Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

Τελευταία Ενημέρωση07:55:03 AM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ

Ερώτηση για την Ενέργεια

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitries-se-dasosΟι πρόσφατες αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής στρατηγικών επενδύσεων, υπογραφόμενες από τον τότε πρόεδρό της, υπηρεσιακό υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, όπως δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ τεύχος Β αρ. Φύλλου 1787 της 6-6-12, εγκρίνουν μέσω fast track την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την Ελλάδα με δυο καλώδια που θα εξυπηρετούνται από 69 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 2 GW, τρεις φορές δηλαδή οι ανάγκες του νησιού, αναστάτωσαν την κοινωνία της Κρήτης. Μαζί με τα δεκάδες έργα ΑΠΕ, αιολικά, φωτοβολταϊκά, ηλιοθερμικά, αντλησιοταμιευτήρες που αναπτύσσονται στο νησί, μαζί με τους σχεδιασμούς για εισαγωγή φυσικού αερίου στην Κορακιά και άντληση πετρελαίου στην πέριξ θάλασσα αποκαλύπτουν μια ανερμάτιστη ενεργειακή πολιτική που υπονομεύει το μέλλον του τόπου. Η υλοποίηση αυτών των έργων καθώς και πολλών άλλων αντίστοιχων που έχουν αποσπάσει την αρχική έγκριση της ΡΑΕ υπερβαίνουν κάθε μέτρο, απειλούν να απαξιώσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης ως παγκόσμιας πολιτισμικής και οικολογικής κιβωτού και να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην Γεωργία και στον Τουρισμό. Τα έργα αυτά ενώ αυτοαποκαλούνται στρατηγικά εν τέλει ακυρώνουν κάθε στρατηγική που υπηρετεί το συμφέρον του τόπου.

Περισσοτερα...

Στη 12η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

E-mail Εκτύπωση PDF

periferiako-symvoulioΕικοσιπέντε θέματα απασχόλησαν το ΠΣ στη 12η συνεδρίασή του, της 28-7-11. Ο αριθμός τους μαζί με το εύρος της θεματολογίας που εκτείνονταν από τον προϋπολογισμό μέχρι τις δημοτικές κατασκηνώσεις και από την συμμετοχή μας στην Ευρώπη των Περιφερειών ως την παραχώρηση ισοπεδωτή (grader) σε Δήμο καθιστούσαν προφανώς αδύνατη τη σοβαρή συζήτηση. Αν συνεχίσει έτσι το Περιφερειακό Συμβούλιο οι προσδοκίες απ´ το νέο θεσμό συνεχώς θα λιγοστεύουν αφού θα πορεύεται στην πεπατημένη της γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.

Περισσοτερα...

Στην 11η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

E-mail Εκτύπωση PDF

periferiako-symvoulioΗ ενημέρωση για το 4ο ΚΠΣ, το ονομαζόμενο ΕΣΠΑ, που ξεκίνησε το  2007 και ολοκληρώνεται το 2013, ήταν το μοναδικό θέμα της 11ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 19-7-11. Η συζήτηση έγινε με την ευκαιρία της αλλαγής του φορέα ευθύνης για τη διαχείρισή του που πέρασε από 1η Ιουλίου στην Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Το θέμα εισηγήθηκε η Μαρία Κασσωτάκη εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής.

Περισσοτερα...

Στη 10η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

E-mail Εκτύπωση PDF

nomarhia-irakleiouΚατεπείγουσα χαρακτηρίστηκε από την Πλειοψηφία η συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου. Τα θέματα δευτερεύοντα, διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, να προλάβουμε προθεσμίες...

Περισσοτερα...

Ανηψητάκης και Δασκαλάκης στην Ιεράπετρα για το Νοσοκομείο

E-mail Εκτύπωση PDF

nosokomeio-ierapetraO Αντώνης Ανηψητάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης περιφερειακής κίνησης πολιτών «Μια Κρήτη, περιβάλλον - άνθρωπος» μαζί τον Παύλο Δασκαλάκη που ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου συναντήθηκαν χθες  το απόγευμα με την Επιτροπή κοινωνικών φορέων Ιεράπετρας και συζήτησαν μαζί τους τα θέματα υγείας της περιοχής και του Νομού. Παρουσίασαν τις πάγιες θέσεις της κίνησης «Μια Κρήτη» για το θέμα, εστιάζοντας στην ανάγκη το Λασίθι συνολικά να συνεννοηθεί σε ένα ρεαλιστικό προγραμματικό πλαίσιο βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας στο Νομό, πέρα από λογικές τοπικισμού και παραγοντισμού.

Περισσοτερα...

Στην 9η συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

periferiako-symvoulioΗ διολίσθηση στην πεπατημένη της διεκπεραίωσης συνεχίστηκε και στην 9η συνεδρίαση του ΠΣ της 3-6-2011. Το μεταβατικό εξάμηνο τελειώνει. Από 1η Ιουλίου η Αιρετή Περιφέρεια αναλαμβάνει πλήρως τα καθήκοντά της και δεν είδαμε όλο αυτό το διάστημα μια στοιχειώδη προετοιμασία για να καταστεί ο νέος θεσμός ορόσημο της προγραμματικής και διοικητικής τομής που έχει ανάγκη η Κρήτη. Ούτε καν οι πολυδιαφημισμένες καινοτομίες του Καλλικράτη, η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης και ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης υλοποιήθηκαν, παρά τις ρητές προθεσμίες του Νόμου.

Περισσοτερα...

Στην 8η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

E-mail Εκτύπωση PDF

 mia-kritiH συνεδρίαση του ΠΣ της 9-5-2011 χαρακτηρίστηκε από την εξοντωτική της διάρκεια, 6 ώρες, με πληθώρα θεμάτων που έγιναν ακόμη περισσότερα από τα 6 κατεπείγοντα θέματα εκτός HΔ που προστέθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης. Mε τέτοιους όρους η ουσιαστική συζήτηση για την οραματική διαχείριση των πραγμάτων της Kρήτης φαντάζει ουτοπική, ενώ διαιωνίζεται η πεπατημένη της γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης.

Περισσοτερα...

Περιφερειακό Συμβούλιο 14 Απριλίου 2011

E-mail Εκτύπωση PDF

 periferiako-symvoulio7η συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Περισσοτερα...

Για την εκδήλωση «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Κρήτης: Η ώρα των αποφάσεων»

E-mail Εκτύπωση PDF

pesda_iraklio_1pesda_iraklio_2Με εξαιρετική επιτυχία-τόσο από την άποψη της προσέλευσης του κοινού όσο και από την άποψη της συζήτησης που έγινε- πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/4/11 η εκδήλωση των περιφερειακών κινήσεων «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ περιβάλλον-άνθρωπος» και «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» στον Πολυχώρο της παλιάς λαχαναγοράς, του Δήμου Ηρακλείου (βλ. φωτογραφίες). Παρευρέθηκαν αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι/δημοτικοί σύμβουλοι.

Περισσοτερα...

Σελίδα 10 από 17