Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: Αρχική

Εναλλαγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο

E-mail Εκτύπωση PDF

IMG 2136 cropΣτις 2 Ιανουαρίου, ανέλαβε τα καθήκοντά του ως νέος Περιφερειακός Σύμβουλος ο Αριστείδης Παπαδάκης, ο οποίος ήταν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου της παράταξης «Μια Κρήτη, περιβάλλον – άνθρωπος». Πήρε τη θέση του Αντώνη Ανηψητάκη, που παραιτήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου.

Υλοποιήθηκε έτσι η αρχή της εναλλαγής που είχε υιοθετήσει η ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ το καλοκαίρι του 2010. Η εναλλαγή βοηθά την ανανέωση της πολιτικής με την είσοδο νέων ανθρώπων, βοηθά τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και τον κοινωνικό έλεγχο και εμποδίζει τη δημιουργία ιδιοτελών μηχανισμών εξουσίας και πελατειακών σχέσεων. Είναι μια διαφανής δημοκρατική διαδικασία και δεν έχει καμία σχέση με κομματικές συναλλαγές.

Περισσοτερα...

Ορκίστηκε ο Αρ. Παπαδάκης στη θέση του Α. Ανηψητάκη

E-mail Εκτύπωση PDF

enallagi-orkomosia-papadakisΟρκίστηκε σήμερα ο νέος περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον - άνθρωπος» Αριστείδης Παπαδάκης, στη θέση του Αντώνη Ανηψητάκη στο πλαίσιο της εναλλαγής στο μέσον της θήτείας όπως έχει αποφασιστεί από τη Γενική Συνάλευση της παράταξης. Η τελετή έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη οι οποίοι ευχήθηκαν στον κ. Παπαδάκη καλή θητεία. Κατόπιν είχαν σύντομη συζήτηση με τον ίδιο και με μέλη της παράταξης για θέματα όπως τα απορρίμματα, οι ΑΠΕ, η διαχείριση του νερού, το μεταναστευτικό, η βία της Χρυσής Αυγής, ο καταυλισμός των Τσιγκάνων κ.ά.

Την ερχόμενη Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 η «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον - άνθρωπος» θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ με θέμα την εναλλαγή.

Ευχές με Τέσσερα μικρά Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια

E-mail Εκτύπωση PDF

pinakkas

Χριστούγεννα του 2012. Φεύγει μια γκρίζα χρονιά για να έρθει μια ανάλογη ή μήπως όχι; Το καλούν οι μέρες, το παραμύθι. Δεν μιλώ για υπερπαραγωγές καταστροφολογικές, σαν την υποτιθέμενη των Μάγια, ούτε σωτηριολογικές, σαν αυτή που φαντασιώνεται  την Ελλάδα πετρελαιοπαραγωγό εμιράτο. Μιλώ για παραμύθια αριστερής λιτότητας που ευφραίνουν και ενώνουν καρδίας, την δική μου έστω. Του Παπαδιαμάντη τον τρόπο και τον κόσμο υπομνύω. Παραμύθια με κακούς και καλούς που στο τέλος κερδίζουν. Μιλώ για πολιτικά παραμύθια ημιτελή, ανοικτά, που εμπνέουν τη δημιουργική συμμετοχή των πολλών για να ολοκληρωθούν.

Περισσοτερα...

Ερώτηση για τις Θαλάσσιες Έρευνες για Πετρέλαια Νότια της Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

miva-rateΕπίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ Αντώνης Ανηψητάκης, σχετική με τις θαλάσσιες έρευνες για Πετρέλαια νότια της Κρήτης:

Το τελευταίο διάστημα η Κρήτη γίνεται πεδίο εφαρμογής αντιφατικών επενδυτικών εγχειρημάτων που αναδεικνύουν την απουσία οράματος, σχεδίου και προγράμματος, αλλά και τα ελλιπή χωροταξικά μας εργαλεία.

Μετά την άμετρη επέλαση των ΑΠΕ που δημιουργούν εκτεταμένες ουλές στο κρητικό τοπίο και που εμφανίζονται ως αναγκαίο κακό για την αντιμετώπιση της πράγματι κρίσιμης κλιματικής απειλής έχουμε τώρα την προώθηση εξεδρών εξόρυξης πετρελαίων που αποδεδειγμένα οξύνουν το κλιματικό πρόβλημα.

Περισσοτερα...

Για μια Σοβαρή Ανασυγκρότηση της Διοίκησης

E-mail Εκτύπωση PDF

nomarhia-irakleiouΠόσο σοβαρό είναι να ονομάζεται μεταρρύθμιση στη Διοίκηση η δυνατότητα μετάταξης 10 υπαλλήλων μη πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης, που αν τυχόν προκύψουν 9, τότε ουδέν πρόβλημα, δεν αλλάζει τίποτα, ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Πόσο βοηθούν, ιδιαίτερα σήμερα, την ανασυγκρότηση της Αυτοδιοίκησης οι καταλήψεις των καταστημάτων της Περιφέρειας;

Με τέτοια νομοθετήματα και τέτοιες αντιδράσεις η κρίση βαθαίνει, η κοινωνία διχάζεται και η Δημόσια Διοίκηση απαξιώνεται περισσότερο.

Περισσοτερα...

Σελίδα 8 από 17