Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

Ο δίκαιος τουρισμός και γιατί να τον αποχτήσουμε

E-mail Εκτύπωση PDF

elli-sougioultzoglou-seraidari01Οι διακοπές είναι κεκτημένο δικαίωμα του σύγχρονου ανθρώπου. Δικαίωμα που το κατέκτησε με την εργασία. Οι διακοπές είναι επίσης ανάγκη του ίδιου ανθρώπου. Ανάγκη συμφιλίωσης με τον χρόνο και τον προσωπικό του ρυθμό. Ανάγκη ξεκούρασης, ψυχαγωγίας, επικοινωνίας με τη φύση, με τους άλλους και με το παιδί που υπάρχει μέσα του και ζητά να ανακαλύψει καινούργιους κόσμους.

Περισσοτερα...

Όγδοη αναβολή στη δίκη για την κατεδάφιση του Ξενία Ηρακλείου

E-mail Εκτύπωση PDF

xenia01Από το ιστολόγιο «αντίπαλοι» (http://antipaloi.blogspot.com)

Κι άλλη αναβολή (8η κατά σειρά) στη δίκη για την κατεδάφιση του Ξενία Ηρακλείου. Κίνδυνος για παραγραφή αδικημάτων.
Άλλη μια αναβολή πήρε σήμερα η δίκη για την κατεδάφιση του Ξενία Ηρακλείου, την 8η κατά σειρά. Σε λίγο θα ξεπεράσει σε επεισόδια και τη Λάμψη του Φώσκολου!!!

Περισσοτερα...

Βιωσιμότητα και Αειφορία

E-mail Εκτύπωση PDF

sustainabilityΟι λέξεις Βιωσιμότητα και Αειφορία χρησιμοποιούνται στη θέση του Αγγλικού όρου Sustainability. Αειφόρο ονομάζουμε ένα μηχανισμό που συνέχεια παράγει, ενώ βιώσιμη λέμε μια κατάσταση που απλώς επιβιώνει. Νομίζω πως η λέξη βιωσιμότητα εκφράζει πιο καλά την ζωή των παλιότερων γενεών, όπου μέσα σε κάμποση φτώχια, κατάφερναν να επιβιώνουν γενιές και γενιές μέχρι τη γενιά των παππούδων μας.

Περισσοτερα...

Για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

E-mail Εκτύπωση PDF

nosokomeio-ierapetraΟ υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης Λασιθίου, Παύλος Δασκαλάκης, για το θέμα του νοσοκομείου Ιεράπετρας

Η ανεξάρτητη περιφερειακή κίνηση πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον και άνθρωπος», είχε έγκαιρα τοποθετηθεί, για τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα υγείας στο νομό μας. Οι θέσεις της κίνησής μας προέκυψαν μετά και από σειρά επαφών που είχαμε, με όλους τους παράγοντες των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.

Περισσοτερα...

Η μετάλλαξη της Κρητικής κοινωνίας

E-mail Εκτύπωση PDF

provataΣήμερα συνέβη ένα γεγονός που ενώ είχα ακούσει τα προεόρτια του, το έβλεπα να έρχεται, μα τώρα που συνέβη μου προκαλεί μια τεράστια λύπη και πολλά άλλα που δεν γράφονται. Είχα ενημερώσει προ καιρό ότι πλέον πεθαίνουν πρόβατα από την πείνα αλλά μάλλον κάνεις δεν συλλαμβάνει το μέγεθος αυτής της κατάστασης εάν δεν δει δεν ακούσει και εάν δεν σκεφτεί γιατί συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

Περισσοτερα...

Λαβύρινθος της Μεσαράς: τίνος μνημείο; ποιανού ευθύνη;

E-mail Εκτύπωση PDF

lavyrinthos-mesaras01lavyrinthos-mesaras02Το Τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας κλιμακώνοντας τις ενέργειές του για την ανάδειξη και προστασία του μοναδικού μνημείου της Λαβυρίνθου της Μεσαράς συνδιοργανώνει με το δίκτυο συλλόγων Μεσαράς εκδήλωση ενημέρωσης και προβληματισμού με ομιλία από τον κ. Καλούστ Παραγκαμιάν, προβολή φωτογραφιών, βίντεο και συζήτηση.

Περισσοτερα...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

communityΤο Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας είναι μια συλλογική προσπάθεια που διαχειρίζεται το καλό όνομα και το περιβάλλον μιας περιοχής. Σ’ αυτή μπορούν να συμμετέχουν και να εμπλακούν παραγωγοί τοπικών προϊόντων όπως αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, εργαστήρια τυποποίησης ή μεταποίησης τοπικών προϊόντων, ταβέρνες, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, γραφεία εναλλακτικού τουρισμού, ελεύθεροι επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών που διοργανώνουν εκδηλώσεις, δήμοι, επιμελητήρια, αγροτικοί και βιοτεχνικοί συνεταιρισμοί, συλλογικότητες της κοινωνίας των πολιτών, φορείς διαχείρισης μνημείων πολιτισμού, θρησκευτικού τουρισμού, αρχαιολογικών χώρων, λαογραφικών μουσείων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Περισσοτερα...

Τέλος στις κατεδαφίσεις παραγκών στον καταυλισμό Τσιγγάνων Ν. Αλικαρνασσού

E-mail Εκτύπωση PDF

alikarnassos-katavlismosΑρχή για μια σοβαρή, ανθρωπιστική αντιμετώπιση του προβλήματος

Ο Αντώνης Ανηψητάκης υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης της ανεξάρτητης κίνηση πολιτών "ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον - άνθρωπος" δήλωσε:

«Καλωσορίζομε ως θετικό βήμα το έγγραφο με αρ. πρωτ. 1274487/42581/2010 του Συνηγόρου του Πολίτη προς τις Αρχές, με το οποίο τις καλεί να απέχουν από οιαδήποτε ενέργεια βίαιης αποβολής των Τσιγγάνων Ν. Αλικαρνασσού από τον χώρο στον οποίο έχουν εγκατασταθεί.

Περισσοτερα...

Περί θεάτρων

E-mail Εκτύπωση PDF

agioi-apostoloi-01Οι αγώνες των χανιωτών για την προστασία των Αγ. Αποστόλων -και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των πολιτών για τη διαφύλαξη γενικά των ελεύθερων χώρων- έχουν κατοχυρώσει στη συνείδηση όλων το αίτημα αυτό. Με δεδομένο το γεγονός αυτό, οι διάφοροι πολιτικοί δηλώνουν ότι υποστηρίζουν το λαϊκό αυτό αίτημα, είτε γιατί πραγματικά επιθυμούν να το προωθήσουν, είτε γιατί απλώς θέλουν να επιδείξουν "φιλολαϊκό προφίλ" εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Το πόσο σοβαρά έχουν ορισμένοι ασχοληθεί με το θέμα φαίνεται και από την αγαπημένη "καραμέλα" των τελευταίων χρόνων, που είναι η πρόταση για κατασκευή μεγάλου υπαίθριου θεάτρου στην περιοχή. Μια πρόταση για την οποία δεν υπάρχει ως τώρα καμμιά αναλυτική μελέτη.

Περισσοτερα...

Σελίδα 25 από 27