Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ

Ανηψητάκης και Δασκαλάκης στην Ιεράπετρα για το Νοσοκομείο

E-mail Εκτύπωση PDF

nosokomeio-ierapetraO Αντώνης Ανηψητάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης περιφερειακής κίνησης πολιτών «Μια Κρήτη, περιβάλλον - άνθρωπος» μαζί τον Παύλο Δασκαλάκη που ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου συναντήθηκαν χθες  το απόγευμα με την Επιτροπή κοινωνικών φορέων Ιεράπετρας και συζήτησαν μαζί τους τα θέματα υγείας της περιοχής και του Νομού. Παρουσίασαν τις πάγιες θέσεις της κίνησης «Μια Κρήτη» για το θέμα, εστιάζοντας στην ανάγκη το Λασίθι συνολικά να συνεννοηθεί σε ένα ρεαλιστικό προγραμματικό πλαίσιο βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας στο Νομό, πέρα από λογικές τοπικισμού και παραγοντισμού.

Περισσοτερα...

Στην 9η συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

periferiako-symvoulioΗ διολίσθηση στην πεπατημένη της διεκπεραίωσης συνεχίστηκε και στην 9η συνεδρίαση του ΠΣ της 3-6-2011. Το μεταβατικό εξάμηνο τελειώνει. Από 1η Ιουλίου η Αιρετή Περιφέρεια αναλαμβάνει πλήρως τα καθήκοντά της και δεν είδαμε όλο αυτό το διάστημα μια στοιχειώδη προετοιμασία για να καταστεί ο νέος θεσμός ορόσημο της προγραμματικής και διοικητικής τομής που έχει ανάγκη η Κρήτη. Ούτε καν οι πολυδιαφημισμένες καινοτομίες του Καλλικράτη, η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης και ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης υλοποιήθηκαν, παρά τις ρητές προθεσμίες του Νόμου.

Περισσοτερα...

Στην 8η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

E-mail Εκτύπωση PDF

 mia-kritiH συνεδρίαση του ΠΣ της 9-5-2011 χαρακτηρίστηκε από την εξοντωτική της διάρκεια, 6 ώρες, με πληθώρα θεμάτων που έγιναν ακόμη περισσότερα από τα 6 κατεπείγοντα θέματα εκτός HΔ που προστέθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης. Mε τέτοιους όρους η ουσιαστική συζήτηση για την οραματική διαχείριση των πραγμάτων της Kρήτης φαντάζει ουτοπική, ενώ διαιωνίζεται η πεπατημένη της γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης.

Περισσοτερα...

Περιφερειακό Συμβούλιο 14 Απριλίου 2011

E-mail Εκτύπωση PDF

 periferiako-symvoulio7η συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Περισσοτερα...

Για την εκδήλωση «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Κρήτης: Η ώρα των αποφάσεων»

E-mail Εκτύπωση PDF

pesda_iraklio_1pesda_iraklio_2Με εξαιρετική επιτυχία-τόσο από την άποψη της προσέλευσης του κοινού όσο και από την άποψη της συζήτησης που έγινε- πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/4/11 η εκδήλωση των περιφερειακών κινήσεων «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ περιβάλλον-άνθρωπος» και «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» στον Πολυχώρο της παλιάς λαχαναγοράς, του Δήμου Ηρακλείου (βλ. φωτογραφίες). Παρευρέθηκαν αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι/δημοτικοί σύμβουλοι.

Περισσοτερα...

Ημεριδα στο Ηράκλειο: «Διαχείριση στερεών αποβλήτων Κρήτης: Η ώρα των αποφάσεων»

E-mail Εκτύπωση PDF

kados-euro_150pxOι περιφερειακές παρατάξεις «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» και «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον - άνθρωπος» διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση - δημόσια συζήτηση με θέμα: «Διαχείριση στερεών αποβλήτων Κρήτης: Η ώρα των αποφάσεων» την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 και ώρα 19:00 στον Πολυχώρο Ηρακλείου (πρώην λαχαναγορά).

Περισσοτερα...

Για τον πρώτο Προϋπολογισμό της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κρήτης 2011

E-mail Εκτύπωση PDF

 mia-kriti-logo-skybluebackgH συζήτηση τού πρώτου προϋπολογισμού της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κρήτης είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί προδιαγράφει τον προσανατολισμό του οργάνου, τις προτεραιότητες, αλλά και τον τρόπο επίτευξής τους.

Περισσοτερα...

Τι ειπώθηκε στην κοινή εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων

E-mail Εκτύπωση PDF

kados-euroΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/3/11 στον Αγ. Νικόλαο η εκδήλωση για τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων της Κρήτης που συνδιοργάνωσαν οι περιφερειακές κινήσεις «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» και «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ Περιβάλλον-Άνθρωπος. Η εκδήλωση είχε σκοπό να αναλυθούν οι τεχνικοοικονομικές παράμετροι και οι διάφοροι τρόποι προσέγγισης του ζητήματος και να παρουσιαστούν θετικά παραδείγματα διαχείρισης στην περιφέρεια της Κρήτης.

Περισσοτερα...

Ναι, διαχείριση απορριμμάτων και ελπίδα μπορούν να συμβαδίζουν

E-mail Εκτύπωση PDF

aporrimmata-400-750...Φιλοκαλούσαν με τα ευτελή οι Αρχαίοι

Τρεις εικόνες, τρία σχόλια.

Πρώτη εικόνα. 35 χρόνια πίσω. Στο αμφιθέατρο Γκίνη, φοιτητής στη Σχολή πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ

Περισσοτερα...

Σελίδα 10 από 17