Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Περιοδεία στο μονοπάτι της ελπίδας των Αντώνη Ανηψητάκη & Αριστείδη Παπαδάκη

Περιοδεία στο μονοπάτι της ελπίδας των Αντώνη Ανηψητάκη & Αριστείδη Παπαδάκη

E-mail Εκτύπωση PDF
lavyrinthos01
peza01
gouves01

Την Τετάρτη 15-9-10 ο επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον και άνθρωπος» Αντώνης Ανηψητάκης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Αριστείδη Παπαδάκη και μέλη της Γραμματείας, επισκέφθηκαν για να τιμήσουν τρία ιδρύματα που κοσμούν το Ηράκλειο και δείχνουν το μονοπάτι της ελπίδας που προτείνει η κίνησή μας.

Λαβύρινθος, ένα μουσικό εργαστήρι παγκόσμιας εμβέλειας, με διευθυντή τον Ross Daly, το οποίο λειτουργεί ως δημοτική επιχείρηση ενός δήμου της ενδοχώρας.

ΕΛΚΕΘΕ, ένα κρατικό επιστημονικό και ερευνητικό ίδρυμα μοναδικό στην Ελλάδα.

Λυχνοστάτης, ένα μουσείο που συντηρεί τη λαϊκή παράδοση, με πολλά βραβεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ίδρυσε και συντηρεί η ιδιωτική πρωτοβουλία.

 

Η περιοδεία άρχισε από το Χουδέτσι όπου επισκέφθηκαν τον Λαβύρινθο με τη μοναδική συλλογή λαϊκών μουσικών οργάνων από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το δημαρχείο του δήμου «Ν. Καζαντζάκης», ο οποίος στηρίζει, μέχρι σήμερα χωρίς καμία οικονομική βοήθεια, το μουσικό σχολείο και εργαστήρι. Είχαν μια ενημερωτική συζήτηση με τον αντιδήμαρχο Μάνθο Πολιτάκη, ο οποίος τους τόνισε ότι όλες οι επιτυχημένες ενέργειες του δήμου -και είναι πολλές, οφείλονται στη συμμετοχή και πρωτοβουλία των ενεργών πολιτών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Ένωση Πεζών όπου είχαν μια μακρά ενημερωτική συζήτηση με το στέλεχος της Ένωσης, Ανέστη Βασιλειάδη.

Η περιοδεία συνεχίστηκε με επίσκεψη στο ΕΛΚΕΘΕ, στην πρώην βάση Γουρνών, όπου λειτουργεί και το ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος». Στο αμφιθέατρο του ιδρύματος έγινε γόνιμη συζήτηση με το διευθυντή Μιχάλη Παπαδάκη και τους ερευνητές του Κέντρου. Κοινή διαπίστωση οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη των πολλαπλών δυνατοτήτων του Κέντρου.

Τέλος επισκέφθηκαν στην Χερσόνησο το "Λυχνοστάτη", όπου ξεναγήθηκαν από το διευθυντή του Γιάννη Μαρκάκη. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μουσείο σε ένα παραθαλάσσιο χώρο 15 στρεμμάτων, που αντί να γίνει ένα ακόμη ξενοδοχείο, έγινε ένας χώρος παγκόσμιας προβολής της λαϊκής παράδοσης της Κρήτης. Το μουσείο σηματοδοτεί την υγειή επιχειρηματικότητα που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Η περιοδεία τελείωσε στο δημαρχείο Γουβών, όπου έγινε μια γόνιμη συζήτηση με το δήμαρχο Νικολακάκη και τον διευθυντή του ΕΛΚΕΘΕ Μιχάλη Παπαδάκη.