Βρισκεσαι στη σελιδα: Αρχική

Η Κρήτη, η Ημέρα Περιβάλλοντος και το Επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο

E-mail Εκτύπωση PDF

koufonisi-psifidotoΣτο Κουφονήσι, την απροστάτευτη Δήλο του Λιβυκού βγάζουν τις ψηφίδες για σουβενίρ (Φωτογραφία: Κωστής Κοκολάκης).

Η 5η Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είναι για την ανεξάρτητη περιφερειακή κίνηση, Μια Κρήτη - Περιβάλλον και Άνθρωπος, μέρα στοχασμού. Συμπίπτει με την τριετία απ΄ το ξεκίνημα των δύσκολων διαβουλεύσεων που οδήγησαν στη συγκρότησή μας. Συμπίπτει επίσης με την περαίωση των εικονικών διαβουλεύσεων εξπρές για το επόμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, 2014-2020.

Περισσοτερα...

Χάνοντας το στόχο

E-mail Εκτύπωση PDF

sustainable-developmentΜετά το Περιφερειακό Συνέδριο για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 και την παρουσίαση της Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Περιφέρειας στις 18 και 17 Μαΐου, παρουσιάζουμε τις απόψεις μας σχετικά με το «νέο ΕΣΠΑ», δηλαδή τη Σύμβαση Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ).

Περισσοτερα...

Απογοητευτικές οι συνεδριάσεις της ΠΚ στη Μονή Τοπλού

E-mail Εκτύπωση PDF

ps-toplou-19-05-13«Ιστορικό χαρακτηρίζεται το διήμερο 17-18/5 για το Λασίθι και την Αυτοδιοίκηση της Κρήτης που έγινε στις αγροτοβιοτεχνικές εγκαταστάσεις της Μονής Τοπλού.

Κατά την πρώτη μέρα, οι Δήμαρχοι του Λασιθίου συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας που είχαν ετοιμάσει με πολύμηνες πυρετώδεις διαβουλεύσεις οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης που θέτει τέρμα στις τοπικιστικές διαμάχες τους και δρομολογεί λύσεις στα χρόνια προβλήματα του Λασιθίου, στο ΒΟΑΚ, στα Νοσοκομεία, στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, στη διαχείριση των απορριμμάτων…

Περισσοτερα...

Ο σχεδιασμός από τα πάνω χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών δεν είναι βιώσιμος

E-mail Εκτύπωση PDF

ESPAΗ τοποθέτηση της «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον - άνθρωπος» στο Περιφερειακό Συνέδριο Κρήτης για τη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 που έγινε σήμερα στο Ηράκλειο.

Ανεξάρτητα από το βαθμό που συμφωνεί κανείς με τη στρατηγική «Ευρώπη 2020», αποτελεί κοινή απόφαση των κρατών μελών και περιέχει πολλά θετικά στοιχεία. Μέσα από εργαλεία που έχουν θεσπιστεί, τα κράτη και οι περιφέρειες μπορούν να βοηθηθούν οικονομικά και οργανωτικά να επιτύχουν τους στόχους αυτούς, όπως τους έχουν προσαρμόσει στις εθνικές και περιφερειακές ανάγκες τους. Μέσα στο 2013, τα κράτη μέλη και οι Περιφέρειες πρέπει να έχουν διαμορφώσει μέσα από διάλογο τα στρατηγικά σχέδια περιφερειακής ανάπτυξης ώστε να είναι σε θέση να υπογράψουν Συμβόλαια Εταιρικής Σχέσης για την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων.

Περισσοτερα...

Συνέδριο για το επόμενο ΕΣΠΑ 2014-2020. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.

E-mail Εκτύπωση PDF

ESPAΞεκινάει και τελειώνει την Τρίτη 23-4-13 σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου συνέδριο για την επόμενη προγραμματική περίοδο στην Κρήτη. Το συνέδριο πρόχειρο και απροετοίμαστο γίνεται με προφανή στόχο να ανταποκριθούμε σε μια τυπική υποχρέωση της χώρας. Αντίστοιχα συνέδρια οργανώνονται και στις άλλες περιφέρειες. Την ίδια ώρα, αδιόρθωτοι, φτωχοί και σπάταλοι, χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα συνεχίζουμε στην πεπατημένη της ανόητης απορροφητικότητας να προσπαθούμε να εξαντλήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ, με έργα και εργάκια χωρίς πρόγραμμα, χωρίς στόχους, χωρίς την παραμικρή έγνοια για τη συνέργεια και την αποδοτικότητά τους. 27 χρόνια, απ' τα ΜΟΠ του 1986 έως σήμερα το ίδιο βιολί. Λεφτά υπήρξαν, προγράμματα υπήρξαν, αλλά τι έμεινε. Αλλάζουμε συνεχώς σελίδες, χωρίς να έχουμε διδαχτεί τίποτα απ' τις προηγούμενες.

Περισσοτερα...

Σελίδα 6 από 17