Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε.

E-mail Εκτύπωση PDF

bulldozerΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥΣ (ΜΑΣ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
«ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε.»

Η πρόθεση δεν είναι καινούρια. Η διαχρονική εμμονή ότι όλα τα προβλήματα της Ελλάδας θα λυθούν με την εξασφάλιση μεγάλων επενδύσεων οδήγησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1996 να ιδρύσει με το Ν. 2372/96 το «Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων Α.Ε. (ΕΛ.Κ.Ε Α.Ε.)». Είναι αυτό που μετονομάζεται σήμερα, επί το ελληνικότερον, σε «Invest in Greece A.E.» και που μέσα από το Νομοσχέδιο «Επιτάχυνση Μεγάλων Έργων» θα «τρέξει» το αντικείμενό του με προϋποθέσεις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα που βασίζονται στο πλήρες «by pass» της ελληνικής νομοθεσίας, των ευρωπαϊκών οδηγιών, του Συντάγματος και της Δημόσιας Διοίκησης και βέβαια στη δυνατότητα εκβιασμού της κοινωνίας που παρέχουν τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης .

Περισσοτερα...

Να μη γίνει πάρκινγκ το πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο!

E-mail Εκτύπωση PDF

georgiadi-parkoΣυνεχίζεται η διαμαρτυρία για το σχεδιαζόμενο υπόγειο πάρκιγκ στην πλ. Ελευθερίας του Ηρακλείου, που η κατασκευή του προβλέπεται να καταστρέψει τρία στρέμματα πρασίνου του πάρκου Γεωργιάδη. Η τελευταία πράξη του έργου ήταν η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων του πάρκιγκ την οποία καταψήφισε μόνο η παράταξη «Ηράκλειο ανθρώπινη πόλη» παρουσία δεκάδω Ηρακλειωτών που κατέκλυσαν για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους. Η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Πάρκου Γεωργιάδη και των Δημόσιων Χώρων» αναφέρει στο φυλλάδιο που μοίρασε πότι «για να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις ο δήμος προσπαθεί να απαξιώσει το πάρκο στα μάτια του κόσμου εγκαταλείποντας την καθαριότητα και τη συντήρησή του ή βαφτίζοντάς το επικίνδυνη και εγκληματική ζώνη».

Περισσοτερα...

Συναυλία για τη σωτηρία του πάρκου Γεωργιάδη στο Ηράκλειο

E-mail Εκτύπωση PDF

georgiadi-parko-concertΕκδήλωση - Συναυλία την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στο πάρκο Γεωργιάδη, στις 7μ.μ..

Θα υπάρχει ενημέρωση-συζήτηση σχετικά με τα σχέδια του Δήμου Ηρακλείου για την κατασκευή υπόγειου γκαράζ αυτοκινήτων κάτω από το πάρκο Γεωργιαδη  και την απειλή καταστροφής του.

Περισσοτερα...

Ποδοσφαιρικός αγώνας αλληλεγύης με τους μετανάστες

E-mail Εκτύπωση PDF

podosfairoΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ στο στάδιο Χανίων

Ως κίνηση πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ – Περιβάλλον-Άνθρωπος» πιστεύουμε σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης, όλων των πολιτών ανεξάρτητα από εθνικότητα, ιδεολογία και θρησκευτικά πιστεύω. Όπου όλοι θα έχουν ίσο δικαίωμα στην εργασία, την εκπαίδευση και κάθε είδους υπηρεσίες, υγείας ή κοινωνικής πρόνοιας.

Περισσοτερα...

3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

E-mail Εκτύπωση PDF

diethnis-amnistia_chaniaH ομάδα Χανίων της Διεθνούς Αμνηστίας έχει να επιδείξει πολύ πλούσια δράση. Ανάμεσα σε άλλα, για τρίτη χρονιά φέτος, διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τις ημέρες 24 – 26 Σεπτεμβρίου, στον κινηματογράφο «Αττικόν», από 19.30-20.45 μ.μ. Η εκδήλωση αποτελεί ένα σημαντικό μέσο προώθησης της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ταυτόχρονα ένα εξαιρετικό πολιτιστικό γεγονός, δεδομένης της ψηλής ποιότητας των ταινιών που θα προβληθούν.

Περισσοτερα...

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ- ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

ktinotrofia-02Για την παραδοσιακή κτηνοτροφία – αιγοπροβατοτροφία στην Κρήτη και για την σχέση της με τις άλλες παραγωγικές ομάδες του νομού ,γεωργία, μελισσοκομία, κυνήγι κ.λπ. έχουμε διαμορφώσει μια άποψη η οποία επιδέχεται εν καιρώ μικρές προσαρμογές όταν φυσικά οι συνθήκες διαφοροποιούνται.

Περισσοτερα...

Πώς φτάσαμε στο κλείσιμο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου

E-mail Εκτύπωση PDF

Από το εξώφυλλο φυλλαδίου του ΚΠΕ ΒάμουΗ πορεία προς την απαξίωση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το κλείσιμο των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ξεκίνησε ουσιαστικά επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία "πέτυχε" να χάσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα σχολεία. Το πρόγραμμα που συντόνιζε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου χρηματοδοτούσε (κατά 75% με ευρωπαϊκά κονδύλια) τις δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των σχολείων με 2.000-2.500 ευρώ για κάθε πρόγραμμα σχολείου. Με αυτή τη χρηματοδότηση εξοπλίστηκαν σχολεία, καλύφθηκαν τα έξοδα διδακτικών επισκέψεων αλλά και εκδόσεων και άλλων δραστηριοτήτων των σχολείων.

Περισσοτερα...

Μεγάλες επενδύσεις ή μεγάλες περιβαλλοντικές κρίσεις;

E-mail Εκτύπωση PDF

Έργα στον ΑχελώοΠεριβαλλοντικά επώδυνο το νομοσχέδιο για τα μεγάλα έργα

Απειλή για σημαντική περιβαλλοντική οπισθοδρόμηση εγκυμονεί το νομοσχέδιο "Επιτάχυνση Μεγάλων Έργων – Στρατηγικών Επενδύσεων", το οποίο έθεσε από τις 6 Αυγούστου σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση ο Υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Αρχέλων, Αρκτούρος, MOm Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας, Δίκτυο Μεσόγειος SOS και Καλλιστώ. Οι οργανώσεις, υπέβαλαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης λεπτομερές κείμενο σχολιασμού.

Περισσοτερα...

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο: Εκδηλώσεις με ουσία ή επετειακές γιορτούλες χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα;

E-mail Εκτύπωση PDF

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη βιώσιμη μετακίνηση, στα πλαίσια της "Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας" οργανώνονται και φέτος σε πολλές εκατοντάδες πόλεις της Ευρώπης. Ως κίνηση πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ – Περιβάλλον-Άνθρωπος» στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες, παίρνουμε μέρος σ αυτές και καλούμε τους πολίτες να κάνουν το ίδιο.

trafficΤο θέμα της βιώσιμης μετακίνησης είναι εξαιρετικά επίκαιρο και στην Κρήτη, όπου πόλεις και χωριά ασφυκτιούν από την κυριαρχία του Ι.Χ. και την απουσία εναλλακτικών λύσεων. Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι μία ευκαιρία να μπουν σε συζήτηση στρατηγικές και προτάσεις για βιώσιμη μετακίνηση. Οι συνειδήσεις είναι τώρα πιο δεκτικές, με την ακριβή βενζίνη, τα μειωμένα εισοδήματα, και τα θετικά παραδείγματα που σιγά-σιγά αυξάνονται και στην Ελλάδα.

Περισσοτερα...

Σελίδα 26 από 27