Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

Κερδοσκοπικά συμφέροντα μπλοκάρουν τη θεσμοθέτηση χωροταξικού σχεδίου στον πρώην Δήμου Ινναχωρίου

E-mail Εκτύπωση PDF

 elafonisiΑπαράδεκτη προώθηση νέας αδειοδότησης λατομείου γύψου 270 στρεμμάτων στην περιοχή.

Οι οργανώσεις του Παγκρήτιου Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων «ΟικοΚρήτη» καταγγέλλουμε την επιχειρούμενη προσπάθεια αδειοδότησης λατομείου γύψου κοντά στη Χρυσοσκαλίτισσα Ν. Χανίων. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να αχρηστεύσει το χωροταξικό σχέδιο (ΣΧΟΟΑΠ) που έχει εγκρίνει ο Καποδιστριακός Δήμος Ιναχωρίου εδώ και 2,5 χρόνια και το οποίο σκόπιμα δεν υπογράφεται από το Γενικό Γραμματέα!

Περισσοτερα...

Η λιμνοδεξαμενή του Ομαλού και το απρόσκοπτο φαγοπότι

E-mail Εκτύπωση PDF

omalos-ydrolipsiaΜε αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του αξιότιμου Περιφερειάρχη Κρήτης  κ. Αρναουτάκη στα Χανιά και τη δήλωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η λιμνοδεξαμενή του Ομαλού έχει ολοκληρωθεί κατά 73%(!!) θυμήθηκα αυτό που έγραφα σε παλαιότερο σημείωμά μου ότι, δηλαδή, πριν καλά-καλά ξεκινήσει το εν λόγω έργο, είχαν ήδη κατασκευαστεί οι υδροληψίες  που θα ποτίσουν (ποιες εκτάσεις αλήθεια;) όταν (κι αν) θα ολοκληρωθεί η λιμνοδεξαμενή!

Περισσοτερα...

Καλώδιο ή ΑΠΕ; Η άγνοια είναι επιλογή

E-mail Εκτύπωση PDF

fotovoltaika4Επιτέλους αρχίζουν να ανοίγουν τα πράγματα και να φαίνονται προθέσεις: άλλοι λένε ότι θέλουν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) χωρίς να το εννοούν, άλλοι λένε ότι θέλουν κανόνες αλλά είτε δεν το εννοούν είτε δεν ξέρουν πώς να τους φτιάξουν, άλλοι λένε ότι αγαπάνε τον τόπο ενώ αγαπάνε την τσέπη τους που γεμίζει υποβαθμίζοντας αυτόν τον τόπο.

Περισσοτερα...

Επιστολή στον Αρναουτάκη για την εταιρία ΑΠΕ «λαϊκής βάσης»

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitries-se-dasosΕπιστολή στον Αρναουτάκη για την εταιρία ΑΠΕ «λαϊκής βάσης» έστειλε το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα Κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ. Στην επιστολή το Δίκτυο δηλώνει την αντίθεσή του στη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας σε μια διαδικασία ανταγωνισμού πολύ μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων με αντικείμενο το κέρδος από την ενέργεια σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου και με διαδικασία που θα εκτρέψει πολύτιμους πόρους από το στόχο της παραγωγικής ανασυγκρότησης που είναι αναγκαία για την Κρήτη.

Περισσοτερα...

Απάντηση στο άρθρο «Τι απέγινε με το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ»

E-mail Εκτύπωση PDF

fotovoltaika3Απάντηση της Ελένη Καπετανάκη-Μπριασούλη, καθηγήτριας του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο άρθρο του Γιώργου Κουργιεράκη «Τι απέγινε με το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ» που δημοσιεύτηκε στα Χανιώτικα Νέα στις 13.1.2012.

Περισσοτερα...

Διορθώστε το πρόβλημα, όχι το φταίξιμο

E-mail Εκτύπωση PDF

papandreou-g-vouliΑπό μια αγόρευση στη Βουλή: «...συζητούμε σε αυτή την αίθουσα πρόταση δυσπιστίας για την κυβέρνησή σας. Και να σας ενημερώσω ότι η πρόταση δυσπιστίας έχει να κάνει με τη δυσαρέσκεια του Ελληνικού λαού. Δυσαρέσκεια για την πολιτική της κυβέρνησής σας.

Περισσοτερα...

Ανεπιθύμητος ο Φούχτελ στη Χερσόνησο

E-mail Εκτύπωση PDF

fuchtelΟι «Πολίτες κατά του Χρέους», με ανακοίνωση, συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Χερσονήσου και επιστολή-ψήφισμα προς το Δήμαρχο Ζαχαρία Δοξαστάκη, δηλώνουν την έκπληξη και την αγανάκτησή τους μετά την κίνηση του δημάρχου να ζητήσει «τεχνική βοήθεια» από τον γερμανό τοποτηρητή της Μέρκελ στην Ελλάδα Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ.

Περισσοτερα...

Ένας αλήτης πέθανε...

E-mail Εκτύπωση PDF

astegos2Ένας 62χρονος άστεγος βρέθηκε νεκρός από το κρύο το πρωί της 8ης Ιανουαρίου στα Χανιά... Μητέρες αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα δηλώνοντας αδυναμία να τα θρέψουν... Μαθητές λυποθυμούν στα σχολεία από ασιτία... Ουρές πολλών εκατοντάδων ανθρώπων για ένα πιάτο φαΐ στα συσσίτια απόρων του Δήμου Αθηναίων και της Εκκλησίας... Εικόνες ξεχασμένες στην Ελλάδα εδώ και εξήντα χρόνια επιστρέφουν απειλητικά. Εικόνες που όσο κι αν τις ξορκίζουμε είναι εδώ για να μας θυμίζουν ότι εκτός από τους αριθμούς και τα PSI υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν.

Περισσοτερα...

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΘΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ, ΔΕ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitries-se-dasosΚάποιοι προτείνουν ως λύση για το πρόβλημα ανεξέλεγκτης εξάπλωσης των Βιομηχανικών Σταθμών αιολικής και ηλιακής ενέργειας, τη δημιουργία εταιρειών λαϊκής βάσης. Τη «λύση» αυτή φαίνεται να προκρίνει και ο Περιφερειάρχης που -όπως δήλωσε- προτίθεται να προωθήσει από κοινού με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και τη ΔΕΗ.

Περισσοτερα...

Σελίδα 9 από 27