Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΕ ...ΔΕΙΞΕ ΤΟ

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitries-se-dasosΗ έγκριση αυτών των έργων με τη μέθοδο του fast track, είναι ένα πάρα πολύ θετικό γεγονός για διαφόρους λόγους. Πρώτον ξεγυμνώνεται, περεταίρω, η διεφθαρμένη σχέση όλων των αθηναίων πολίτικων με τους επιχειρηματίες, δεύτερον η επιτάχυνση αυτή απομακρύνει το ισχυρό όπλο της σιωπηλής και σταδιακής προσαρμογής των πολιτών σε μια κατάσταση, κίνηση η οποία το σύστημα χρησιμοποιεί συνεχώς και σε βάθος χρόνου επιτρέπει να γίνεται η όποια καταστροφική επένδυση χωρίς οι πολίτες να το παίρνουν χαμπάρι.

Περισσοτερα...

Καλώδιο ή ΑΠΕ; Η άγνοια είναι επιλογή

E-mail Εκτύπωση PDF

fotovoltaika4Επιτέλους αρχίζουν να ανοίγουν τα πράγματα και να φαίνονται προθέσεις: άλλοι λένε ότι θέλουν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) χωρίς να το εννοούν, άλλοι λένε ότι θέλουν κανόνες αλλά είτε δεν το εννοούν είτε δεν ξέρουν πώς να τους φτιάξουν, άλλοι λένε ότι αγαπάνε τον τόπο ενώ αγαπάνε την τσέπη τους που γεμίζει υποβαθμίζοντας αυτόν τον τόπο.

Περισσοτερα...

Επιστολή στον Αρναουτάκη για την εταιρία ΑΠΕ «λαϊκής βάσης»

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitries-se-dasosΕπιστολή στον Αρναουτάκη για την εταιρία ΑΠΕ «λαϊκής βάσης» έστειλε το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα Κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ. Στην επιστολή το Δίκτυο δηλώνει την αντίθεσή του στη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας σε μια διαδικασία ανταγωνισμού πολύ μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων με αντικείμενο το κέρδος από την ενέργεια σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου και με διαδικασία που θα εκτρέψει πολύτιμους πόρους από το στόχο της παραγωγικής ανασυγκρότησης που είναι αναγκαία για την Κρήτη.

Περισσοτερα...

Απάντηση στο άρθρο «Τι απέγινε με το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ»

E-mail Εκτύπωση PDF

fotovoltaika3Απάντηση της Ελένη Καπετανάκη-Μπριασούλη, καθηγήτριας του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο άρθρο του Γιώργου Κουργιεράκη «Τι απέγινε με το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ» που δημοσιεύτηκε στα Χανιώτικα Νέα στις 13.1.2012.

Περισσοτερα...

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΘΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ, ΔΕ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitries-se-dasosΚάποιοι προτείνουν ως λύση για το πρόβλημα ανεξέλεγκτης εξάπλωσης των Βιομηχανικών Σταθμών αιολικής και ηλιακής ενέργειας, τη δημιουργία εταιρειών λαϊκής βάσης. Τη «λύση» αυτή φαίνεται να προκρίνει και ο Περιφερειάρχης που -όπως δήλωσε- προτίθεται να προωθήσει από κοινού με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και τη ΔΕΗ.

Περισσοτερα...

Σελίδα 2 από 5