αποδιοργάνωση και με εγκληματική αδυναμία για την αυτονόητη μπρος στην κρισιμότητα των στιγμών συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

Περισσοτερα...

Προτάσεις του Α. Ανηψητάκη για τη 2η Συνδιάσκεψη της «Μια Κρήτη»

E-mail Εκτύπωση PDF

anipsitakis-190910Η Κρήτη, η Κρίση και ο Steve Jobs

Ι. Η Μια Κρήτη, η Περιφέρεια και η Κρίση.

Η κίνηση μας από την ίδρυσή της συνιστά ένα πείραμα με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Συστήθηκε δημοκρατικά από κάτω, από ανθρώπους των κινημάτων, της αυτοδιοίκησης και πολίτες που διψούσαν για ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Δεν σκηνοθέτησε τη δημοκρατία, τη βίωσε.

Περισσοτερα...

Στη 15η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

E-mail Εκτύπωση PDF

periferiako-symvoulio"...το ταξίδι στην Κρήτη διεθνής μόδα δημοφιλέστερη απ' τα gadgets της εποχής iPhone, iPad"

Περισσοτερα...

Σελίδα 9 από 17