Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δασικές πυρκαγιές - διαχείριση κινδύνου

E-mail Εκτύπωση PDF

preveli-fire01Η διακινδύνευση είναι παρούσα σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Με τον όρο αυτό νοείται η πιθανότητα εμφάνισης ενός κινδύνου και η σοβαρότητα των συνεπειών του. Είναι μια καθολική έννοια εφαρμόσιμη σε όλο το εύρος της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στη περίπτωση των δασικών πυρκαγιών μιλάμε για μια συστηματική και οργανωμένη διαδικασία, με σκοπό τον εντοπισμό των παραγόντων που επιδρούν στη γέννηση και εξέλιξη των πυρκαγιών, ώστε να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη μιας στρατηγικής ελέγχου της επικινδυνότητας των παραγόντων αυτών.

Περισσοτερα...

Φωτορύπανση

E-mail Εκτύπωση PDF

fotoripansiΜια μοντέρνα, αγνοημένη, πολυδιάστατη, περιβαλλοντική πρόκληση

Ίσως το φως θα’ ναι μια νέα τυραννία. Ποιος ξέρει τι καινούργια πράγματα θα δείξει.
Κ.Καβάφης

Περισσοτερα...

Μεγάλες επενδύσεις ή μεγάλες περιβαλλοντικές κρίσεις;

E-mail Εκτύπωση PDF

Έργα στον ΑχελώοΠεριβαλλοντικά επώδυνο το νομοσχέδιο για τα μεγάλα έργα

Απειλή για σημαντική περιβαλλοντική οπισθοδρόμηση εγκυμονεί το νομοσχέδιο "Επιτάχυνση Μεγάλων Έργων – Στρατηγικών Επενδύσεων", το οποίο έθεσε από τις 6 Αυγούστου σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση ο Υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Αρχέλων, Αρκτούρος, MOm Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας, Δίκτυο Μεσόγειος SOS και Καλλιστώ. Οι οργανώσεις, υπέβαλαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης λεπτομερές κείμενο σχολιασμού.

Περισσοτερα...

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο: Εκδηλώσεις με ουσία ή επετειακές γιορτούλες χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα;

E-mail Εκτύπωση PDF

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη βιώσιμη μετακίνηση, στα πλαίσια της "Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας" οργανώνονται και φέτος σε πολλές εκατοντάδες πόλεις της Ευρώπης. Ως κίνηση πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ – Περιβάλλον-Άνθρωπος» στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες, παίρνουμε μέρος σ αυτές και καλούμε τους πολίτες να κάνουν το ίδιο.

trafficΤο θέμα της βιώσιμης μετακίνησης είναι εξαιρετικά επίκαιρο και στην Κρήτη, όπου πόλεις και χωριά ασφυκτιούν από την κυριαρχία του Ι.Χ. και την απουσία εναλλακτικών λύσεων. Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι μία ευκαιρία να μπουν σε συζήτηση στρατηγικές και προτάσεις για βιώσιμη μετακίνηση. Οι συνειδήσεις είναι τώρα πιο δεκτικές, με την ακριβή βενζίνη, τα μειωμένα εισοδήματα, και τα θετικά παραδείγματα που σιγά-σιγά αυξάνονται και στην Ελλάδα.

Περισσοτερα...

Σελίδα 2 από 2