Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Στην πόλη του Ρεθύμνου ο Αντώνης Ανηψητάκης

Στην πόλη του Ρεθύμνου ο Αντώνης Ανηψητάκης

E-mail Εκτύπωση PDF
rethymno-dimarhos
rethymno-koinonik

 Σειρά επισκέψεων και επαφών είχε χθες με φορείς του Ρεθύμνου ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ανεξάρτητης περιφερειακής κίνησης πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ περιβάλλον-άνθρωπος», Αντώνης Ανηψητάκης μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Κώστα Βερβερίδη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, Β. Βερυκάκη, Κ. Σφακιανάκη, Σ. Πετρουλάκη και Χ. Ανδρεόπουλο.

Συναντήθηκαν με το διοικητή του νοσοκομείου κ. Μοσχοβάκη και συζήτησαν το θέμα της νέας πτέρυγας, προμήθειες υλικών και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και το αίτημα για νέο νοσοκομείο έξω από την πόλη. Ο πρόεδρος είπε ότι με την εγκατάσταση του δεν βρήκε καμιά σύμβαση με προμηθευτές παρά μόνο αναθέσεις, υπογράμμισε τη δυσχέρεια πληρωμών και τις ελλείψεις γιατρών και διοικητικού προσωπικού, συμπληρώνοντας ότι αναμένει 13 διορισμούς γιατρών (Δύο εξ αυτών, για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).

Ο Αντώνης Ανηψητάκης επεσήμανε την ανάγκη να έχουν οι Ρεθεμνιώτες ένα καλό νοσοκομείο και επάρκεια ιατρικών υπηρεσιών μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ισόρροπων και επαρκών υπηρεσιών υγείας σε όλο το νησί. Εξέφρασε την άποψη ότι «και στον τομέα της υγείας είμαστε και φτωχοί και διάβολοι». Έθεσε την άποψη του θεσμού του αστικού τύπου ιατρείου πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα εξωτερικά ιατρεία. Υπέβαλε την ιδέα της ενιαίας προμήθειας υλικών για όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης προς εξοικονόμηση χρημάτων και διοικητικών διαδικασιών.

Κατά την επίσκεψη στη μονάδα τεχνητού νεφρού έγινε γνωστό από το ιατρικό προσωπικό το πρόβλημα των ελλείψεων σε αναλώσιμα υλικά που είναι απαραίτητα για την υγεία των νεφροπαθών. Σε συνομιλίες με ασθενείς, εκφράστηκε ο προβληματισμός για την κατάσταση του νοσοκομείου αλλά και η εμπιστοσύνη τους στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο δημαρχείο έγινε η συνάντηση με το δήμαρχο κ. Γιώργο Μαρινάκη. Στη συζήτηση οι πολεοδομικές παρεμβάσεις του Δήμου, τα οικονομικά της Τ.Α και τα σχέδια που η παρούσα δημοτική αρχή έχει για το άμεσο μέλλον. Ο Α. Ανηψητάκης ανέπτυξε τις βασικές προγραμματικές αρχές της κίνησης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ». Για την ενέργεια, ανάπτυξε το όραμα της Κίνησης για τη σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, με εξοικονόμηση, Αναναεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αποθήκευση της ενέργειας σε αντλησιοταμιευτήρες νερού ανάστροφης λειτουργίας. Παρουσίασε τη γενική κατεύθυνση της Κίνησης για επιλογή εκείνων των τεχνολογιών που συνεπάγονται την ενεργοποίηση των πολιτών στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στην εξοικονόμηση πόρων.

Κατά την επίσκεψη στο 2ο δημοτικό σχολείο έγινε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με το διευθυντή κ. Κτιστάκη και με τους δασκάλους. Αναδείχτηκε το πρόβλημα των ελλείψεων σε δασκάλους ειδικοτήτων και η νέα δομή του θεσμού του ολοήμερου σχολείου. Εκπαιδευτικοί εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα διδασκαλίας ξένης γλώσσας και πληροφορικής από την πρώτη δημοτικού.
Ο Α. Ανηψητάκης εξέφρασε την υποστήριξη της κίνησης του για λύσεις και αντιμετώπιση των κενών διδακτικών θέσεων και είπε ότι η ύπαρξη τόσων εκπαιδευτικών στη «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ», δηλώνει την ισχυρή διασύνδεση της με την εκπαίδευση.

Στο Ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης οι υποψήφιοι της κίνησης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ» είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη γιατρό κ. Ιωαννίδου, για το πρωτοπόρο και σημαντικό έργο που γίνεται, σε απόλυτη εθελοντική βάση, από γιατρούς νοσηλευτές φαρμακοποιούς και διοικητικούς, παρέχοντας περίθαλψη σε ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Το παθολογικό ιατρείο έχει περιθάλψει 650 ασθενείς από την αρχή του έτους για παράδειγμα, είπε. Η ίδια επεσήμανε την ανάγκη τακτικών πόρων καθώς τα έξοδα του ιατρείου εξυπηρετούνται από δωρεές της ρεθεμνιώτικης ανώνυμης αλληλεγγύης.

Κοινή ήταν η άποψη των ανθρώπων της κίνησης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ που γίνεται, για την πρόθεση παραδειγματικής δημοσιοποίησης του σε κάθε πόλη της Κρήτης και την ουσιαστική ανάγκη υποστήριξης του, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η επίσκεψη αργά το μεσημέρι έκλεισε με ανταλλαγή απόψεων με πολίτες στην παλιά πόλη.